Távolléti díj
Karrier Van valami, amiben már most jobbak vagyunk Svájcnál 
Privátbankár.hu | 2017. augusztus 11. 08:04
Igaz, ha átmegy a kérvény a népszavazáson, akkor nem sokáig.
Személyes pénzügyek Meddig húzná ki, ha elveszítené a munkáját? 
Privátbankár.hu | 2013. október 24. 19:30
Sokan csak napokról, vagy néhány hétről beszélhetnek, amikor a kérdésre válaszolnak. Ráadásul a munka elveszése mellett már egy kisebb munkahelyi gondatlanság is jelentős anyagi terhet róhat a dolgozóra, mert a Munka Törvénykönyvének változtatása miatt kiszélesedett a kártérítési felelősségi kör.
Adó A mostani fizetésünk már nem olyan, mint a régi 
Privátbankár.hu | 2013. szeptember 3. 10:05
Augusztus elsején több, a bérszámfejtést érintő változás lépett hatályba, amelyeket először a napokban kifizetendő bérek esetében kell alkalmazni. Miben más a mostani fizetés, mint a korábbiak?
KKV Mostantól nem számít, melyik hónapban megyünk szabira 
Privátbankár.hu | 2013. augusztus 1. 10:37
Ismét változik a tavaly júliusban hatályba lépett új Munka törvénykönyve. Mivel jelentős részben a bérszámfejtés területét érintik – az évközi változtatás sok vállalkozás nyilvántartásának átállítását megnehezítheti.
Karrier Távolléti díj: figyelem, hamarosan változnak a szabályok 
Privátbankár.hu | 2013. július 12. 09:24
Változnak a távolléti díjjal kapcsolatos szabályok augusztus 1-jével- hívja fel a figyelmet a Deloitte.Változnak a távolléti díjjal kapcsolatos szabályok augusztus 1-jével- hívja fel a figyelmet a Deloitte.
Adó Lehet menni a kasszához: visszajár a visszamenőleges illeték! 
Privátbankár.hu | 2013. június 25. 09:57
Akár 20 évre visszamenőleg is megadóztathatták a pénzajándékokat egy jogszabály alapján. Egy módosítással azonban most változtattak ezen. A visszamenőlegesen beszedett illeték visszajár, de ez nem automatikus, kérelmezni kell! Figyeljen az elévülési időre is!
Karrier Várjon a nyaralással! Augusztustól nem kavar be a távolléti díj 
Privátbankár.hu | 2013. június 14. 11:35
Módosul a távolléti díj számítása, nem kell adót fizetniük a veszélyhelyzetben segítőknek.
Karrier Mostantól mindenki szabadsága ugyanannyit ér 
Privátbankár.hu | 2013. május 14. 12:18
A foglalkoztatásért felelős államtitkár bejelentette, hogy változik a távolléti díj számítása.
Karrier Módosítják a szabadságolásra vonatkozó szabályokat 
Privátbankár.hu | 2013. április 6. 13:38
Módosítják a távolléti díj számításával összefüggő törvényt, mert azon akár tízezreket is bukhatott, aki rövid hónapban ment szabadságra, míg egy hosszú hónapban kivett szabadsággal sokkal jobban jártak a dolgozók. A módosítással a munkaadók és a munkavállalók képviselői is egyetértenek.
Adó Kevesebbet a minimálbérnél, mi a gond a távolléttel? 
Privátbankár.hu | 2013. március 1. 16:54
Nehéz számolni. Mit és hogyan kell figyelembe venni a távolléti díj számításánál? Kártyás Gábor munkajogász az ado.hu-nak adott interjúban segít értelmezni az előírásokat. Szélsőséges esetben ugyanis még a minimálbér alá is csökkenhet a fizetés.
Adó Távolléti díj: új szabályozás lesz hamarosan  
Privátbankár.hu | 2013. február 20. 13:33
A versenyszféra és a kormány Állandó Konzultációs Fórumának (VKF) Monitoring Bizottsága mai ülésén áttekintette és megvitatta a távolléti díjjal kapcsolatos hatályos szabályozást.
Karrier Távolléti díj: távol az optimális szabályozástól  
Privátbankár.hu | 2013. február 13. 15:38
A jelenlegi munka törvénykönyvében (Mt.) hiányos a távolléti díj számításának szabályozása, mert például legalább fél tucat olyan eset lehetséges, amikor a munkavállaló jogszerűen kap a minimálbérnél kevesebbet - közölte a Complex Kiadó Kártyás Gábor munkajogászt, a Munkaügyi Közvetítői és Döntőbírói Szolgálat tagját idézve. A szakértő szerint egy egyszerű technikai módosítással kezelhetőek lennének ezek a problémák.
Karrier Aki rosszkor megy szabadságra, ráfizethet 
Privátbankár.hu | 2013. január 29. 11:33
Januárban mindig az új törvényi szabályozáshoz kell alkalmazkodnia a könyvelőknek és bérszámfejtőknek. Idén például a távolléti díj vet fel kérdéseket.
Karrier Új Mt.: szükséges-e új munkaszerződést kötni? 
Privátbankár.hu | 2013. január 23. 18:04
Az új Munka Törvénykönyve kapcsán felmerül a kérdés, hogy szükséges-e új munkaszerződéseket, illetve kollektív szerződéseket kötni, illetve a meglévő szerződéseket módosítani?
Karrier A nyártól könnyebb lesz majd kirúgni a munkavállalókat?  
Zsiborás Gergő | 2012. május 26. 07:30
Július elsejétől él a Munka Törvénykönyve, de az új jogszabálycsomaghoz még a Parlament elfogad egy átmeneti rendelkezéseket tartalmazó másik törvényt is. Ennek értelmében valószínűleg lesznek olyan passzusok, melyek csak jövőre lépnek életbe. A felmondási tilalmak köre ugyanakkor már nyártól szűkül, új fogalom a törvényben a távolléti díj, mely az átlagkeresetet váltja - ez sokak számára kevesebb pénzt jelent majd.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG