<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

Az elmúlt órák eseményei egy csokorban.

 • A Nemzetközi Atomenergia-ügynökség vezetője második alkalommal tett látogatást a zaporizzsjai atomerőműben. Az orosz megszállók körbevezették Rafael Mariano Grossit, aki később azt mondta újságíróknak: nyilvánvaló, hogy az egész régióban fokozódik a katonai tevékenység, ezért mindent meg kell tenni, hogy az üzemet ne támadják meg.
   
 • Szergej Rjabkov, orosz külügyminiszter-helyettes szerint Oroszország nem tájékoztatta az Egyesült Államokat nukleáris tevékenységeiről, beleértve a rakétakísérleteket, miután az ország felfüggesztette részvételét a fegyverellenőrzési egyezményben.
   
 • A német kormány mintegy 8 milliárd eurót fog fegyverek és felszerelések vásárlására fordítani Ukrajna számára, 4 milliárd euróból pedig a német hadsereg töltheti fel a készleteit.

  Ukrán katona gránátvetővel lő a donyecki régióban fekvő, ostromgyűrűben lévő Bahmutban 2023. március 24-én. Fotó: MTI/AP/Libkos
  Ukrán katona gránátvetővel lő a donyecki régióban fekvő, ostromgyűrűben lévő Bahmutban 2023. március 24-én. Fotó: MTI/AP/Libkos
 • Jevgenyij Prigozsin, az orosz Wagner zsoldoscsoport vezetője szerint a Bahmutért vívott csata gyakorlatilag megsemmisítette az ukrán hadsereget, de saját erői is súlyosan megsérültek.
   
 • Putyin elismerte, hogy az Oroszországgal szembeni szankcióknak negatív következményei lehetnek a gazdaságra nézve, de kitartott amellett, hogy Moszkva alkalmazkodik a helyzethez és a munkanélküliség történelmi mélyponton fog maradni.
   
 • Zelenszkij szerint Ukrajnának 20 Patriot ütegre van szüksége az orosz rakéták elleni védelemhez.
   
 • Lengyelország sürgette az EU-t, hogy korlátozza az ukrán gabona uniós piacra kerülő mennyiségét.
   
 • Putyin megegyezett a Hszi Csin-pinggel folytatott tárgyalásain, hogy Peking segíti az internetes cenzúra megerősítését - jelentette a Kreml-barát "Octagon" kiadvány a helyzetet ismerő forrásokra hivatkozva. Elmondásuk szerint a kiberfenyegetésekkel foglalkozó kínai szakértők egy csoportja megérkezett Moszkvába, hogy orosz kollégáikkal együtt elemezzék és elkészítsék a YouTube oroszországi teljes blokkolásához szükséges technikai "útvonaltervet". A technológia egy részét a Kínai Hadsereg biztosítja majd, míg a többit orosz és belarusz fejlesztések fogják szolgálni. A háborúellenes program egyik legnagyobb platformjának, a YouTube-nak a blokkolása 2023 negyedik negyedévében válik lehetővé.
   
 • Az Egyesült Királyság védelmi minisztériuma az orosz médiára hivatkozva arról számolt be, hogy a hatóságok nagy toborzókampányra készülnek, amelynek célja 400 ezer új katona bevonása Ukrajnában.

Makro / Külgazdaság Kínai hadgyakorlaton vesznek rész az orosz csapatok
Privátbankár.hu | 2023. június 9. 20:06
Oroszország részt vesz a Kína által megtartandó Észak. Együttműködés 2023 kódnevű hadgyakorlaton - közölte pénteken a kínai védelmi minisztérium a TASZSZ orosz hírügynökség jelentése szerint.
Makro / Külgazdaság Több száz drónt kapott Irántól Oroszország
Privátbankár.hu | 2023. június 9. 19:40
A pénteki nap történései röviden.
Makro / Külgazdaság Ebben nem sok szerepe van az Orbán-kormány vakcináinak - A hét videója
Gáspár András - Izsó Márton - Székely Sarolta | 2023. június 9. 19:14
A várakozásokat meghaladó mértékben lassult idehaza az infláció. Bár a gazdaságfejlesztési miniszter szerint működnek a kormányzat lépései az infláció ellen, valójában a mostani fejleményekhez vajmi kevés köze van ezeknek. A friss adat ugyanakkor növelte annak esélyét, hogy Orbán Viktor egy újabb célját pipálhassa ki. Az árakról, inflációról és a kötelező akciókról beszélget Gáspár András lapigazgató és Székely Sarolta felelős szerkesztő A hét videójában.
Makro / Külgazdaság Kiakadtak hazájában a cseh kormányra
Privátbankár.hu | 2023. június 9. 17:18
Élesen bírálta a cseh ellenzék pénteken a prágai képviselőházban Vít Rakusan belügyminisztert, aki előző nap az uniós belügyminiszterek luxemburgi tanácskozásán a kormány nevében egyetértett az Európai Unió migrációs rendszerének reformjával. Az új migrációs és menekültügyi csomag többek közt kötelező szolidaritási mechanizmust vezetne be az uniós tagállamok között.
Makro / Külgazdaság Egy hónap és kezdik telepíteni az orosz atomfegyvereket Fehéroroszországba
Privátbankár.hu | 2023. június 9. 16:52
Július 7-8-án kezdődik meg az orosz atomfegyverek Fehéroroszországba telepítése - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök a fehérorosz hivatali partnerével, Aljakszandr Lukasenkával pénteken Szocsiban folytatott megbeszélésén.
Makro / Külgazdaság Az orosz jegybank is meghozta a maga döntését
Privátbankár.hu | 2023. június 9. 16:36
Az orosz jegybank a várakozásoknak megfelelően 7,5 százalékon tartotta az alapkamatot pénteken, egyúttal jelezte, hogy a magasabb inflációs kockázatok miatt nagyobb eséllyel emelhet kamatot a következő üléseken.
Makro / Külgazdaság Ha egyre olcsóbb a piacon a gáz, miért nem csökkennek a lakossági tarifák?
Privátbankár.hu | 2023. június 9. 16:18
A vártnál kedvezőbb májusi inflációs adat hátteréről kérdezték az ATV Start műsorában munkatársunkat. Gáspár András lapigazgató arról is beszélt: egy kedvező adat alapján nem várható, hogy az MNB változtatna kamatcsökkentési stratégiáján. Ez persze nagy terhet ró a kamatkiadások növekedésén keresztül a költségvetésre, amelynek finanszírozása uniós pénzek híján egyébként is meglehetősen drága.
Makro / Külgazdaság Hatalmas hitelt kap az ukrán vasúttársaság
Privátbankár.hu | 2023. június 9. 14:58
Kétszázmillió euró hitelt folyósít az ukrán vasúttársaságnak (UZ) az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) Ukrajna és az Európai Unió vasúti szállítási összeköttetéseinek fejlesztésére.
Makro / Külgazdaság 11 ukrán hadifoglyot küldött Moszkva Magyarországra
Privátbankár.hu | 2023. június 9. 14:32
Ezt a miniszterelnök-helyettes, Semjén Zsolt erősítette meg.
Makro / Külgazdaság Rossz hír jött az olasz iparról
Privátbankár.hu | 2023. június 9. 14:16
Áprilisban a várt növekedés helyett csökkent az ipari termelés Olaszországban az előző hónaphoz képest - derült ki az olasz statisztikai hivatal, az Istat pénteken közzétett adataiból.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG