3p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Első alkalommal rendeznek konferenciát a világméretű nyomorról egy olyan helyszínen, mely maga is érintett a problémában. A találkozót Afrika egyik legnagyobb nyomornegyedében szervezik meg, a cél pedig az, hogy a diskurzus ne a szegényekről, sokkal inkább őket bevonva történjen.

A rendezvényt (World Poverty Forum - WPF) a Világgazdasági Fórumhoz hasonlítják, azzal a különbséggel, hogy most végre a legszegényebbek bevonásával beszélnek majd a problémákról, nem úgy, mint a Davosban tartott találkozókon. Az eseményt most szerdán jelentették be az ENSZ New York-i közgyűlésén.

Kennedy Odede az esemény fő szervezője, aki egész életében Nairobi Kibera nevet viselő nyomornegyedében élt és jelenleg is a szociális szférában dolgozik úgy fogalmazott, azért kell összegyűjteni a világ vezetőit és a politikai döntéshozókat, hogy megváltoztassák az alapvető dinamikáját mindannak, ahogy a nagy globális kérdéseket manapság megvitatják. Máshogyan kellene beszélni a szegénység kérdéséről, mint eddig, és eljött az ideje annak is, hogy a politikai döntéshozók eljöjjenek a helyszínre, és lássák, hogy már most is milyen komoly munkát folytatnak a helyiek a szegénység elleni küzdelemben - fogalmazott a Guardian-nek.

A Davoshoz hasonló találkozók rendkívül hasznosak tudnak lenni, de csak arra, hogy a világ vezetői találkozzanak egymással, arra azonban teljességgel alkalmatlanok, hogy a szegényekkel és a közösségben munkát végző emberekkel egyáltalán kapcsolatba lépjenek és testközelből megismerhessék az ő valós problémáikat – mondta Odede.

Fifty-fifty

A rendezvény résztvevői fele-fele arányban kerülnek majd ki a világ legbefolyásosabb vezetői és az afrikai, indiai, dél-amerikai helyi közösségek vezetői közül, olyanokból, akiket túl sokáig hagytak ki ezekből a beszélgetésekből.

A WPF az ENSZ egyik legfontosabb rendezvénye lesz az elkövetkező időszakban, és azt a célt szolgálja, hogy valamiképp felgyorsítsa a fenntartható fejlődés célkitűzéseinek mihamarabbi elérését. Ezeket egyébként a világszervezet mostani közgyűlésén is széles körben kritizálták, mondván, hogy nagy valószínűséggel nem teljesíthetők a 2030-as vállalásig.

Jelenleg több mint 700 millió ember - a világ népességének 10 százaléka – él rendkívüli nyomorban, ők napi két dollárnál is kevesebből kénytelenek megélni.   Miközben sok régió komoly előrehaladást tudott elérni a szegénység csökkentésében, Afrika szinte egésze, különösen a Szaharától délre eső rész képtelen a problémát leküzdeni. Az előrejelzések szerint 13 afrikai országban 2030-ig növekedni fog a rendkívüli nyomorban élők abszolút száma.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Makro / Külgazdaság Megismételhetik a főpolgármester-választást! Ezt kezdeményezi Karácsony Gergely
Privátbankár.hu | 2024. június 13. 16:28
Budapest teljes területén, a lehető legrövidebb időn belül. Bármi is legyen az eredménye a szavazatok pénteki újraszámlálásának.
Makro / Külgazdaság Az amerikai recessziós forgatókönyv inkább már a múlté
Bózsó Péter | 2024. június 13. 15:01
Az Eurizon Asset Management Hungary befektetési igazgatóját, Hajdu Egont többek között az amerikai gazdasági várakozások tavasz óta bekövetkezett változásáról kérdezte újságírónk Bózsó Péter, annak apropóján, hogy az alapkezelő idén elnyerte „Az Év Legjobb Tőkevédettalap-kezelője” díjat a Privátbankár. hu - Alapkezelő Klasszis 2024 versenyén.
Makro / Külgazdaság Nem jött örömhír a magyar iparról
Privátbankár.hu | 2024. június 13. 08:30
A második becslés sem sok okot adott az örömre.
Makro / Külgazdaság Rossz hírt kapott a Szegeden építkező kínai autógyár
Privátbankár.hu | 2024. június 12. 13:16
Az Európai Bizottság vizsgálata szerint az akkumulátoros elektromos járműgyártás Kínában tisztességtelen támogatásban részesül, ami gazdasági kárral fenyegeti az Európai Unió elektromos járműgyártásban érdekelt vállalatait, valamint hátrányos lehet a kínai gyártmányok uniós importőreire, felhasználóira és fogyasztóira, ezért ideiglenes kiegyenlítő vámok bevezetését helyezte kilátásba - tájékoztatott az uniós bizottság szerdán.
Makro / Külgazdaság Le kell cserélni az árakat a magyar benzinkutakon
Privátbankár.hu | 2024. június 12. 12:03
A gázolaj átlagára péntektől 600 forint fölé kerül. 
Makro / Külgazdaság Sötét alagútba tart a német lokomotív
Privátbankár.hu | 2024. június 12. 11:27
A kelet-közép-európai régió gazdasága az a német iparhoz kapcsolódó beszállítói láncra épül, így idegesítő azt látni, hogy a rendszer központja olyan fordulóponthoz ért, amit mintha nem tudna kezelni. Legalábbis erre jutott egy friss elemzés. 
Makro / Külgazdaság Meglepetést okozott Kína
Privátbankár.hu | 2024. június 12. 10:34
A piaci várakozásokat alulmúlta a kínai infláció. 
Makro / Külgazdaság Az oroszok tudják, hogy elveszíthetik a háborút?
Privátbankár.hu | 2024. június 12. 07:22
Harkivot visszafogottabban lövik az oroszok, miután az ukrán sereg támadja az orosz területen lévő csapatokat. 
Makro / Külgazdaság Nagyon nagy a baj: nincs elég cement, tégla, üveg és beton Ukrajnában
Mester Nándor | 2024. június 11. 15:17
Az építőanyagokat előállító gyárak közül sokat lebombáztak az oroszok, az ukránok pedig nem tudják hitelesen felmérni, hogy mennyi anyag kell az infrastruktúra és az épületek újjáépítéséhez. Enélkül a nyugati kormányok és cégek nem fognak túl sok pénzt adni, miközben azért a vállalatok ugrásra készen várják, hogy béke legyen.
Makro / Külgazdaság Tizenharmadszor is átírta az alaptörvényt az Országgyűlés
Privátbankár.hu | 2024. június 11. 14:57
Szabályozni kellett, kinek nem adhat kegyelmet a jövőben a köztársasági elnök - de az uniós hitelfelvétel módjáról és a hadsereg bevetésének lehetőségéről is rendelkeztek.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG