3p

Figyelem! Jelentősen módosulnak a cégekre vonatkozó ESG-előírások!

Alapjaiban változtathatja meg a cégek – nemcsak a nagyvállalatok, köztük a bankok és biztosítók, hanem a kis- és középvállalkozások (kkv) – működését, hogy a jövőben már olyan auditált (!) nem pénzügyi beszámolókat kell készíteni, ami nemzetközi szabványok alapján gyűjtött ESG-releváns adatokra támaszkodik.

Ne maradjon le, legyen naprakész az egyik legnagyobb horderejű kérdésben!

Jelentkezzen most konferenciánkra! >>

Az oroszok Lviv és Harkiv elleni támadásokkal melegítettek, az ukrán elnök számos vezetővel találkozhat. Háborús hírek kedd reggelre.

  • Megérkezett Volodimir Zelenszkij az Egyesült Államokba, ahol a háború kitörése óta először vesz részt a Biztonsági Tanács ülésén, amelyen jelen lesz Szergej Lavrov orosz külügyminiszter is. Ezzel elsőként fordul elő, hogy a két politikus egy épületben tartózkodjon az orosz invázió kezdete óta, de egyelőre nem tudni, Zelenszkij hajlandó lesz-e fegyelmezetten végighallgatni Lavrov mondanivalóját az ülésen. Az ukrán elnök mindenesetre személyes találkozót bonyolít majd Biden amerikai elnökkel, illetve állítólag megbeszélést folytat majd Lula da Silva brazil elnökkel is. Zelenszkij beszédet mond majd az ENSZ közgyűlésén, és felszólal majd a Biztonsági Tanács ülésén is.

  • Súlyos orosz légitámadás érte a nyugat-ukrajnai nagyvárost, Lvivet. A helyi kormányzó szerint egy ember megsérült, és „jelentős” tűz ütött ki egy raktárépületben. Korábban az ukrán légierő arra figyelmeztetett, hogy drónok tartanak a város felé. A támadás hajnali első hulláma után a lakosokat arra kérték, hogy maradjanak biztonságos helyen, mert további támadások várhatók.
  • Támadás érte a második legnagyobb ukrán várost, Harkivot is hétfőn. Károkat jelentettek egy ipari körzetből.
  • Ukrajna panaszt tett Magyarország, Lengyelország és Szlovákia ellen a WTO-nál az ukrán gabona behozatalának tilalma ellen. A három ország az Európai Bizottság múlt heti, ellenkező értelmű döntése ellenére, saját hatáskörben tartotta fenn a korlátozásokat.
  • Az amerikai hatóságok őrizetbe vettek egy Hongkongban élő orosz férfit, akit azzal vádolnak, hogy nagy mennyiségű, katonai célokra is felhasználható amerikai mikroelektronikai terméket csempészett Oroszországba különböző fedőcégek felhasználásával.
  • Kontrollált robbantásban megsemmisítették a tűzszerészek azt a robbanóanyagot szállító drónt, amely Bulgáriában ért földet.

  • Újabb 400 millió euró értékű katonai segélycsomagot állított össze Németország Ukrajna számára a német védelmi miniszter bejelentése szerint. A csomagban aknavetős lőszerek, rakéták, páncélozott járművek és aknamentesítési rendszerek, valamint meleg ruhák és generátorok lesznek, amelyekre Ukrajnának a hideg télben szüksége lesz

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Makro / Külgazdaság Putyin dörzsölheti a markát? Mi hiányzik Zelenszkij "zsákjából"?
Privátbankár.hu | 2023. szeptember 24. 13:14
Kézszorításokból továbbra sincs hiány, ha Volodimir Zelenszkij, Ukrajna államfője külföldre látogat, ám az ígéretekkel egészen más a helyzet. Ezekért nagyon meg kell dolgoznia.
Makro / Külgazdaság Háborús hatás: szétszakadt a világ, hatalmas összegek mentek át az egyik térfélről a másikra
Privátbankár.hu | 2023. szeptember 24. 11:44
Könnyen két szék közt a pad alá eshet az az ország, amely a bizonytalanná vált világgazdasági környezetben halászgatni akar a zavarosban. 
Makro / Külgazdaság Megjelent az 520 forintos "mesterséges" benzinár: el is indultak a cseh benzinturisták a lengyel kutakra
Buksza blog | 2023. szeptember 24. 10:56
Benzinturizmus kezdődött a cseh-lengyel határon, miután Lengyelországban sokkal olcsóbbak az üzemanyagok. Az olaj drágulása ellenére ugyanis a lengyel kutakon csökkent a benzinár. 
Makro / Külgazdaság Újabb fronton támad a home office, kiütheti a metrózást New Yorkban
Privátbankár.hu | 2023. szeptember 24. 10:10
A home office lehetőségének egyik sajátos mellékhatását tapasztalják a New York-i metró üzemeltetői. A jegyárbevétel csökkenése már a működést veszélyeztetheti. 
Makro / Külgazdaság Az osztrák fővárosban jártak a Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! diákverseny dobogósai
Privátbankár.hu | 2023. szeptember 24. 10:00
Az előző két évhez hasonlóan a verseny egyik támogatója, az Erste ezúttal is azzal díjazta a 2022-23-as tanévben megrendezett két diákverseny 1-3. helyezettjeit, hogy ellátogathattak a bank bécsi anyacégének pénzügyi edukációs központjába, ahol játékos gyakorlatokat hajthattak végre.
Makro / Külgazdaság Az orosz titkosszolgálat új szövetségesre talált
Káncz Csaba | 2023. szeptember 24. 09:36
Az Emírségek felpörgeti titkosszolgálati és pénzügyi kapcsolatait Moszkvával. Ahogy Amerika befolyása gyengül az Arab-öbölben, intenzív hatalmi lökdösődés kezdődött a régióban a szaúdiak és az Emirátusok között. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Így vezethet a szakadék felé a nyugdíjasokra bazírozó politika a briteknél
Privátbankár.hu | 2023. szeptember 24. 09:03
Rishi Sunak brit miniszterelnök bejelentése, miszerint 2030 helyett 2035-ben szüntetnék meg a belső égésű motoros új autók értékesítését, csak tünete a konzervatívok múltba révedésének.
Makro / Külgazdaság Ez a válasz a kemény ukrán csapásokra - Problémák az orosz elit alakulnál?
Privátbankár.hu | 2023. szeptember 24. 08:25
Az ukrán hadsereg a Krímen lévő orosz katonai bázisok elleni sikeres csapásai ellenére nem készül a félsziget megtámadására. A fő cél a Fekete-tenger nyugati medencéje feletti ellenőrzés megszerzése. 
Makro / Külgazdaság “Néha elkapják a karomat az utcán” – sokkoló eredményeket hozott egy brit tinédzserfelmérés
Wéber Balázs | 2023. szeptember 24. 05:54
A brit tinédzserlányok csaknem fele nem érzi magát biztonságban az utcán, több mint negyedüket pedig már zaklatták szexuálisan, derül ki egy friss brit felmérésből. Félelemről számolt be a tizenéves fiúk negyede is. A brit médiában évek óta téma a fiatalok közötti erőszak, a késes támadások magas száma.
Makro / Külgazdaság Sokan aggódnak a bimbódzó orosz és észak-koreai barátság miatt
Privátbankár.hu | 2023. szeptember 23. 17:46
A Norvégiában menedékjogot kért volt Wagner parancsnok állítólag vissza akart térni Oroszországba, Navalnij Vilniusba tett át alapítványa központját. Háborús összefoglaló este.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG