<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
4p
A lelkes munkaerő nem csak, hogy kevesebbet beteg, de hatékonyabban is dolgozik. Ehhez azonban nem kell feltétlenül csődközelbe juttatni a céget, van néhány egyszerű, olcsó, de emberbarát trükk, amivel ismét felszíthatod a lelkesedést a kiégett munkatársakban.

A boldog dolgozó a jó dolgozó: egyre több vállalatvezető ismeri fel, hogy egy kis motiváció csodákra képes. Nem kell ugyanis feltétlenül durva fizetésemelésekben és extra juttatásokban gondolkodni, ezek ugyanis hiába vannak meg, ha egyébként az alkalmazott nem szeret a munkahelyén lenni, vagy, ha adott esetben nem értékeljük eléggé. Ceren Cubukcu, az Entrepreneur.com szerzője megosztott 5 tippet a Privátbankár.hu-val – ha ezeket figyelembe veszed, garantáltan olajozottan és boldogabban megy majd a munka!

A Google irodája Kuala Lumpurban. Forrás: blog.google

1. Teremts barátságos munkakörnyezetet!

Nem véletlenül irigykedik mindenki a Google irodáira, ehhez azonban nem kell feltétlenül labdamedence és csúszda, hogy a dolgozóid jól érezzék magukat. A növények köztudottan pozitív érzéseket keltenek, ráadásul amellett, hogy javítják a levegőt, szűrik a zajt és csökkentik a páratartalmat, a zöld növények látványa nyugtató hatással is van az emberre. A földszínek emellett mérséklik a magas vérnyomást és a stresszt is, így érdemes ilyenekkel operálni, amikor kialakítjuk az irodát.

2. Ismerd el munkatársaid teljesítményét!

Eleinte mindenki ambiciózus és lelkesen veti magát a munkába, ez azonban könnyen ellaposodik, ha nincs megfelelő visszajelzés arról, hogy jól végzik-e a munkájukat. Az alkalmazottaknak a céljaik eléréséhez vezető út során nagyon fontos, hogy a vezetőjük értékelje és elismerje a befektetett munkájukat. A szakember azt javasolja, hogy a kedves szavak mellett néha jutalmazd meg őket például egy finom ebéddel – egy ilyen gesztust nem felejtenek el egyhamar, és tovább motiválja őket, hogy kitartóan dolgozzanak.

3. Képezd a kollégáidat!

Úgy persze könnyű visszajelzést adni, ha egyébként minden gördülékenyen és olajozottan megy. Ha azonban úgy látod, hogy az egyikük teljesítménye gyengébb a többiekénél, ott építő kritikával tudsz segíteni, adott esetben ösztönözheted az alkalmazottat arra, hogy képezze tovább magát. Cubukcu szerint „az embereket nem az érdekli, hogy mennyit tudsz, hanem az hogy mennyit törődsz velük.”

4. Támogasd őket!

Egy-egy továbbképzést vagy tanfolyamot azonban nem mindenki tud saját zsebből kifizetni. Érdemes mérlegelni, hogy munkaadóként hogyan tudod segíteni a dolgozókat abban, hogy új készségeket sajátítsanak el. Bátorítsd őket szakmai teljesítményük függvényében, ez az ő munkájukat is fejleszteni fogja.

5. Légy egyértelmű a kommunikációban!

A mindenbe beleszóló főnöknél csak az az embertípus rosszabb, aki nem szól semmit. Vezetőként törekedjünk arra, hogy még ha rossz hírt is kell közölni, maradj világos és mondd el egyértelműen, hogy mi történik a vállalat életében. Legyen időd arra, hogy meghallgasd kollégáid aggodalmait, és próbáld a maximumot nyújtani annak érdekében, hogy azok megoldásra találjanak.

Emiatt megy tönkre rengeteg párkapcsolat – mit tegyünk ellene?

