<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p
Első alkalommal rendeznek konferenciát a világméretű nyomorról egy olyan helyszínen, mely maga is érintett a problémában. A találkozót Afrika egyik legnagyobb nyomornegyedében szervezik meg, a cél pedig az, hogy a diskurzus ne a szegényekről, sokkal inkább őket bevonva történjen.

A rendezvényt (World Poverty Forum - WPF) a Világgazdasági Fórumhoz hasonlítják, azzal a különbséggel, hogy most végre a legszegényebbek bevonásával beszélnek majd a problémákról, nem úgy, mint a Davosban tartott találkozókon. Az eseményt most szerdán jelentették be az ENSZ New York-i közgyűlésén.

Kennedy Odede az esemény fő szervezője, aki egész életében Nairobi Kibera nevet viselő nyomornegyedében élt és jelenleg is a szociális szférában dolgozik úgy fogalmazott, azért kell összegyűjteni a világ vezetőit és a politikai döntéshozókat, hogy megváltoztassák az alapvető dinamikáját mindannak, ahogy a nagy globális kérdéseket manapság megvitatják. Máshogyan kellene beszélni a szegénység kérdéséről, mint eddig, és eljött az ideje annak is, hogy a politikai döntéshozók eljöjjenek a helyszínre, és lássák, hogy már most is milyen komoly munkát folytatnak a helyiek a szegénység elleni küzdelemben - fogalmazott a Guardian-nek.

A Davoshoz hasonló találkozók rendkívül hasznosak tudnak lenni, de csak arra, hogy a világ vezetői találkozzanak egymással, arra azonban teljességgel alkalmatlanok, hogy a szegényekkel és a közösségben munkát végző emberekkel egyáltalán kapcsolatba lépjenek és testközelből megismerhessék az ő valós problémáikat – mondta Odede.

Fifty-fifty

A rendezvény résztvevői fele-fele arányban kerülnek majd ki a világ legbefolyásosabb vezetői és az afrikai, indiai, dél-amerikai helyi közösségek vezetői közül, olyanokból, akiket túl sokáig hagytak ki ezekből a beszélgetésekből.

A WPF az ENSZ egyik legfontosabb rendezvénye lesz az elkövetkező időszakban, és azt a célt szolgálja, hogy valamiképp felgyorsítsa a fenntartható fejlődés célkitűzéseinek mihamarabbi elérését. Ezeket egyébként a világszervezet mostani közgyűlésén is széles körben kritizálták, mondván, hogy nagy valószínűséggel nem teljesíthetők a 2030-as vállalásig.

Jelenleg több mint 700 millió ember - a világ népességének 10 százaléka – él rendkívüli nyomorban, ők napi két dollárnál is kevesebből kénytelenek megélni.   Miközben sok régió komoly előrehaladást tudott elérni a szegénység csökkentésében, Afrika szinte egésze, különösen a Szaharától délre eső rész képtelen a problémát leküzdeni. Az előrejelzések szerint 13 afrikai országban 2030-ig növekedni fog a rendkívüli nyomorban élők abszolút száma.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Makro / Külgazdaság Jöhetnek az újabb szankciók Oroszország ellen, az EU megint megcélozná az energiaszektort
Privátbankár.hu | 2022. december 7. 20:04
A szankciók újabb körét lengette be az Európai Bizottság elnöke.
Makro / Külgazdaság Egy piacot és benzinkutakat is meglőttek az oroszok, Zelenszkij újabb elismerést kapott
Privátbankár.hu | 2022. december 7. 19:44
Esti összefoglaló az orosz-ukrán háború 287. napjának legfontosabb eseményeiről. 
Makro / Külgazdaság NATO- és uniós tagságunkon nyerészkedhet Orbán Viktor
Tiszóczi Roland | 2022. december 7. 19:23
Veszélyes játékot játszhat az Orbán-kormány azzal, hogy késlelteti Finnország és Svédország NATO-csatlakozását, blokkolta az Ukrajnának szánt jövő évi 18 milliárd eurós uniós segélycsomagot, valamint a globális minimumadó ügyében szintén vétóval fenyeget.
Makro / Külgazdaság Behúztak egy újabb győzelmet az amerikai demokraták
Privátbankár.hu | 2022. december 7. 19:01
A hivatalban lévő szenátor, a demokrata Raphael Warnock győzelmével zárult a megismételt szenátusi választás Georgia amerikai államban a szerdán bejelentett végleges eredmények szerint.
Makro / Külgazdaság Putyin megszólalt: nem őrültünk meg
Privátbankár.hu | 2022. december 7. 18:38
Az orosz elnök a Civil Társadalom és Emberi Jogok Fejlesztése Tanácsának ülésén járt.
Makro / Külgazdaság A nagy hazai beruházásokból is profitálhat majd az ipar
Privátbankár.hu | 2022. december 7. 17:14
A várakozásokat alulmúlva 5,9 százalékkal nőtt az ipari termelés októberben, míg munkanaphatással megtisztítva a termelés 5,1 százalékkal növekedett. Az első tíz hónapban 6,6 százalékkal nőtt az ipari termelés.
Makro / Külgazdaság Szó sincsen arról, hogy végleg eltűnhet a globális minimumadó ötlete
Privátbankár.hu | 2022. december 7. 16:53
Lekerült az európai pénzügyminiszterek tanácsának tegnapi napirendjéről a globális minimumadóról szóló vita.
Makro / Külgazdaság Matolcsy Györgyék közt nagy volt az egyetértés
Privátbankár.hu | 2022. december 7. 16:17
Egyhangúan szavazott a jegybank monetáris tanácsa.
Makro / Külgazdaság A Nyugat nincs felkészülve egy hosszú háborúra Putyinnal
Káncz Csaba | 2022. december 7. 15:44
Nem világos, hogy a Nyugat meddig tudja még ellátni az ukrán harcoló csapatokat, hiszen a nyugati lőszerkészlet már közelít a kritikus szinthez. A gyártósorok nem tudják azonnal pótolni a Kijevnek küldött hadianyagot, így Ukrajna Oroszországgal szembeni ellenálló képessége csökkenni fog. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Tovább hízik Kína aranya
Privátbankár.hu | 2022. december 7. 15:21
Gyűlik a kínai arany a jegybank közlése szerint.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG