<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

Az elmúlt órák legfontosabb történései.

 • A fehérorosz elnök szerint a nukleáris fegyverek egy részének áttelepítése Fehéroroszországba már elkezdődött.
   
 • A holland ügyészek lefoglaltak egy telket Amszterdam közelében, amely Putyin egykori vejének tulajdona. Az ingatlan Jorrit Faassen holland üzletember tulajdona, aki Maria Voroncovával, az orosz elnök idősebb lányának volt férje.
   
 • Nagy-Britannia az ukrajnai háború befejezése után addig tartja zár alatt az orosz állami vagyont, míg Moszkva bele nem egyezik az általa okozott károk megtérítésébe.
   
 • Az Egyesült Államok régóta arra kéri Ukrajnát, hogy ne használjon az USA által biztosított katonai felszerelést orosz területen belüli támadásokhoz.

  Harcképtelenné tett orosz harckocsi és önjáró löveg van kiállítva Kijevben 2022. november 7-én, az Ukrajna elleni orosz háború idején. Fotó: MTI/AP/Bernat Armangue
  Harcképtelenné tett orosz harckocsi és önjáró löveg van kiállítva Kijevben 2022. november 7-én, az Ukrajna elleni orosz háború idején. Fotó: MTI/AP/Bernat Armangue

   
 • Oroszország jelzése szerint, ha nem teljesítik a gabona- és műtrágyaexport javítására vonatkozó követeléseiket, akkor július 17-e előtt nem hosszabbítja meg a fekete-tengeri gabonaszerződést.  
   
 • Prigozsin szerint a Wagner-csoport megkezdte a kivonulást Bahmutól, pozícióit reguláris orosz csapatoknak adja át.
   
 • Zelenszkij vezérkari főnöke szerint Ukrajna 106 fogságba esett katona szabadon bocsátását biztosította az Oroszországgal folytatott fogolycserében.
   
 • Japán új szankciókat vezet be Oroszországgal szemben, mivel nem tudja elfogadni az oroszok nukleáris fenyegetését. Befagyasztják 78 csoport és 17 személy vagyonát, és megtiltják az építőipari és mérnöki szolgáltatások nyújtását Oroszországnak.
   
 • Ismét rakétákkal lőtték az oroszok Kijevet, május eleje óta sorozatban ez volt a tizenharmadik légitámadás Kijev ellen.
   
 • Mark Milley, az amerikai fegyveres erők egyesített vezérkarának főnöke szerint Ukrajna azon stratégiai célja, hogy visszaszerezze az összes elvesztett területet, rövid távon katonailag nem teljesíthető.
   
 • Dmitrij Medvegyev volt orosz elnök kijelentette, hogy Moszkva ukrajnai háborúja évtizedekig folytatódhat. Medvegyev egy folyamatban lévő konfliktust írt le, amely éveken át tartó harcokat foglal magában Ukrajnával, amelyet több éves fegyverszünet szakíthat meg, mielőtt a harcok újra kiújulnának.

Makro / Külgazdaság Felrobbantották a Dnyeper gátját, tízezreket kell kitelepíteni
Privátbankár.hu | 2023. június 6. 20:06
Átszakadt a Dnyeper gátja Nova Kahovkánál, a háborúzó felek természetesen egymást vádolják, az ukrán kofrmány terrorcselekménynek ítéli a támadást. Prigozsin tovább támadja az orosz hadsereg vezetését, Kijev pedig további szankciókra szólította fel a nemzetközi közösséget. Háborús összefoglaló.
Makro / Külgazdaság „A mi embereink pártolnak át“ – miért tarol a protesztpárt Németországban?
Wéber Balázs | 2023. június 6. 19:55
A második legnépszerűbb párttá vált az Alternatíva Németországért: a németek csaknem ötöde ma már rá adná voksát. Az AfD Kelet-Németországban hagyományosan erős, a jelenlegi kormány bénázása pedig országosan is a malmára hajtja a vizet. Nagyító alatt Németország legvitatottabb pártjának előretörése.
Makro / Külgazdaság Ukrán elnöki tanácsadó: egy orosz gépesített dandár robbanthatta fel a kahovkai vízerőművet
Privátbankár.hu | 2023. június 6. 17:18
Előzetes információk szerint az orosz fegyveres erők 205. gépesített lövészdárja robbantotta fel a kahovkai vízerőművet - jelentette ki Mihajlo Podoljak, az ukrán elnöki iroda vezetőjének tanácsadója kedden egy tévéműsorban. 
Makro / Külgazdaság A GVH az élelmiszerinfláció mélyére néz
Privátbankár.hu | 2023. június 6. 15:48
Július elsején indul az online árfigyelő adatbázis. A rendszer készen áll a tesztelésre. A kiskereskedelmi cégek mindenben támogatják a rendszer elindulását és megkezdik a teszteléshez szükséges adatok feltöltését, annak érdekében, hogy elindulhasson a rendszer július elsején.
Makro / Külgazdaság Elképesztő technikai áttörést hoz az ukrajnai háború
Káncz Csaba | 2023. június 6. 15:26
Ukrajnában a pilóta nélküli fegyverrendszerek egyre fontosabbá válnak a háborúban. Közben elképesztő tudású drónok jelennek meg sorra a világ geopolitikai törésvonalai mentén. Káncz Csaba jegyzete
Makro / Külgazdaság Kijev: Oroszország terroristállam
Privátbankár.hu | 2023. június 6. 13:44
Ukrajna terroristaállamnak nevezte Oroszországot az ENSZ hágai székhelyű Nemzetközi Bírósága (ICJ) meghallgatásán a Nova Kahovka-i víztározó gátja elleni robbantásos támadás miatt.
Makro / Külgazdaság A hazai cégek fele teljesen áthárítja az inflációt a vevőkre
Privátbankár.hu | 2023. június 6. 12:29
Megviseli a nagyvállalatokat a 20 százalék feletti infláció, tízből kilenc cég működését befolyásolja negatívan – derül ki a K&H nagyvállalati növekedési index legutóbbi méréséből. Az infláció  nagymértékű emelkedését elsősorban költségcsökkentéssel és áremeléssel kompenzálják a cégek. Utóbbinál a vállalatok közel fele teljesen beépítette az infláció mértékét az áraiba.
Makro / Külgazdaság Már megint mi történik a gázárakkal?
Privátbankár.hu | 2023. június 6. 11:59
Több mint 6 százalékos mínuszban a nemzetközi gázügyletek elszámolásakor irányadó TTF-típus jegyzése.
Makro / Külgazdaság Hullanak a német tankok Ukrajnában Moszkva szerint
Privátbankár.hu | 2023. június 6. 11:14
Több mint másfél ezer ukrán katonát, valamint 28 harckocsit, köztük nyolc német Leopard tankot és három francia AMX-10RC kerekes harckocsit semmisített meg az orosz hadsereg az ukrán fegyveres erők újabb támadásának visszaverése során a donyecki régió déli részén - közölte Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője keddre virradó éjjel.
Makro / Külgazdaság Új tervvel mentené meg az Amazonast Lula da Silva
Privátbankár.hu | 2023. június 6. 10:46
Új tervet hirdetett az amazóniai illegális erdőirtások felszámolására Luiz Inácio Lula da Silva brazil elnök.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG