Thomas Cook
Vállalat Feltámad a Thomas Cook, de kizárólag az interneten
Privátbankár.hu | 2020. szeptember 8. 10:57
A nagy múltú brit utazási iroda tavaly szeptemberben ment csődbe - új tulajdonosai most felélesztenék, de a hagyományos, besétálok-kiszolgálnak irodaegységek nélkül.
Vállalat Hazaért 140 ezer, a bebukott légitársaság miatt külföldön ragadt brit
Privátbankár.hu | 2019. október 6. 18:59
Hétfőn Nagy-Britanniába érkeznek a két hete csődbe ment Thomas Cook utazási iroda brit utasainak hazaszállítására bérelt utolsó repülőjáratok.
Vállalat Készpénzbe tette át csődbiztosítékát a Neckermann Magyarország
Privátbankár.hu | 2019. október 1. 08:50
A 3,4 milliárd forintos tartalékhoz akkor nyúlnak, ha bedőlnének, és kártalanítani kéne az utasokat. Így kívánják demonstrálni, hogy pénzügyi helyzetük a Thomas Cook csődje ellenére is stabil.
Makro / Külgazdaság Ez a valódi oka Matolcsy György és Varga Mihály harcának
Privátbankár.hu | 2019. szeptember 30. 12:38
A turizmust megrengető hírrel kezdődött kollégánk stúdióbeszélgetése a Trend Fm műsorában, melyben szó esett még az európai uniós költségvetésről, a jegybanjelnök és a pénzügyminiszter elrmégesedett vitájáról valamint arról, hogy mennyire kell aggódnunk a gyenge forint miatt, egyáltalán, mi számít gyengének.
Makro / Külgazdaság Elengedte a Thomas Cook kezét a Merkel-kormány
Wéber Balázs | 2019. szeptember 25. 12:50
Tovább dől a Thomas Cook-dominó: ma délelőtt a brit turisztikai konszern német leánycége is csődvédelmet kért. A döntés miatt mintegy 140 ezer turista maradhat hoppon. A német vállalat a közelmúltban áthidaló hitelt kért a német kormánytól, amelyet azonban – ellentétben a szintén a csoporthoz tartozó Condor-légitársasággal – eddig nem kapott meg.
Vállalat Ezek a mai fiatalok tették tönkre a Thomas Cookot is
Tiszai Balázs | 2019. szeptember 24. 14:02
Az utazási iroda a klasszikus, "mindent egyben" csomagban kínálta az nyaralásokat, ahol egy befizetéssel megkapjuk a repülőjegyet, a hotelt, a bérautót és az ellátást is. Az emberek, és főleg a milleniális fiatalok azonban ma már döntően nem így nyaralnak, hanem külön forrásokból legózzák össze a vakációjukat - sokkal olcsóbban.
Makro / Külgazdaság A Meditterráneum lehet a Thomas Cook csődjének egyik legnagyobb vesztese
Privátbankár.hu | 2019. szeptember 23. 18:44
Százezernél jóval több turista rekedt a Földközi-tenger térségében, hogy csődbe ment a legrégibb brit utazási iroda. Hamarosan tetemes veszteséggel nézhetnek szemben a görög, a török a ciprusi és a spanyol idegenforgalmi, valamint szállodás cégek.
Részvény / Deviza / Áru Borús hétkezdet: zuhanórepülésben az európai részvények
Privátbankár.hu | 2019. szeptember 23. 17:40
A londoni tőzsdeindex kivételével a főbb nyugat-európai börzebarométereket egy százalék körüli mínuszig vitték le a hétfői rossz hírek: a vártnál gyengébb német és francia gazdasági adatok, a gyatra német banki stresszteszt eredményei Azok ugyanis így együttesen csak tovább erősítették a befektetőkben amúgy is már egy ideje meglévő recessziós félelmeket. A negatív hangulat alól csak a Thomas Cook csődjéből profitálni látszó idegenforgalmi cégek és légitársaságok papírjai tudták kivonni magukat.
Makro / Külgazdaság Thomas Cook csőd: a Condor 200 milliós támogatást kér a német kormánytól
Privátbankár.hu | 2019. szeptember 23. 16:00
Több százezer német utazót is érint a Thomas Cook brit utazásszervező vállalatcsoport csődje. Az egyik németországi érdekeltség, a Condor légitársaság már kormányzati segítséget is kért a működés fenntartásához.
hírlevél
depositphotos