<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Valutaárfolyam
Személyes pénzügyek Fura, de működik – négy befektetés, amivel nagyot lehet kaszálni
Privátbankár.hu | 2017. december 5. 18:30
Ha befektetésre gondol az ember, rögtön az állampapírok, bankbetétek és értékpapírok ugranak be, az arany vagy épp a most olyan kelendő ingatlanpiac. Vannak azonban egészen más típusú befektetések is: olyanok, amelyekről még az sem feltétlenül jut eszébe az embernek, hogy az is annak számít. Ráadásul szinte bármelyik háztartásban lapulhat egy ilyen, kisebb vagyont érő befektetés – mutatunk négyet, ami bármilyen furcsán is hangzik, de működik.
Részvény / Deviza / Áru Mégsem erősebb nyaranta a forint?
Eidenpenz József | 2017. május 29. 17:25
Az utóbbi években hol ősszel, hol tavasszal volt erősebb a forint, a nyári szezonnak nem volt hatása. Hosszú távon a tavaszi és nyári hónapokban átlagosan valamivel erősebb volt a forint, de nem lehet tudni, mikor, melyik évben fog ez bekövetkezni, és melyikben nem. A nyaralásra szánt devizát megvehetjük akár most is.
Makro / Külgazdaság Sokkal nagyobb nehézségek várnak a britekre a kilépés után, mint gondolták
Fellegi Tamás | 2017. március 28. 19:10
Infláció, recesszió, a költségvetési kiadások megugrása – egy makrogazdasági elemző és egyben alapkezelő szerint ez vár a brit gazdaságra, ha most egy megegyezés nélküli, vagy zord feltételekkel kötött megegyezésbe torkolló EU kilépési folyamatba vág bele. A Virgin-birodalom feje is nyilatkozott, ő visszarántaná országát a szakadék széléről.
Részvény / Deviza / Áru Végre megvan, mikor érdemes forintot devizára váltani
Eidenpenz József | 2016. május 31. 12:14
Ilyenkor sokan kérdezik, mikor vegyenek devizát? Utánajártunk annak a hiedelemnek, hogy mikor olcsóbb az euró, van-e szezonalitása az árfolyamnak. Ha nem is sok, de van, ennek ellenére nem nagyon érdemes erre vásárlási taktikát bazírozni. Nagy átlagban olcsóbb volt nyáron, de az esetek körülbelül felében ez mégsem volt így. De melyik a legjobb hónap?
Makro / Külgazdaság Egyiptomot a szakadékba taszítja a légikatasztrófa
Fellegi Tamás | 2015. november 9. 16:15
Az egyiptomi gazdaság már hosszabb ideje gyengélkedik. Fontos iparág lett a turizmus, sőt ez adta a hosszabb távú reményt, és most pont ez kapott halálos csapást azáltal, hogy a turistákat fejvesztve menekítik országaik. Az ország valutájára máris nyomás nehezedik.
Deviza / Áru Kína beveti magát a valutaháborúba - és mi fogunk veszíteni?
Káncz Csaba | 2014. december 23. 13:55
A kormányzat részéről először hangzott el a napokban nyílt figyelmeztetés a jüan túlértékeltségével kapcsolatban. A fejlődő piacokon tapasztalható elbizonytalanodás miatt az elmúlt hetekben – több esetben meredek - valuta leértékelődés történt Oroszországban, Indonéziában, Indiában, Thaiföldön és Malajziában. Ha a kínai hatóságok a jüan leértékelése mellett döntenek, az különösen Európában okozhat igazán fejfájást.
Vásárló Nincs megállás - péntektől még olcsóbb lesz a tankolás
Privátbankár.hu | 2013. április 17. 14:03
Lassan tényleg 400 forint lesz a benzin. Két hét alatt csaknem 30 forinttal csökken a benzin ára. Péntektől a gázolaj is olcsóbb lesz.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG