Vis maior
Vállalat Amikor a bolt zárva tart, de a bérleti díj a nyakunkon - fizessünk vagy ne fizessünk? 
Natív tartalom | 2020. április 6. 15:46
Családi vállalkozások, kisebb nagyobb cégek tömegét érintheti a kérdés, hogy a koronavírus járvány árnyékában üresen kongó üzletük, éttermük bérleti díjának fizetését felfüggeszthetik-e. A bérlői piacon sokan képtelenségnek tartják, hogy ebben a helyzetben bármilyen bíróság a bérbeadóknak adna igazat. Pedig néhány dologra érdemes odafigyelni. 
Karrier Imre lebukott: nem akárhogy sumákolt a minisztériumi dolgozó  
Privátbankár.hu | 2018. február 12. 17:31
A Belügyminisztérium egyik munkatársát gyanúsíják hivatali visszaéléssel.
Makro / Külgazdaság Hány szúnyogcsípés a vis maior? 
Privátbankár.hu | 2014. április 11. 16:45
Változott a rendelet: a vis maior alap is használható szúnyogírtásra, de van néhány feltétele.
KKV Reagált a MÁV: tudják, hogy kell kártérítést fizetni 
Privátbankár.hu | 2014. február 17. 17:55
A MÁV már most is az uniós szabályok szerint jár el a késések utáni kártérítéseknél; a MÁV-Start március 1-jén életbe lépő üzletszabályzatában már szerepel a vis maior helyzet miatti késés esetén fizetendő átalány kártérítés, és belső rendelkezés alapján a vasúttársaság ügyfélszolgálata tavaly november óta eszerint jár el - reagált a cég Székely László felvetésére.
Vásárló Akkor is fizethet a MÁV, ha nem ő a hibás  
Privátbankár.hu | 2014. február 17. 13:38
Az ombudsman szerint ellentmondás van az európai uniós szabályozás és a MÁV-Start Zrt. személyszállítási üzletszabályzata között, a hatályos uniós rendelet alapján ugyanis a késések után vis maior esetén is kártérítést kellene fizetnie a Máv-nak.
Makro / Külgazdaság Elúszik-e a költségvetés az árvíz miatt?  
Privátbankár.hu | 2013. június 11. 10:24
Van miből fedezni az árvíz költségeit, csak a katasztrófavédelemnél több mint 51 milliárd forint áll rendelkezésre, aminek egy részét a helyreállítási munkákra lehet költeni, a Belügyminisztériumnál és a helyi önkormányzatoknál vis maior keret van, ezek 8 milliárd forintot tesznek ki - írja a Magyar Hírlap keddi számában.
Részvény / Deviza / Áru A Mol-csoport mostantól egy fillért sem keres Szíriában 
Privátbankár.hu | 2012. február 27. 11:24
A Mol Nyrt. bejelentette, hogy az INA, d.d. tőzsdei bejelentést tett közzé szíriai működésével kapcsolatban. A cég lényegében felfüggeszti szíriai kitermelését, ami persze nem meglepő, mivel az EU szankciókat léptetett életbe a közel-keleti országgal szemben - melyeket most ráadásul tovább szigorítanak.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG