<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

A Jobbik elnöke laptársunknak adott interjút, melyben egyebek mellett Márki-Zay Péterrről is kifejtette vélemémyét.

"Azt feltételezem, hogy Völner Pál korrupciós ügye rendszerhiba"

- mondta Jakab Péter laptársunknak, az mfor.hu-nak adott interjújában. A Jobbik elnöke a rendszerhiba alatt azt érti, hogy maga a NER a korrupcióra épül, egy korrupt rendszerben pedig "az számít rendszerhibának, amikor valaki nem megfelelően oszt vissza, vagy valamelyik nagyhalat, maffiafőnököt megkerülve vesz részt a korrupciós ügyben."

Jakab laptársunknak nyilatkozva elmondta, azt feltételezi, hogy Völner Pállal most példát statuálnak, hogy "ebben a korrupt rendszerben illik betartani a maffiafőnök által megszabott hierarchiát." Ennek mentén Jakab azt sem hiszi el Orbán Viktornak, hogy ő a sajtóból értesült a Völner-ügyről, szerinte maga a miniszterelnök adta ki párttársára a "kilövési engedélyt." 

"Elképzelhetetlennek tartom, hogy az ő tudta nélkül a fideszes Polt Péter vádat merne emelni egy kormánytaggal szemben, ha arra Orbán Viktor előzetesen nem adja a jóváhagyását"

- véli az interjúban a Jobbik elnöke.

Jakab Péter (Fotó: Bánkuti András)Jakab Péter (Fotó: Bánkuti András)

A beszélgetésben szó esett Márki-Zay Péterről is. A közös ellenzéki miniszterelnök-jelölttel Jakab először 2019-ben, Hódmezővásárhelyen, az önkormányzati választás előtt találkozott személyesen. Mint mondja, az elős benyomása az volt Márki-Zayról, hogy "kicsit talán önfejű, kicsit erőszakos, és nem kész a kompromisszumra."

Jakab szerint ugyanakkor az ellenzéket az tudja igazán összefogni, aki végletekig kompromisszumkész. "Ha valaki azt gondolja, hogy karikás ostort csattogtatva egybe tudja tartani ezt a sokszínű tábort az előbb-utóbb szétzavarja a gyülekezetet", véli. De, folytatja, az ellenzéki pártelnökök mindent elkövetnek azért, hogy Márki-Zay kompromisszumkészebbé váljon, és szerinte megvan a munka gyümölcse, megszületett az egységes ellenzék, "csak vigyázni kell rá."

Jakab röviden beszélt az ellenzéki választási programról is, azt mondta, hogy az 90 százalékban már összeállt, a legégetőbb kérdésekben megvan a közös nemzeti minimum, de a maradék, 10 százaléknyi vitás kérdésről nem osztott meg bővebbet, szerinte azt nem a nyilvánosság előtt kell megbeszélni. Később, az mfor kérdésére azonban elismerte, hogy ebbe a vitás 10 százalékba tartozik az euró bevezetésének ütemezése is: egyes elképzelések szerint ez 4-5 év múlva reális lehet, a Jobbik szerint viszont ennél későbbi céldátum kell.

Az interjúban szó esik még egyebek mellett elszámoltatásról, Novák Katalinról, az európai ügyészségről és -minimálbérről, áfacsökkentésről és arról is, hogy mit kezdene a TAO-rendszerrel, ha jövőre az ellenzék nyerné a választást.

A teljes interjú itt olvasható.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Makro / Külgazdaság Varga Mihály ma Halásztelken járt
Privátbankár.hu | 2022. június 29. 11:46
A 881 milliós fejlesztésből 698 milliót állt a kormány. 
Makro / Külgazdaság Már megint gond lesz a benzinárakkal
Privátbankár.hu | 2022. június 29. 11:07
Átmenetinek bizonyult ugyanis a 95-ös oktánszámú üzemanyag beszerzési árának csökkenése, péntektől ismét 5 forintos drágulás jön. A gázolaj viszont 15 forinttal kerül majd kevesebbe.
Makro / Külgazdaság Putyin nem fog örülni: Joe Biden komoly bejelentést tett a NATO-csúcson
Privátbankár.hu | 2022. június 29. 10:57
A NATO-csúcs megnyitóján Joe Biden újabb amerikai katonai bevetéseket jelent be Európában.
Makro / Külgazdaság A német kancellár addig adna fegyvereket Ukrajnának, amíg csak szükséges
Privátbankár.hu | 2022. június 29. 10:33
Kezdődik a NATO-csúcs, a tagállami vezetők is megérkeztek Madridba, köztük Olaf Scholz is.
Makro / Külgazdaság Hoppá: Magyarországon is enyhén emelkedni kezdett az új fertőzöttek száma
Privátbankár.hu | 2022. június 29. 09:48
Kijöttek a heti koronavírus-adatok, s némi növekedés tapasztalható az új fertőzöttek számában és a kórházban kezelteket illetően is.
Makro / Külgazdaság Orbán Viktor: nem támogatunk egyetlen olyan javaslatot sem, amely belesodorhatja a NATO-t és Magyarországot ebbe a konfliktusba
Privátbankár.hu | 2022. június 29. 09:33
Hivatalosan is indul a NATO-tagországok csúcstalálkozója.  
Makro / Külgazdaság Akár 700 benzinkúton is üzemanyaghiány léphet fel
Privátbankár.hu | 2022. június 29. 08:51
A szakértő szerint igazak a hírek, miszerint akár 700 benzinkúton is üzemanyaghiány léphet fel, hiszen már csak a Mol az egyetlen mentsvára Magyarországnak.
Makro / Külgazdaság Fontos döntés született Brüsszelben
Privátbankár.hu | 2022. június 29. 08:04
Az Európai Unió tagországai elfogadták szerda hajnalban a beterjesztett klímavédelmi törvényeket: egyebek között 2035-re betiltják a fosszilis üzemanyaggal hajtott új gépjárművek forgalmazását és létrehoznak egy többmilliárd eurós alapot arra, hogy abból támogatni tudják a szegényebb állampolgárokat a károsanyag-kibocsátás miatt kivetendő adók megfizetésében.
Makro / Külgazdaság Nem tudtak igazán segíteni a forinton Matolcsy Györgyék
Privátbankár.hu | 2022. június 29. 07:48
Bár a tegnapi brutális, 185 bázispontos kamatemelés hatására a hazai fizetőeszköz árfolyama több egységgel erősödött, az euróval szemben például 396,7-ig, aztán ismét gyengült, s szerda reggel is még mindig 397,2 forinton cserélt gazdát az uniós pénz.
Makro / Külgazdaság Meg nem erősített jelentés szerint elrabolták Herszon polgármesterét - az elmúlt órák dióhéjban
Privátbankár.hu | 2022. június 29. 06:44
Zelenszkij szerint Oroszország terrorista állam,az ukrán elnök Kremencsukba invitálja az ENSZ-t, orosz vélemény szerint az ENSZ Biztonsági Tanácsának ülésén PR-kampányt adott elő Zelenszkij. Ezek is történtek az elmúlt órákban. 
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG