<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Mi lenne a Kétfarkú Kutya Párt válasza a válságra? Kik a szavazóik? Legközelebb már bejuthatnak a Parlamentbe?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Kovács Gergellyel, a párt társelnökével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. február 2. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

KKV
Hogyan érhetjük el azt, hogy meglévő ügyfeleink újra örömmel vásároljanak tőlünk? Fontos az új ügyfelek szerzésére koncentrálni, de ne hanyagoljuk el a meglévőket sem! A cikkben ezt a témát boncolgatjuk.

A cégek többsége rengeteget dolgozik azon, hogy még több új ügyfelet szerezzen magának. Emellett viszont tartsuk észben azt is, hogy nemcsak nekik lehet eladni, hanem a meglévőknek is és sok extra pénzt lehet keresni az újraeladásokkal. Ezzel kapcsolatban a leghasznosabb tippet Közép-Európa legjobb traktorértékesítőjétől tanultam: ha valaki vevő lesz, hívjuk fel 3 nap múlva és kérdezzük meg, hogy minden rendben volt-e az értékesítéssel. Hívjuk fel 3 hét múlva és kérdezzük meg, minden rendben van-e a termékkel, majd hívjuk fel 3 hónap múlva, mert akkor lehet a legtöbb boronát eladni a traktor mellé.

Számtalan más területre is igaz ez, hogy ilyenkor kell kiegészítő terméket/szolgáltatást eladni, mert az érdeklődőben megvan már a bizalom, megismerte a minőséget, amit kínálunk. Ilyenkor tudunk még többet kihozni egy adott ügyfélből úgy, hogy mindenki jól járjon. Ezt az egyszerű trükköt mindenkinek alkalmaznia kellene, de sajnos kevesen teszik. Pedig ez működik papíron is, de igazán az a nehéz benne, hogy fejben kell tartani több száz ügyfél esetén, kit kell 3 nap/hét/hónap múlva felhívni. Egy jó rendszer erre automatikusan figyelmeztet és így válhat könnyen egy átlagos értékesítőből szupersztár értékesítő.

Az újramegkeresés nem zaklatás

Fontos leszögezni, hogy nem naponta kell felhívni valakit azért, hogy ajánljunk neki valamit, hanem akkor, amikor van értelme, amikor segíteni tudunk neki. A siker nagyban múlik ilyenkor a jó időzítésen. Ha például kutyatápot árulunk, akkor tudjuk, hogy egy közepes testű kutyának egy zsák kutyatáp meddig elég. Ha felhívjuk a vásárlót 3 héttel vásárlás után, hogy 1 hét múlva el fog fogyni a táp és küldenénk az újabb adagot, az nem zaklatásnak minősül, hanem egy olyan extra szolgáltatásnak tekinthető, amit még meg is köszön az ügyfél, amellett, hogy vásárolni fog. Ez bármilyen termékre alkalmazható, legyen szó akár egy előfizetésről, aminek 1 év múlva jár le a hűségideje.

Egy helyen az összes lényeges információ

Egy jó CRM rendszer legnagyobb előnye az, hogy nemcsak csipog mint egy ébresztőóra, így emlékeztetve minket arra, hogy elintéznivaló teendőnk van, hanem abban is segít, hogy miről kell beszélnünk az érdeklődővel. Egy helyen látjuk az összes lényeges információt egy érdeklődőről/ügyfélről: ki, mikor, mit beszélt vele, milyen ajánlatot kapott, mit rendelt. Ebből tudjuk, hogy éppen mit kell neki mondanunk.

Egy jó CRM rendszerben rengetegféle figyelmeztető automatizmust lehet beállítani, hogy tudjuk kit milyen ajánlattal érdemes éppen megkeresni. Innentől kezdve csak a kreativitásunk szab határt annak, hogy mire használjuk a rendszert, ami jóval túlmutat egy határidőnaplón.

Zárszóként egy informatikával foglalkozó ügyfelünktől idéznénk, aki elmondta, neki mit jelent a CRM: “A CRM a napi munka szerves és elengedhetetlen része. Ezzel kezdem, és ezzel fejezem be a munkanapomat, a legszorosabb személyi asszisztens. Mindent MiniCRM-ben nézek meg, ellenőrzök, legyen az akár egy emlékeztető, ajánlat, szerződés vagy éppen kifizetés. Ha valaki napi rendszerességgel használja a rendszert, akkor nem veszít el egy ügyet sem azért, mert valamit elfelejtett. Ennél nagyobb előnyt nem tudok elképzelni.”

Ha kiváncsi vagy Neked, hogy tud segíteni egy CRM rendszer, próbáld ki az ingyenes tesztverziót a www.minicrm.hu weboldalon.

(x)

A rovat támogatója a 4iG

KKV Egyre több kkv fedezi fel a TikTok előnyeit
PR | 2023. január 5. 11:19
A 2011-ben alapított TikTok töretlen népszerűségnek örvend elsősorban a fiatalok és a pályakezdők körében, amit egyre több cég ismer fel és fordít a maga javára. A felhasználók elsősorban a szórakozás miatt nyitják meg naponta többször is a TikTokot, de nyitottak a minőségi, márkaépítő jellegű tartalmakra is, ezért a kis- és középvállalkozások, valamint a multinacionális cégek egyaránt profitálhatnak a friss, reklámzajmentes felület aktív használatából. Szakértővel elemeztük a különböző kommunikációs trendeket.
KKV Elmentek a magyar cégek kedve az innovációtól?
Privátbankár.hu | 2022. december 19. 16:22
A magyar vállalatok az utóbbi hónapokban alaposan visszafogták innovációs elképzeléseiket. A K&H innovációs index enyhe visszaesést mutat.
KKV K&H-felmérés: az árfolyamingadozás a kkv-szektor harmadát hátráltatja
Privátbankár.hu | 2022. december 9. 12:13
A K&H mikro-, kis- és középvállalkozásokat körében végzett kutatása igazolja, az árfolyamok ingadozása, a szakemberhiány, az infláció és az anyaghiány nagyobb kihívást jelent, mint a koronavírus-járvány.
KKV Be vannak rezelve a vállalkozások attól, hogy a kormány újabb megszorító intézkedéseket hoz
Privátbankár.hu | 2022. november 21. 06:34
Ez is kiderül a több mint 160 ezres vállalkozói felhasználó bázissal rendelkező Billingo online számlázó kutatásából. 
KKV Egyre jobban látszik, mennyire aggasztja a cégeket a dráguló energia
Privátbankár.hu | 2022. október 12. 15:20
Romlik a német cégek hangulata, elég egyértelműen.
KKV Még idén véget ér a háború? A magyar családi cégek erre számítanak
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 15. 11:38
Úgy tűnik, a hazai családi vállalatok ellenállóbbak az orosz-ukrán háborúval szemben, mint a hagyományos cégek, ugyanis jelentős részük számol árbevétel-növekedéssel.
KKV A szakemberek hiánya és az árfolyamok ingadozása a kkv-k egyre nagyobb problémája
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 14. 12:26
Egyre nagyobb problémát okoz az árfolyamváltozás a hazai vállalkozásoknak – derül ki a K&H kkv bizalmi index második negyedéves eredményéből. A szakemberhiány után a gyengülő forint akadályozza leginkább a cégeket, de az alapanyaghiány és a költségek növekedése is komoly kihívás elé állítja őket.
KKV Egyre több magyar cégnek okoz nehézséget az, hogy időben fizessen
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 29. 17:08
Romlik a fizetési fegyelem Magyarországon.
KKV Még van a piacon egy százalékos kamatra is igényelhető hitel
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 29. 10:14
Az állam által támogatott konstrukcióért a mai naptól folyamodhatnak hazai mikro- és kisvállalkozások.
KKV Nyugtalanok a cégek: jön a végrehajtási hullám a válság miatt?
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 25. 14:42
A gazdasági válság miatt egyre több vállalat tart attól, hogy a késő fizetések miatt veszélybe kerül a működésük. Európában a legtöbb cég jogi végrehajtásokkal küzdene a kintlévőségek ellen, ám az ilyen eljárások költségesek, hosszadalmasok és az eredményük is bizonytalan.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG