<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

Taktikai nukleáris fegyvereket helyeznek át Fehéroroszország területére.

  • Oroszország megállapodást kötött a szomszédos Fehéroroszországgal, hogy taktikai nukleáris fegyvereket helyezzen el területén – idézte a Tass hírügynökség Vlagyimir Putyin elnököt szombaton. Egy ilyen lépés nem sértené az atomsorompó-egyezményeket – mondta Putyin, hozzátéve, hogy az Egyesült Államok atomfegyvereket állomásozott európai szövetségesei területén. Alekszandr Lukasenko fehérorosz elnök régóta felveti a taktikai nukleáris fegyverek Lengyelországgal határos Fehéroroszországban való elhelyezésének kérdését – mondta Putyin.

  • Oroszország szombaton lőtt egy humanitárius segélyszállítmányozó pontot Herszon városában, két civil megsebesült az ukrán hadsereg szerint. Olekszandr Prokudin, a Herszon regionális katonai adminisztráció vezetője azt mondta: „Az orosz megszállók továbbra is ágyúzzák azokat a helyeket, ahol civileket segélyeznek. Az orosz tüzérség mai célpontja egy humanitárius segélyszállítmányozó pont Herszonban. "Két ember megsérült az ellenséges lövöldözésben, egy 41 éves nő és egy 25 éves férfi" - tette hozzá Prokudin.

  • Az ukrán hadsereg legfelsőbb parancsnoka kijelentette, hogy erői visszaszorulnak az orosz csapatok ellen a Bahmut városáért vívott hosszú és felőrlő csatában. A brit katonai hírszerzés azt is közölte, hogy Oroszország védekező stratégiára tér át Kelet-Ukrajnában – írja az Associated Press. „A Bahmut-irány a legnehezebb. A védelmi erők titáni erőfeszítéseinek köszönhetően a helyzet stabilizálódik” – mondta Valerij Zaluzsnyi tábornok a Telegramon, összefoglalva a Sir Tony Radakin adminiszterrel, Nagy-Britannia védelmi vezérkari főnökével folytatott telefonhívást. A Bahmutért folyó hét hónapig tartó csata, ahol az orosz erők három oldalról bezárkóztak, a háború leghosszabb összecsapása, amelyben Oroszország a Wagner zsoldos csoport reguláris katonáit és harcosait veti be.

(The Guardian)

Makro / Külgazdaság Kínai hadgyakorlaton vesznek rész az orosz csapatok
Privátbankár.hu | 2023. június 9. 20:06
Oroszország részt vesz a Kína által megtartandó Észak. Együttműködés 2023 kódnevű hadgyakorlaton - közölte pénteken a kínai védelmi minisztérium a TASZSZ orosz hírügynökség jelentése szerint.
Makro / Külgazdaság Több száz drónt kapott Irántól Oroszország
Privátbankár.hu | 2023. június 9. 19:40
A pénteki nap történései röviden.
Makro / Külgazdaság Ebben nem sok szerepe van az Orbán-kormány vakcináinak - A hét videója
Gáspár András - Izsó Márton - Székely Sarolta | 2023. június 9. 19:14
A várakozásokat meghaladó mértékben lassult idehaza az infláció. Bár a gazdaságfejlesztési miniszter szerint működnek a kormányzat lépései az infláció ellen, valójában a mostani fejleményekhez vajmi kevés köze van ezeknek. A friss adat ugyanakkor növelte annak esélyét, hogy Orbán Viktor egy újabb célját pipálhassa ki. Az árakról, inflációról és a kötelező akciókról beszélget Gáspár András lapigazgató és Székely Sarolta felelős szerkesztő A hét videójában.
Makro / Külgazdaság Kiakadtak hazájában a cseh kormányra
Privátbankár.hu | 2023. június 9. 17:18
Élesen bírálta a cseh ellenzék pénteken a prágai képviselőházban Vít Rakusan belügyminisztert, aki előző nap az uniós belügyminiszterek luxemburgi tanácskozásán a kormány nevében egyetértett az Európai Unió migrációs rendszerének reformjával. Az új migrációs és menekültügyi csomag többek közt kötelező szolidaritási mechanizmust vezetne be az uniós tagállamok között.
Makro / Külgazdaság Egy hónap és kezdik telepíteni az orosz atomfegyvereket Fehéroroszországba
Privátbankár.hu | 2023. június 9. 16:52
Július 7-8-án kezdődik meg az orosz atomfegyverek Fehéroroszországba telepítése - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök a fehérorosz hivatali partnerével, Aljakszandr Lukasenkával pénteken Szocsiban folytatott megbeszélésén.
Makro / Külgazdaság Az orosz jegybank is meghozta a maga döntését
Privátbankár.hu | 2023. június 9. 16:36
Az orosz jegybank a várakozásoknak megfelelően 7,5 százalékon tartotta az alapkamatot pénteken, egyúttal jelezte, hogy a magasabb inflációs kockázatok miatt nagyobb eséllyel emelhet kamatot a következő üléseken.
Makro / Külgazdaság Ha egyre olcsóbb a piacon a gáz, miért nem csökkennek a lakossági tarifák?
Privátbankár.hu | 2023. június 9. 16:18
A vártnál kedvezőbb májusi inflációs adat hátteréről kérdezték az ATV Start műsorában munkatársunkat. Gáspár András lapigazgató arról is beszélt: egy kedvező adat alapján nem várható, hogy az MNB változtatna kamatcsökkentési stratégiáján. Ez persze nagy terhet ró a kamatkiadások növekedésén keresztül a költségvetésre, amelynek finanszírozása uniós pénzek híján egyébként is meglehetősen drága.
Makro / Külgazdaság Hatalmas hitelt kap az ukrán vasúttársaság
Privátbankár.hu | 2023. június 9. 14:58
Kétszázmillió euró hitelt folyósít az ukrán vasúttársaságnak (UZ) az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) Ukrajna és az Európai Unió vasúti szállítási összeköttetéseinek fejlesztésére.
Makro / Külgazdaság 11 ukrán hadifoglyot küldött Moszkva Magyarországra
Privátbankár.hu | 2023. június 9. 14:32
Ezt a miniszterelnök-helyettes, Semjén Zsolt erősítette meg.
Makro / Külgazdaság Rossz hír jött az olasz iparról
Privátbankár.hu | 2023. június 9. 14:16
Áprilisban a várt növekedés helyett csökkent az ipari termelés Olaszországban az előző hónaphoz képest - derült ki az olasz statisztikai hivatal, az Istat pénteken közzétett adataiból.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG