<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
4p
A társaság árbevétele 13 százalékkal nőtt az első félévben. A magasabb árbevétel révén a vállalat a vártnak megfelelő eredményt ért el 2013 első fél évében.

Idén az első félévben 10 milliárd 363 millió dán korona (DKK) volt a csoport árbevétele, ami 13%-kal több, mint az előző év hasonló időszakában (9 milliárd 134 millió korona). Az árfolyamváltozás hatását nem számolva 15 százalékkal nőtt a bevétel.  Az üzemi eredmény (kamatfizetés és adózás előtti eredmény) 3 milliárd 196 millió DKK volt 2013 első fél évében – szemben a 2012 első fél évében jelentett 2 milliárd 877 millió DKK-val.

A Lego Csoport nettó eredménye 2 milliárd 381 millió DKK-ra emelkedett 2013 első fél évében az egy évvel korábbi 2 milliárd 16 millió DKK-ról. A társaság körülbelül 8,8%-ra növelte részesedését a globális játékpiacon a 2012 év végi 8,6%-ról.

„A globális játékpiac általános helyzetét tekintve rendkívül elégedettek vagyunk az eredménnyel, hiszen a legnagyobb és legfejlettebb piacokon, azaz Észak-Amerikában, Európában és Japánban lassan indult az év. A lanyha piaci környezet ellenére adataink szerint 9%-kal nőtt termékeink globális kiskereskedelmi értékesítése 2013 első fél évében az előző év hasonló időszakához viszonyítva." - mondta Jørgen Vig Knudstorp, a Lego Csoport vezérigazgatója.

Bejöttek az új termékek

A társaság a Privátbankárral közölte, hogy az idén bevezett Legends of Chima termékcsaládja fontos szerepet játszott az eredményben. A társaság közleménye szerint ez a játék Ázsiában volt népszerű, ahol nagy mértékben hozzájárult az erőteljes növekedéshez. A lányokat megcélzó, 2012-ben bevezetett Friends termékcsalád szintén jól teljesített a második évében. Növekedése számottevően meghaladja a vállalat átlagos növekedési ütemét.

Az árbevétel bővülése régiónként eltér, de továbbra is általános trend. Az európai kiskereskedelmi értékesítés növekedése 8%, az észak- és latin-amerikai eladásoké pedig 4%. A legjobb teljesítményt Ázsia nyújtotta, ahol több mint 35%-kal bővült a kiskereskedelmi forgalom 2013 első fél évében.

„Nagyon elégedettek vagyunk az Ázsiában tapasztalt növekedéssel, hiszen hosszú távon nagyobb szerepet szánunk a régiónak eredményeinkben. Nemrég indítottuk el regionális központunkat Szingapúrban, és jövőre megkezdjük a gyártólétesítmények építését a térségben, hogy tovább erősítsük Ázsiát, mint jövőbeni növekedésünk motorját” – hangsúlyozta John Goodwin, a Csoport pénzügyi vezérigazgatójának helyettese.

A legtöbb játékot saját gyárban készítik

A játékkockák ötöde készül Magyarországon. A Lego Manufacturing és a kormány tavasszal írt alá stratégiai megállapodást. Részletek >>

"Összességében véve elégedett vagyok az eredményeinkkel. A termékbiztonság az első számú prioritás számunkra, hiszen az a legfontosabb, hogy a gyerekek a világon mindenütt a lehető legbiztonságosabban legózhassanak. Ezért örülök, hogy az idén sem kellett terméket visszahívnunk." - mondta a vezérigazgató.

Ezért a társaság a termékek többségét saját tulajdonú és fenntartású gyárakban készíti Dániában, Magyarországon, Csehországban és Mexikóban. Ezenkívül a vállalat néhány kiemelt beszállítója is fontos szerepet játszik a kiváló minőségű termékek szállításában.

Az év eleje óta 21 auditra került sor a világ különböző pontjain működő Lego-beszállítóknál – ugyanannyira, mint 2012 hasonló időszakában. A szabálytalanságok száma azonban 18-ról 35-re emelkedett az első fél évben. A szabálytalanságokat mind a 35 esetben sikerült rövid időn belül megszüntetni.

Közleményük szerint az auditok a beszállítók képességeinek fejlesztésére szolgáló folyamat részét képezik. A problémák feltárása és megoldása révén partnereik jobb teljesítményt érhetnek el egyebek mellett a biztonság, a minőség és a munkajogok érvényesítése terén.

Az egész évre vonatkozó nem pénzügyi teljesítményről 2014 elején, a Lego Csoport 2013-as Előrehaladási jelentése (Progress Report) ad számot.Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Makro / Külgazdaság Egyre jobban kellene az uniós pénz Magyarországnak - vannak, akik mindent elvennének tőlünk
Privátbankár.hu | 2022. július 7. 08:42
A lengyelek megalkudtak Brüsszellel, de a helyreállítási pénzhez még nem jutottak hozzá - Magyarországnak egyre jobban kellene a pénz, de egyelőre a pletykák szerint csak jobb tárgyalási pozíciót akarunk kicsikarni, előrelépésről nincs szó.
Makro / Külgazdaság Az oroszok újra beüzemelték a mariupoli kikötőt, újabb város felé masíroznak a seregeik - összefoglaló
Privátbankár.hu | 2022. július 7. 06:53
Az ukrán elnök arról beszélt az éjjel, hogyan lövik nyugati nehézfegyverekkel az orosz erőket - az oroszok pedig amerikai fegyverrendszerek kilövéséről adtak hírt. Elkezdődött a háború 134. napja.
Makro / Külgazdaság Egyre dagad a brit belpolitikai botrány - sorra kérik a miniszterelnök lemondását a kormánytagok
Privátbankár.hu | 2022. július 7. 06:26
Boris Johnson még mindig tartja magát, nem hajlandó lemondani - pedig sorbaállnak az irodája előtt a magasrangú kormánytagok, hogy távozásra szólítsák fel.
Makro / Külgazdaság „A benzinár is elszállt” – nyugati szomszédunkban is bedurvult az infláció
Wéber Balázs | 2022. július 7. 05:21
Bár Ausztriában még nem mindenki érzi az energiaár-robbanást, az általános drágulás egyértelmű, az infláció pedig csaknem fél évszázados csúcson van. Helyi magyarok és hivatalos statisztikák segítségével próbáltunk képet alkotni az inflációs helyzetről nyugati szomszédunknál.         
Makro / Külgazdaság Medvegyev atommal fenyegetőzik - Von der Leyen: Európának fel kell készülnie az orosz gáz teljes elzárására - Esti háborús összefoglaló
Privátbankár.hu | 2022. július 6. 19:38
Összefoglalónk az ukrajnai háború 133. napjáról.
Makro / Külgazdaság Meddig kell együtt élnünk a magas inflációval? Lesz még ennél is gyengébb a forint? - Klasszis podcast
Privátbankár.hu | 2022. július 6. 19:23
Hogyan lehetséges az, hogy az MNB egyre feljebb viszi az irányadó kamatát, mégis azt látjuk, a forint csak egyre gyengül? S meddig mehet fel az infláció? Ezekről is beszélgettünk a Klasszis podcastban Virovácz Péterrel, az ING makrogazdasági elemzőjével.
Makro / Külgazdaság Mentőövet dobott a forintnak az MNB
Privátbankár.hu | 2022. július 6. 18:58
Egy-másfél százalékot segített a forint árfolyamán az elért mélyponthoz képest az MNB szerdán délután tett jelzése az egyhetes betéti kamatok további emeléséről.
Makro / Külgazdaság Alig lassult az amerikai szolgáltatóipar növekedése
Privátbankár.hu | 2022. július 6. 17:49
Az amerikai szolgáltatóipari szektor teljesítménymutatói júniusban előző havinál gyengébben, de a vártnál jobban alakultak az ISM és az S&P Global gazdasági kutatóintézetek beszerzésimenedzseri-indexeinek a tanúsága alapján.
Makro / Külgazdaság A digitális euróra 2026 második felétől lehet számítani
Privátbankár.hu | 2022. július 6. 16:07
Jól halad az Európai Központi Bank digitális euró fejlesztési projektje, de bevezetésére 2026 második fele előtt még nem kell számítani - közölte szerdán Burkhard Balz, a német Bundesbank igazgatótanácsának a tagja, aki egyúttal tagja az EKB digitális euró projektjét felügyelő munkacsoportnak is.
Makro / Külgazdaság 2024 - már félnek a következő amerikai republikánus elnöktől
Káncz Csaba | 2022. július 6. 15:49
Tekintettel elődjeinek a régióban elért eredménytelenségére, Biden a biztonság és a kereskedelem területein akarja meggyőzni az ázsiai szövetségeseket. A régiós döntéshozók fejében azonban mindenhol jelen van az aggodalom, hogy 2024-ben újra egy elszigetelődő elnök léphet be a Fehér Házba. Káncz Csaba jegyzete.
Friss
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG