<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

Ez történt, amíg Ön aludt.

  • Volodimir Zelenszkij fordulópontnak nevezte, hogy a nemzetközi büntetőbíróság elfogatóparancsot adott ki Putyin ellen. Az ukrán elnök éjszakai beszédében azt mondta, az elfogatóparancs „igazán jelentős nemzetközi jogi eredményt jelent Ukrajna számára az igazságszolgáltatás szempontjából… Az a pillanat, amely után tagadhatatlanná válik, hogy ennek az Oroszországgal szembeni agressziónak a vége az ő felelőssége lesz”.
  • Szerbia elnöke támadta azt a döntést, hogy nemzetközi elfogatóparancsot adnak ki Vlagyimir Putyin ellen, mondván, az csak meghosszabbítja az ukrajnai háborút. Aleksandar Vučić, aki korábban az orosz vezetővel való személyes kapcsolatával dicsekedett, azt mondta belgrádi újságíróknak, hogy az elfogatóparancs, van egy nagy vonakodás a békéről (és) a fegyverszünetről beszélni.

Ukrán katonák Sztugna harckocsielhárító irányítottrakéta-kilövő rendszert állítanak fel egységüknek az orosz erők által ostromlott kelet-ukrajnai Bahmut térségében lévő állásukban 2023. március 17-én. Fotó: MTI/AP/Roman Csop
Ukrán katonák Sztugna harckocsielhárító irányítottrakéta-kilövő rendszert állítanak fel egységüknek az orosz erők által ostromlott kelet-ukrajnai Bahmut térségében lévő állásukban 2023. március 17-én. Fotó: MTI/AP/Roman Csop

  • Az ukrán védelmi minisztérium azzal vádolta Putyint, hogy szombaton azért az „éj leple alatt” látogatott Mariupolba, hogy a felvételeken ne látszódjon az ostromban elpusztított város állapota. A minisztérium Twitter-bejegyzésében azt mondta, hogy „a sötétség lehetővé teszi számára, hogy kiemelje, amit meg akar mutatni, és távol tartsa… néhány túlélő lakóját a kíváncsiskodó szemektől”.
  • Nagy-Britannia és Ukrajna digitális kereskedelmi megállapodást írt alá, amely hozzáférést biztosít Ukrajnának az elektronikus pénzügyi szolgáltatásokhoz, hogy segítse az újjáépítési erőfeszítéseket. Az Egyesült Királyság üzleti és kereskedelmi minisztériuma szerint a digitális kereskedés különösen fontos a konfliktusban, mert az ukrán infrastruktúra és a hadviselés kára sokkal megnehezítette a fizikai kereskedést.
  • Egy jelentés szerint a robbanóanyaghiány hátráltatja az európai országok azon erőfeszítéseit, hogy Ukrajnát fegyverrel látják el. Iparági bennfentesek azt mondták a Financial Timesnak, hogy a lőporból, a műanyag robbanóanyagokból és a TNT-ből nincs elegendő, és ez akár három évvel is késleltetheti a lövedékgyártás tervezett felfutását. Ez azt jelenti, hogy az európai védelmi ipar nem tudja teljesíteni az Ukrajnának szánt EU-megrendeléseket.

(The Guardian)

Makro / Külgazdaság Kínai hadgyakorlaton vesznek rész az orosz csapatok
Privátbankár.hu | 2023. június 9. 20:06
Oroszország részt vesz a Kína által megtartandó Észak. Együttműködés 2023 kódnevű hadgyakorlaton - közölte pénteken a kínai védelmi minisztérium a TASZSZ orosz hírügynökség jelentése szerint.
Makro / Külgazdaság Több száz drónt kapott Irántól Oroszország
Privátbankár.hu | 2023. június 9. 19:40
A pénteki nap történései röviden.
Makro / Külgazdaság Ebben nem sok szerepe van az Orbán-kormány vakcináinak - A hét videója
Gáspár András - Izsó Márton - Székely Sarolta | 2023. június 9. 19:14
A várakozásokat meghaladó mértékben lassult idehaza az infláció. Bár a gazdaságfejlesztési miniszter szerint működnek a kormányzat lépései az infláció ellen, valójában a mostani fejleményekhez vajmi kevés köze van ezeknek. A friss adat ugyanakkor növelte annak esélyét, hogy Orbán Viktor egy újabb célját pipálhassa ki. Az árakról, inflációról és a kötelező akciókról beszélget Gáspár András lapigazgató és Székely Sarolta felelős szerkesztő A hét videójában.
Makro / Külgazdaság Kiakadtak hazájában a cseh kormányra
Privátbankár.hu | 2023. június 9. 17:18
Élesen bírálta a cseh ellenzék pénteken a prágai képviselőházban Vít Rakusan belügyminisztert, aki előző nap az uniós belügyminiszterek luxemburgi tanácskozásán a kormány nevében egyetértett az Európai Unió migrációs rendszerének reformjával. Az új migrációs és menekültügyi csomag többek közt kötelező szolidaritási mechanizmust vezetne be az uniós tagállamok között.
Makro / Külgazdaság Egy hónap és kezdik telepíteni az orosz atomfegyvereket Fehéroroszországba
Privátbankár.hu | 2023. június 9. 16:52
Július 7-8-án kezdődik meg az orosz atomfegyverek Fehéroroszországba telepítése - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök a fehérorosz hivatali partnerével, Aljakszandr Lukasenkával pénteken Szocsiban folytatott megbeszélésén.
Makro / Külgazdaság Az orosz jegybank is meghozta a maga döntését
Privátbankár.hu | 2023. június 9. 16:36
Az orosz jegybank a várakozásoknak megfelelően 7,5 százalékon tartotta az alapkamatot pénteken, egyúttal jelezte, hogy a magasabb inflációs kockázatok miatt nagyobb eséllyel emelhet kamatot a következő üléseken.
Makro / Külgazdaság Ha egyre olcsóbb a piacon a gáz, miért nem csökkennek a lakossági tarifák?
Privátbankár.hu | 2023. június 9. 16:18
A vártnál kedvezőbb májusi inflációs adat hátteréről kérdezték az ATV Start műsorában munkatársunkat. Gáspár András lapigazgató arról is beszélt: egy kedvező adat alapján nem várható, hogy az MNB változtatna kamatcsökkentési stratégiáján. Ez persze nagy terhet ró a kamatkiadások növekedésén keresztül a költségvetésre, amelynek finanszírozása uniós pénzek híján egyébként is meglehetősen drága.
Makro / Külgazdaság Hatalmas hitelt kap az ukrán vasúttársaság
Privátbankár.hu | 2023. június 9. 14:58
Kétszázmillió euró hitelt folyósít az ukrán vasúttársaságnak (UZ) az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) Ukrajna és az Európai Unió vasúti szállítási összeköttetéseinek fejlesztésére.
Makro / Külgazdaság 11 ukrán hadifoglyot küldött Moszkva Magyarországra
Privátbankár.hu | 2023. június 9. 14:32
Ezt a miniszterelnök-helyettes, Semjén Zsolt erősítette meg.
Makro / Külgazdaság Rossz hír jött az olasz iparról
Privátbankár.hu | 2023. június 9. 14:16
Áprilisban a várt növekedés helyett csökkent az ipari termelés Olaszországban az előző hónaphoz képest - derült ki az olasz statisztikai hivatal, az Istat pénteken közzétett adataiból.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG