Vállalatfelvásárlás
Részvény / Deviza / Áru Újabb nagy dobást jelentett be a Richter 
Privátbankár.hu | 2024. június 20. 06:19
Rövid időn belül a második belgiumi akvizícióról tesz bejelentést a magyar gyógyszeripari multi. A mostani célpont egy olyan cég, amely a jövőbeli gyógyszerek előállításában jeleskedhet.
Részvény / Deviza / Áru Az euró a rendes pénz – Nyugaton terjeszkedne a Gloster 
Eidenpenz József | 2023. április 25. 13:43
A tőzsde szoftvervállalata a standard kategóriába készül, tavaly dinamikusan nőtt az árbevétele. Újabb vállalatokat vásárolna fel, amelyekért saját részvényeivel fizethet. A mesterséges intelligencia nagy hatékonyság-növekedést biztosít, ugyanazzal a csapattal több feladatot tudnak elvégezni.
Makro / Külgazdaság Földbe állt a vállalatfelvásárlási piac - mi lehet az ok? 
Privátbankár.hu | 2023. február 13. 14:27
A 2021-es rekord után tavaly lassult a globális vállalatfelvásárlási (M&A) piac: az év második felében az 1980 óta mért legnagyobb összértékű visszaesés következett be - elsősorban az 50 milliárd dollár feletti ügyleteknél -, és a magyarországi piac teljesítménye is hullámzott.
Vállalat Valami tényleg megváltozott: új szelek fújnak a vállalatfelvásárlásoknál is 
Gáspár András | 2020. február 5. 15:04
Komoly visszaesés volt a globális vállalati felvásárlások piacán 2019-ben, a magas bázisnak köszönhetően azonban még így is a jobbak között tarthatjuk számon az évet. A szakértők azonban már látják annak jeleit, hogy a fák nem nőnek az égig: már nem vesznek meg akármit a befektetők, közeleg a gazdasági növekedési ciklus vége. A magántőke-befektetők a várható profit mellett egyre inkább a fenntarthatósági szempontokat is vizsgálják, ha pedig egy bemutatkozó prezentációra egy tanácsadó cég egy olyan csapatot küld, amely kizárólag fehér férfiakból áll, az könnyen elkaszálhatja a megállapodást.
Vállalat Németország bekeményített: korlátozzák a vállalatok külföldi felvásárlását 
Privátbankár.hu | 2017. július 13. 07:46
A belföldi vállalatok EU-n kívüli tulajdonoshoz kerülését korlátozó rendeletet fogadott el a német kormány.
Vállalat Tudod, mire költöttek 3700 milliárd dollárt a világ vállalatai? 
Privátbankár.hu | 2017. március 3. 16:46
Hát egymásra - 2016-ban a globális vállalatfelvásárlások összértéke 3700 milliárd dollár volt, a mi régiónkban a legkisebb a verseny.
Makro / Külgazdaság Kínaiak vásárolják fel Európát - hamarosan ők lesznek az urak? 
Privátbankár.hu | 2016. július 14. 15:56
Az idén a korábbinál jóval nagyobb értékben és számban vásároltak fel cégeket kínai befektetők Európában, és ez a tendencia a második félévben is folytatódhat. A gépiparon, technológián kívül a gyógyszeripar, egészségügy, idősgondozás is nagyon érdekli a kínaiakat egy tanulmány szerint.
KKV Betett az ukrán válság a vállalatfelvásárlásoknak?  
Privátbankár.hu | 2014. október 1. 10:57
Idén a második negyedévben a közepes méretű vállalatfelvásárlások (M&A) piacán mintegy 1800 tranzakció történt, ezek összértéke meghaladta a 173 milliárd dollárt. Az év első felében 15 százalékkal több üzlet volt világszerte, összértéke több mint 28 százalékkal múlta felül a tavalyi év hasonló időszakának teljesítményét.
KKV Eladták a Sanomát - egy magyar cég a vevő 
Privátbankár.hu | 2014. április 24. 15:13
A társaság ma aláírta a Sanoma Media Budapest Zrt. értékesítéséről szóló szerződést a Centrál Csoporttal.
KKV Nagy változás jön a magyar mozivilágban 
Privátbankár.hu | 2014. január 11. 14:51
Márciusban megvásárolják a régió legnagyobb mozi-üzemeltetőjét, új kezekbe kerül a Cinema City.
KKV Így adják-veszik a magyar vállalatokat mostanában 
Privátbankár.hu | 2012. november 20. 14:55
Darabszám alapján jól teljesített a hazai M&A (mergers & acquisitions, vállalati összeolvadások és felvásárlások) piaca a harmadik negyedévben, értékben azonban továbbra sem érte el a 100 milliárd forintot. Mik voltak a legnagyobb üzletek?
KKV Elképesztő méretű hitelből jöhet létre egy mobilfúzió 
Privátbankár.hu | 2012. október 12. 08:34
Három nagy japán bank összesen 1,8 ezer milliárd jen szindikált hitelt tervez nyújtani a japán Softbank Corp. távközlési cégnek, amely többségi tulajdonrészt szerezne az amerikai Sprint Nextel Corp. mobil távközlési vállalatban.
KKV Két éve nem volt ilyen alacsony az M&A-aktivitás 
Privátbankár.hu | 2012. április 27. 12:47
A hazai cégértékesítési és vállalatfelvásárlási piac 2012 első negyedéves trendjeit elemzi az az M&A Navigátor 2012. áprilisi száma – írja az Invescom közleménye. Az év első negyedévében mind nemzetközi szinten, mind Magyarországon visszaesés volt tapasztalható az M&A-piacon.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG