<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
4p
A társaság árbevétele 13 százalékkal nőtt az első félévben. A magasabb árbevétel révén a vállalat a vártnak megfelelő eredményt ért el 2013 első fél évében.

Idén az első félévben 10 milliárd 363 millió dán korona (DKK) volt a csoport árbevétele, ami 13%-kal több, mint az előző év hasonló időszakában (9 milliárd 134 millió korona). Az árfolyamváltozás hatását nem számolva 15 százalékkal nőtt a bevétel.  Az üzemi eredmény (kamatfizetés és adózás előtti eredmény) 3 milliárd 196 millió DKK volt 2013 első fél évében – szemben a 2012 első fél évében jelentett 2 milliárd 877 millió DKK-val.

A Lego Csoport nettó eredménye 2 milliárd 381 millió DKK-ra emelkedett 2013 első fél évében az egy évvel korábbi 2 milliárd 16 millió DKK-ról. A társaság körülbelül 8,8%-ra növelte részesedését a globális játékpiacon a 2012 év végi 8,6%-ról.

„A globális játékpiac általános helyzetét tekintve rendkívül elégedettek vagyunk az eredménnyel, hiszen a legnagyobb és legfejlettebb piacokon, azaz Észak-Amerikában, Európában és Japánban lassan indult az év. A lanyha piaci környezet ellenére adataink szerint 9%-kal nőtt termékeink globális kiskereskedelmi értékesítése 2013 első fél évében az előző év hasonló időszakához viszonyítva." - mondta Jørgen Vig Knudstorp, a Lego Csoport vezérigazgatója.

Bejöttek az új termékek

A társaság a Privátbankárral közölte, hogy az idén bevezett Legends of Chima termékcsaládja fontos szerepet játszott az eredményben. A társaság közleménye szerint ez a játék Ázsiában volt népszerű, ahol nagy mértékben hozzájárult az erőteljes növekedéshez. A lányokat megcélzó, 2012-ben bevezetett Friends termékcsalád szintén jól teljesített a második évében. Növekedése számottevően meghaladja a vállalat átlagos növekedési ütemét.

Az árbevétel bővülése régiónként eltér, de továbbra is általános trend. Az európai kiskereskedelmi értékesítés növekedése 8%, az észak- és latin-amerikai eladásoké pedig 4%. A legjobb teljesítményt Ázsia nyújtotta, ahol több mint 35%-kal bővült a kiskereskedelmi forgalom 2013 első fél évében.

„Nagyon elégedettek vagyunk az Ázsiában tapasztalt növekedéssel, hiszen hosszú távon nagyobb szerepet szánunk a régiónak eredményeinkben. Nemrég indítottuk el regionális központunkat Szingapúrban, és jövőre megkezdjük a gyártólétesítmények építését a térségben, hogy tovább erősítsük Ázsiát, mint jövőbeni növekedésünk motorját” – hangsúlyozta John Goodwin, a Csoport pénzügyi vezérigazgatójának helyettese.

A legtöbb játékot saját gyárban készítik

A játékkockák ötöde készül Magyarországon. A Lego Manufacturing és a kormány tavasszal írt alá stratégiai megállapodást. Részletek >>

"Összességében véve elégedett vagyok az eredményeinkkel. A termékbiztonság az első számú prioritás számunkra, hiszen az a legfontosabb, hogy a gyerekek a világon mindenütt a lehető legbiztonságosabban legózhassanak. Ezért örülök, hogy az idén sem kellett terméket visszahívnunk." - mondta a vezérigazgató.

Ezért a társaság a termékek többségét saját tulajdonú és fenntartású gyárakban készíti Dániában, Magyarországon, Csehországban és Mexikóban. Ezenkívül a vállalat néhány kiemelt beszállítója is fontos szerepet játszik a kiváló minőségű termékek szállításában.

Az év eleje óta 21 auditra került sor a világ különböző pontjain működő Lego-beszállítóknál – ugyanannyira, mint 2012 hasonló időszakában. A szabálytalanságok száma azonban 18-ról 35-re emelkedett az első fél évben. A szabálytalanságokat mind a 35 esetben sikerült rövid időn belül megszüntetni.

Közleményük szerint az auditok a beszállítók képességeinek fejlesztésére szolgáló folyamat részét képezik. A problémák feltárása és megoldása révén partnereik jobb teljesítményt érhetnek el egyebek mellett a biztonság, a minőség és a munkajogok érvényesítése terén.

Az egész évre vonatkozó nem pénzügyi teljesítményről 2014 elején, a Lego Csoport 2013-as Előrehaladási jelentése (Progress Report) ad számot.Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Makro / Külgazdaság Érzékeny kérdést vehet elő a soros EU-elnökség
Privátbankár.hu | 2022. január 17. 06:40
Felülvizsgálná az államháztartási hiányra és az államadósságra vonatkozó előírásokat az Unió soros elnöki tisztét betöltő Franciaország gazdasági minisztere.
Makro / Külgazdaság Óriási visszatérésre készül Donald Trump
Privátbankár.hu | 2022. január 16. 19:08
2024-ben visszavesszük a Fehér Házat, jelentette ki Donald Trump.
Makro / Külgazdaság Az európai külpolitika a pofonok völgyében – sorra jönnek a megaláztatások
Káncz Csaba | 2022. január 16. 18:34
Az elmúlt időszakban az EU nemcsak az ukrán rendezés ügyében szorult látványosan háttérbe. A legtekintélyesebb német külpolitikai agytröszt friss tanulmányában ráadásul súlyos kritikával illeti az EU jövőbe mutató terveit. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Félig fellélegezhetnek a szputnyikosok: jó hír jött az orosz vakcináról
Wéber Balázs | 2022. január 16. 17:35
A Szputnyik az omikronnal szemben is hatékony az oroszok szerint. Az uniós gyógyszerügynökségtől ugyanakkor továbbra sem kapott engedélyt.
Makro / Külgazdaság Mától durván korlátozzák az orosz nyelvű sajtót Ukrajnában
Privátbankár.hu | 2022. január 16. 14:31
Életbe léptek vasárnaptól az ukrán nyelvtörvény nyomtatott sajtóra vonatkozó rendelkezései.
Makro / Külgazdaság Djokovic-ügy: keményen beszólt a szerb elnök Ausztráliának
Privátbankár.hu | 2022. január 16. 12:46
Szerinte magukat járatják le a teniszező kitiltásával. Scott Morrison ausztrál kormányfő viszont elégedett a döntéssel. A szerb teniszező nem indulhat el a hétfőn kezdődő ausztrál nyílt teniszbajnokságon.
Makro / Külgazdaság Mr. Selfridge bizonyára örülne – A világ legnépszerűbb áruházai
Elek Lenke | 2022. január 16. 12:24
Vajon mely patinás áruházak állják ki az idő próbáját, és képesek-e versenyben maradni oly sok győzedelmes – vagy éppen gazdasági válságos – év után is?
Makro / Külgazdaság A nap videója: bődületes parti volt Boris Johnson hivatala előtt
Privátbankár.hu | 2022. január 16. 11:50
A demonstrálók így "emlékeztek meg" arról, hogy a brit kormányfő hivatalában partikat tartottak Fülöp edinburghi herceg temetésének előestéjén, és egyéb bulik is voltak Covid idején. A miniszterelnöki hivatal elnézést kért II. Erzsébet királynőtől.
Makro / Külgazdaság 27 ezren tüntettek szomszédunkban a kötelező oltás ellen
Privátbankár.hu | 2022. január 16. 10:18
Bécs mellett számos más európai városban is demonstráltak.
Makro / Külgazdaság Nagyon messzi vidékre látogatott el Áder János
Privátbankár.hu | 2022. január 16. 08:16
A köztársasági elnök afrikai "turnén" van. Ghánában magyar projektet tekintett meg. Ma Kenyába utazik tovább.
hírlevél
depositphotos Ingatlantájoló