BUX
35 931.52
-0.80%
-291.00
OTP
10 760.00
-1.28%
-140.00
MOL
1 858.00
-0.11%
-2.00
RICHTER
6 795.00
-1.45%
-100.00
MTELEKOM
385.00
+1.18%
+4.00
 
2008. szeptember 3. 16:55

Rejtélyes és titokzatos Sarah Palin, McCain elnökjelölt alelnökjelöltje. Tisztességes, példás családanya, aki szerint az iraki háború megvívása Istentől való feladat.

Az amerikai szavazóknak 62 nap múlva szinte vakon kell majd dönteniük arról, hogy a republikánus Sarah Palint válasszák-e alelnöknek John McCain elnökjelölt mellett - figyelmeztetett a szerdai The Washington Post.

Az alaszkai kormányzóhoz hasonló sovány politikai múltú jelöltről korábban soha nem kellett dönteniük az amerikai választóknak - állapította meg a liberális irányultságú lap Kicsoda Palin kormányzó? című szerkesztőségi cikkében, hozzátéve, a kormányzónő körül hemzsegnek a kérdések.

Az újság hangsúlyozta: Palin megismertetésében fontos szerepe van a republikánus pártkonvenciónak, ahol Palin szerda este tartja első nagy beszédét az ország nyilvánossága előtt. A liberális The New York Times a korábbi napok írásai után szerdai szerkesztőségi állásfoglalásában is támadta Palin alelnökjelöltségét. Az újság szerint Palin második helyre való választása nem McCain merész különutasságáról, hanem arról szól, hogy a szenátor meghajolt a párt konzervatív szárnya előtt. McCain nem merte alelnökjelöltjének megnevezni azt, akit valójában szeretett volna: a demokratából függetlenné vált Joe Lieberman connecticuti szenátort.

Az újság rámutat: az alelnökjelölt kiválasztása az elnökjelöltek első fontos döntése, a közvélemény utalást kaphat arról, hogyan is kormányoznák az országot. McCain egy olyan személyt emelt maga mellé, aki korábban például azt a riasztó nyilatkozatot tette, hogy az iraki háború "istentől való feladat". George Bush elnök hasonlóan beszélt, amikor visszautasított minden józan halandó hangot a háborúval kapcsolatban - jegyezte meg a lap.

A konzervatív The Wall Street Journal (a Washingtont körülölelő autópályán belüli, vagyis a fővárosi beltenyészetre  utalva) csak "körgyűrű fiúknak" nevezi azokat a vezető liberális újságírókat, akik lázadást szítottak a "nem háziasított" konzervatív alelnökjelölt ellen, aki az isten háta mögötti Alaszkából érkezett. Az újság szerint Palin igencsak veszélybe sodorta Barack Obama várva várt megkoronázását. A liberális sajtó folyamatosan új hangok után siránkozik, s miközben az első mandátumát töltő illinois-i szenátor megfelelő jelölt, az ugyancsak első hivatali periódusában szolgáló kormányzó már nem. Obama washingtoni tapasztalatlansága eddig erény volt, Palin esetében már szinte bűn.

A The Wall Street Journal szerint Palin rendkívül népszerű a középosztálybeli konzervatívok körében, jelölésével ugyanolyan izgalom vesz rajtuk erőt, mint amekkora lelkesedés tölti el a demokratákat Obama mögé felsorakozva.

Gustav a republikánusokra is lecsapott 
McCain alelnöke: Palin kormányzó asszony 
Clinton teljes mellszélességgel Obama mellett

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.


Makro / Külgazdaság Kiderült, mely katások járhatnak a legrosszabbul a szigorítással
Baka F. Zoltán | 2020. július 4. 12:03
Igaza lett Parragh Lászlónak, aki már tavaly belengette, hogy a médiának van miért aggódnia.
Makro / Külgazdaság Az amerikaiak nemzeti ünnepén szólt be Donald Trump
MTI | 2020. július 4. 09:30
Az "amerikai forradalom" eltörlésének szándékával vádolta a Black Lives Matter mozgalom támogatóit az Egyesült Államok elnöke péntek este a dél-dakotai Mount Rushmore mellett elmondott ünnepi beszédében, amellyel megkezdődött a július 4-i nemzeti ünnepi rendezvények sorozata. Donald Trump úgy fogalmazott: ennek a baloldali kulturális forradalomnak a célja az amerikai forradalom eltörlése.
Makro / Külgazdaság Egyre értékesebb az MNB aranytartaléka
Csabai Károly | 2020. július 4. 06:31
A sárga nemesfém drágulásának köszönhetően ma dollárban számolva közel félmilliárdot, euróban kimutatva pedig még ennél is többet fialt a jegybanknak a 2018 őszén jelentősen megnövelt készlet – derül ki Matolcsy György jegybankelnöknek egy parlamenti képviselő írásbeli kérdésére adott válaszából.
Makro / Külgazdaság Fehér és fekete nacionalizmus: Trump alatt tör ki a polgárháború? – A hét videója
Privátbankár.hu | 2020. július 3. 20:01
A Fehér Ház elveszítheti a kontrollt az Egyesült Államokban zajló folyamatok felett, mondta el „A hét videója” rovatunkban Káncz Csaba.
Makro / Külgazdaság Csapatot cserél Macron: már meg is van az új kormányfő
Privátbankár.hu / MTI | 2020. július 3. 17:22
Emmanuel Macron hónapok óta kormányátalakításra készült. Most meglépte.
Makro / Külgazdaság Osztályozniuk kell a szüleiket az Erzsébet-táborozóknak
Kormos Olga | 2020. július 3. 15:59
A járványgörbe ellaposodásával beindultak a táborok, köztük az állami Erzsébet-táborok, ahol egy kicsit furcsa kérdőívet raknak a gyerekek elé, hogy töltsék ki. Egyes tanárok fel vannak háborodva, mások szerint hasznos adatok egy statisztikához, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szerint jogsértő.
Makro / Külgazdaság A török titkosszolgálat nagy akciója – szoros együttműködésben Iránnal
Káncz Csaba | 2020. július 3. 14:46
Teherán és Ankara több területen egyre szorosabban működik együtt, geostratégiai érdekeik hasonlóak. Megvizsgáljuk együttműködésüket Jemenben, Líbiában, a kurd kérdésben és Izrael kapcsán. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Rejtjeles üzenettel búcsúzott a budapesti német nagykövet
Wéber Balázs | 2020. július 3. 13:14
Volkmar Wenzel videóban köszönt el, amelyben néhány apró utalást is elrejtett. Utódja ma adja át megbízólevelét a magyar államfőnek.
Makro / Külgazdaság Elfogadták a 13. havi nyugdíjat, itt vannak a részletek
Privátbankár.hu | 2020. július 3. 12:36
Pénteken megszavazta a parlament a tizenharmadik havi nyugdíj visszaépítésével összefüggő módosítást. Így jövő februárban kicsit több pénzt visz majd a pénzespostás.
Makro / Külgazdaság Lemondott a francia kormány
MTI | 2020. július 3. 10:51
Ez nem váratlan, mert Emmanuel Macron már kormányátalakításra készült.
Friss
hírlevél