A kiégett dolgozóknak nem csak a munkahelyen kell helyt állni. Persze mindenkivel előfordul, hogy becsúszik egy rosszabb nap a munkahelyen, de mit lehet akkor tenni, hogyha a folyamatos stressz és gondok a magánéletünket is tönkreteszik? Sok kapcsolat megy rá arra, hogy a két fél nem tudja megfelelően helyén kezelni a problémákat, illetve folyamatosan hazaviszi a munkahelyi aggodalmakat, legyen itt szó akár a mindennapi életről, vagy a szeretkezésről. Skultéti-Szabó Katalin szexuálpszichológust kérdeztük a munkahelyi stressz párkapcsolati hatásairól. >>>

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Karrier Megvan a reptéri káosz első áldozata
Szakonyi Péter | 2022. szeptember 17. 14:44
Lemondott posztjáról a Schiphol vezérigazgatója, Európa legnagyobb légikikötőjének első embere az immár állandósult reptéri káosz miatt adta be felmondását. Amszterdam mellett London, Frankfurt és Párizs repterei is kaotikus helyzetben voltak a nyári csúcs alatt.
Karrier Óriási veszteség: román színekben folytatja Magyarország egyik legjobb sportolója
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 4. 18:58
A sakkozó Rapport Richárd román színekben folytatja pályafutását - ezt a román szövetség jelentette be vasárnap.
Karrier Rengeteg fiatal fog fizetésemelésért kopogtatni a munkáltatójánál
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 30. 13:31
25. életévük betöltése után is ragaszkodna az SZJA mentességgel járó magasabb nettó fizetéshez a fiatalok fele, ennek érdekében fizetésemelést kérnek majd munkaadóiktól – derül ki egy friss felmérésből. 
Karrier Rekordbírságot és börtönbüntetést kapott egy kínai milliárdos
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 19. 13:29
Soha senki nem kapott ekkora pénzbüntetést még az ázsiai országban.
Karrier Milyen a munkaerő, ha kölcsönzött? - Aki akar, tud dolgozni
Elek Lenke | 2022. június 15. 15:54
Ma, amikor szinte minden ágazat munkaerőhiánytól szenved, a vendéglátástól a festő-mázolókig és az asztalosokig, és a betanított munkás ugyanúgy hiánycikk, mint a szakmunkás, felmerül a kérdés, beválik-e, mint módszer, a munkaerőkölcsönzés és ha igen, mi a siker titka? Jelenleg közel 200 ezer ember tartozik ebbe a körbe Magyarországon.
Karrier Új vezérigazgató az Invitech élén
Privátbankár.hu | 2022. május 26. 18:10
Az Invitechet három éve irányító Gerald Grace július 1-vel leköszön a vállalat éléről. 
Karrier A milliárdos ranglista teteje: ők a leggazdagabbak Nagy-Britanniában
Privátbankár.hu | 2022. május 20. 15:22
Újabb rekordra emelkedett a Nagy-Britanniában élő milliárdosok száma és vagyona, bár néhány orosz nagybefektető vagyoni helyzetét erőteljesen kikezdték az Ukrajna elleni orosz invázió miatt elrendelt szankciók.
Karrier Az Airbnb-nél nem kell bemenni az irodába. De még a városba, vagy az országba se!
Bendl Vera | 2022. április 30. 15:55
Az Airbnb támogatja, hogy dolgozói ott végezzék a munkájukat, ahol akarják. Mondjuk a tengerparton például egy távoli országban. 
Karrier Bővíti tanácsadó testületét a 4iG
Privátbankár.hu | 2022. április 22. 15:37
Armin Papperger és Sunil Sabharwal csatlakoznak a vállalatcsoport tanácsadóihoz.
Karrier Hogyan őrizzük meg a reményt, amikor úgy tűnik, hogy minden borzalmas?
Kollár Dóra | 2022. március 20. 12:04
A remény kulcsfontosságú szerepet játszik az egyén fejlődésében, azonban ez a rendkívül fontos tényező a járvány előtt időszakban csak elhanyagolható szerepet kapott. Amikor a világon minden a feje tetejére állt, sokszor úgy tűnhet, hogy aki mer reménykedni, arra bármelyik sarkon ott leselkedhet a következő csalódás, holott ez nem így van. Ami pedig még fontosabb: a remény elengedhetetlen az elégedettségünkhöz, motiváltságunkhoz, egészségünkhöz és teljesítményünkhöz.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG