3p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

397 krízishelyzetet gyűjtött össze és elemzett a Magyar Public Relations Szövetség (MPRSZ) kríziskommunikációs tagozata a Krízistérkép 2023 című kiadványban, mely online letölthető az MPRSZ weboldaláról. A 13 public relations szakember által összeállított kötet a gyakorló szakemberek mellett a kríziskommunikáció iránt érdeklődő egyetemisták számára is iránytűként szolgálhat. 

A Krízistérkép szerkesztői az összegyűjtött 397 krízist összetett szempontrendszer szerint kategorizáltak, és vizsgálták a krízishelyzeteket többek mellett kiváltó okok, súlyosság szerint is. Iparágakat tekintve a legtöbb krízishelyzetet a közélet (158), a közlekedés (54) és az egészségügy (44 szolgáltatta. Megfigyelhetjük, hogy az egyes iparágaknak mennyire eltérő a krízisérzékenysége, vannak olyan területek, amelyek szinte elenyésző alkalommal kerülnek be krízishelyzettel a hírekbe - a legvédettebb ilyen szempontból a jól szabályozott technológiai ipar világa.  

Az egyes iparági elemzéseket esetpéldák egészítik ki: a szerkesztők egy-egy terület meghatározó, vagy különlegesen fontos kríziskommunikációs tanulságokkal járó esetét elemezték. A közéleti iparágon belül kiemelkedett a Nemzeti Színházban történt munkahelyi baleset és egyes online médiumokat célzó kibertámadások esete, míg az egészségügyben Gálvölgyi János májusi rosszulléte, a közlekedésben a győri vasúti fővonal felújítása miatti vágányzár kommunikációs tanulságait mutatták be a szerkesztők. Emellett szóba kerülnek az energiaipari, a pénzügyi, az FMCG, a tőkejavak, a szolgáltatóipar és a technológiai ipar legérdekesebb kríziskommunikációs esetei is. 

A kötet újdonsága, hogy részletesen elemzi a Covid-évek legfőbb kommunikációs trendjeit. Az akkumulátorgyárak kommunikációja mellett a Wizz Air utastájékoztatásának tanulságait is levonják a szerkesztők. A kötet végén a közösségi média kríziskommunikációban való felértékelődéséről is önálló elemzés készült.

Az egyes iparági elemzéseket esetpéldák egészítik ki
Az egyes iparági elemzéseket esetpéldák egészítik ki
Fotó: MPRSZ

A Krízistérkép 2023 szerkesztői az MPRSZ kríziskommunikációs tagozatának tapasztalt vállalati kommunikációs, public relations szakemberei, ügynökségi és vállalati oldalról egyaránt. Bánki András vezető tanácsadó Noguchi, Bőhm Kornél  kommunikációs tanácsadó, az Impact Works partnere, Csonka Attila Senior Marketing Manager Gránit Alapkezelő, Horváth Dóra PR divízióvezető Salt Communications, Horváth Mónika senior PR szakember Magyar Posta Zrt., Panulin Ildikó  vállalati kommunikációs főosztályvezető Szerencsejáték Zrt., Dr. Pintér Dániel Gergő Vállalati kommunikációs, PR és CSR osztályvezető BioTechUSA-cégcsoport, Somogyi Nóra Head of Public Relations Positive Adamsky, Szántó András ügyféligazgató Noguchi, Szekszárdi Katalin  kommunikációs és PR szakember, Szondy Réka kommunikációs tanácsadó WELL PR, Tüske Gabriella senior account director WELL PR, Vas Dóra krízis-és katasztrófakommunikációs szaktanácsadó MatrixPR. A kötet szakmai partnere az Observer.

A Krízistérkép 2023 és a korábbi Krízistérképek egyaránt letölthetőek a https://krizisterkep.mprsz.hu oldalról. 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Makro / Külgazdaság Több mint 10 milliárd dollárral segítették már ki Ukrajnát
Privátbankár.hu | 2024. július 20. 11:55
A Nemzetközi Valutaalap (IMF) rengeteg pénzt folyósított már.
Makro / Külgazdaság Amerikában is haldoklik a mozi, bajban a plázák főnökei
Mester Nándor | 2024. július 20. 09:59
Ütemesen zárnak be a filmszínházak az Egyesült Államokban is, óriási fejtörést okozva a bevásárlóközpontok üzemeltetőinek. Rengeteg nehezítő körülmény van az újrafelhasználás előtt.
Makro / Külgazdaság A német vendéglátósok elégedetlenek a labdarúgó Eb-vel, a végén a vasút nyer rajta?
Bózsó Péter | 2024. július 19. 15:10
A németországi vendéglátósok túlnyomó többsége nem tapasztalt forgalomnövekedést a labdarúgó-Európa-bajnokság ideje alatt. Vegyes képet mutatnak a számok és a szakma véleménye a tornáról, azonban a német vasúttal sokan elégedetlenkedtek.
Makro / Külgazdaság Szombattól olcsóbb lesz a tankolás, talán
Privátbankár.hu | 2024. július 19. 10:37
Péntektől ismét változik mind a benzin, mind a gázolaj nagykereskedelmi ára. 
Makro / Külgazdaság Brit kormányfő: addig támogatjuk Ukrajnát, amíg szükséges
Privátbankár.hu | 2024. július 18. 15:34
Nagy-Britannia mindaddig folytatja Ukrajna támogatását, ameddig ez szükséges - mondta Sir Keir Starmer munkáspárti brit miniszterelnök az Európai Politikai Közösség (EPC) csütörtöki angliai csúcstalálkozóján.
Makro / Külgazdaság Mit tett a munkáspárti kormány a londoni lakásárakkal?
Privátbankár.hu | 2024. július 18. 15:03
Londonban és Anglia délkeleti régiójában a lakásárak egy év kihagyás után újra emelkedtek.
Makro / Külgazdaság A szomszédba tart a német kancellár, zsíros üzlet lehet belőle
Privátbankár.hu | 2024. július 18. 12:04
A német kancellár és az Európai Bizottság illetékes biztosa Szerbiában tárgyal vélhetően az ország lítiumkincsének felhasználásáról. Ez nagy esély a szerbeknek, de várhatóan nagy természetrombolással járna.
Makro / Külgazdaság Rossz lóra tett Orbán Viktor, uniós mentőövvel mentenék a helyzetet
Privátbankár.hu | 2024. július 17. 16:15
A magyar gazdaság fejlődését a kormány jórészt az elektromos autózáshoz kötötte, ennek fejlődési pályája azonban megtört. Úgy tűnik a problémák komolyabbak, így a kabinet által vázolt uniós javaslatcsomag sem jelent biztos megoldást.
Makro / Külgazdaság Taylor Swift Németországban lenyomja a foci Eb-t? Hol van az a Swiftkirchen?
Bózsó Péter | 2024. július 17. 15:11
Az amerikai megasztár koncertjei vagy a labdarúgó Európa-bajnokság pezsdíti jobban a gazdaságot? Egy német város még nevét is megváltoztatta, nem, nem a foci miatt.
Makro / Külgazdaság Ez az, amire nagyon vágyik Orbán Viktor és az eurózónában már valóság
Privátbankár.hu | 2024. július 17. 13:54
Lassult az éves infláció az euróövezetben júniusban az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat szerdán közölt végleges adatai szerint.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG