<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p
Rejtélyes és titokzatos Sarah Palin, McCain elnökjelölt alelnökjelöltje. Tisztességes, példás családanya, aki szerint az iraki háború megvívása Istentől való feladat.
Az amerikai szavazóknak 62 nap múlva szinte vakon kell majd dönteniük arról, hogy a republikánus Sarah Palint válasszák-e alelnöknek John McCain elnökjelölt mellett - figyelmeztetett a szerdai The Washington Post.

Az alaszkai kormányzóhoz hasonló sovány politikai múltú jelöltről korábban soha nem kellett dönteniük az amerikai választóknak - állapította meg a liberális irányultságú lap Kicsoda Palin kormányzó? című szerkesztőségi cikkében, hozzátéve, a kormányzónő körül hemzsegnek a kérdések.

Az újság hangsúlyozta: Palin megismertetésében fontos szerepe van a republikánus pártkonvenciónak, ahol Palin szerda este tartja első nagy beszédét az ország nyilvánossága előtt. A liberális The New York Times a korábbi napok írásai után szerdai szerkesztőségi állásfoglalásában is támadta Palin alelnökjelöltségét. Az újság szerint Palin második helyre való választása nem McCain merész különutasságáról, hanem arról szól, hogy a szenátor meghajolt a párt konzervatív szárnya előtt. McCain nem merte alelnökjelöltjének megnevezni azt, akit valójában szeretett volna: a demokratából függetlenné vált Joe Lieberman connecticuti szenátort.

Az újság rámutat: az alelnökjelölt kiválasztása az elnökjelöltek első fontos döntése, a közvélemény utalást kaphat arról, hogyan is kormányoznák az országot. McCain egy olyan személyt emelt maga mellé, aki korábban például azt a riasztó nyilatkozatot tette, hogy az iraki háború "istentől való feladat". George Bush elnök hasonlóan beszélt, amikor visszautasított minden józan halandó hangot a háborúval kapcsolatban - jegyezte meg a lap.

A konzervatív The Wall Street Journal (a Washingtont körülölelő autópályán belüli, vagyis a fővárosi beltenyészetre  utalva) csak "körgyűrű fiúknak" nevezi azokat a vezető liberális újságírókat, akik lázadást szítottak a "nem háziasított" konzervatív alelnökjelölt ellen, aki az isten háta mögötti Alaszkából érkezett. Az újság szerint Palin igencsak veszélybe sodorta Barack Obama várva várt megkoronázását. A liberális sajtó folyamatosan új hangok után siránkozik, s miközben az első mandátumát töltő illinois-i szenátor megfelelő jelölt, az ugyancsak első hivatali periódusában szolgáló kormányzó már nem. Obama washingtoni tapasztalatlansága eddig erény volt, Palin esetében már szinte bűn.

A The Wall Street Journal szerint Palin rendkívül népszerű a középosztálybeli konzervatívok körében, jelölésével ugyanolyan izgalom vesz rajtuk erőt, mint amekkora lelkesedés tölti el a demokratákat Obama mögé felsorakozva.

Gustav a republikánusokra is lecsapott 
McCain alelnöke: Palin kormányzó asszony 
Clinton teljes mellszélességgel Obama mellett

MTI

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Makro / Külgazdaság Egyre nagyobb a hideg és a sötétség Ukrajnában
Privátbankár.hu | 2022. november 29. 19:59
Országos légi riadó, az atomfegyverkezési tárgyalások elhalasztása, Ferenc pápa haragot váltott ki Oroszországban. Ezek is történtek az elmúlt órákban.
Makro / Külgazdaság Meg is történt: már az űrben a kínai Sencsou-15
Privátbankár.hu | 2022. november 29. 19:31
Sikeresen elindult útjára kedden Kína újabb űrmissziója, a Sencsou-15. Háromfős legénysége a Tienkung (Mennyei palota) nevű kínai űrállomáson tartózkodó űrhajósokat fogja leváltani.
Makro / Külgazdaság Lappangó feszültség – Az arab-izraeli konfliktus a katari vb árnyékában
Káncz Csaba | 2022. november 29. 19:01
Az e heti Nagyító rovatunkban a katari foci vb tükrében rámutatunk: az arab társadalmak nem fogadták el, hogy az Ábrahám Egyezmény békekísérlet lenne, mivel a palesztin konfliktus továbbra is megoldatlan maradt. A regionális normalizációt tovább veszélyezteti az izraeli arab-ellenes párt felemelkedése a pár héttel ezelőtt lezajlott általános választáson.
Makro / Külgazdaság Ukrajna államadóssága már 100 milliárd dollár felett jár
Privátbankár.hu | 2022. november 29. 17:29
Szeptemberhez képest Ukrajna államadóssága 5 milliárd dollárral, 103,1 milliárd dollárra nőtt októberben - az adatot Danyiil Getmancev a Verhovna Rada (parlament) pénzügyi, adó- és vámpolitikai bizottságának a vezetője ismertette a Telegram csatornáján.
Makro / Külgazdaság Finnország durva összegért vásárol amerikai rakétákat és fegyvereket
Privátbankár.hu | 2022. november 29. 16:56
Finnország védelmi minisztériuma jövő év elején jóváhagyja 323 millió dollár (126 milliárd forint) értékű rakéták és fegyverzet megvásárlását az Egyesült Államoktól.
Makro / Külgazdaság Financial Times: Szijjártó Péter keresztbe tett az ukrán külügyminiszternek
Privátbankár.hu | 2022. november 29. 16:34
Az ukrán külügyminiszter csak a vacsorán vesz részt a NATO-értekezleten, mert a Szijjártó megakadályozta, hogy a mai és holnapi bukaresti ülésen is ott legyen.  
Makro / Külgazdaság Milliókat érintő kérdésben tehet Orbán Viktor kedvére Matolcsy György és Varga Mihály
Csabai Károly | 2022. november 29. 15:31
Ehhez az kell, hogy bejöjjön a CIB Bank szakértőinek prognózisa, miszerint az infláció egy év múlva egyszámjegyű lehet. Addig azonban kemény hónapok elé nézhetünk, stagnálásközeli gazdasági növekedéssel, enyhén romló munkaerőpiaci helyzettel és lassan, fokozatosan javuló külső egyensúlyi pozícióval. Az uniós források 2023 közepén érkezhetnek meg, aminek hatására (is) a forint erősödhet, egy euró például a jövő év végén 390 is lehet, a mostani 406,5 körüli szinttel szemben. 
Makro / Külgazdaság Oroszország lemondja az atomfegyver tárgyalásokat Amerikával
Privátbankár.hu | 2022. november 29. 14:44
Szergej Rjabkov orosz külügyminiszter-helyettes kijelentette, hogy Moszkvának „nem maradt más választása”, mint hogy lemondja az Egyesült Államokkal folytatott atomfegyver-tárgyalásokat.
Makro / Külgazdaság Navracsics Tibor először ismerte be az uniós pénzek visszatartását
Privátbankár.hu | 2022. november 29. 14:15
A miniszter most először erősítette meg, hogy az Európai Bizottság mintegy 3000 milliárd forintnyi uniós támogatás felfüggesztését fogja javasolni, miután nem sikerült megfelelni a korrupcióellenes elvárásoknak.
Makro / Külgazdaság Norvég bíróság előtt Putyin egyik bizalmasának fia
Privátbankár.hu | 2022. november 29. 13:42
Norvégiában kedden megkezdődött Vlagyimir Putyin orosz elnök egyik politikai szövetségese fiának bírósági pere; Andrej Jakunyin tagadja az ellene felhozott vádat, amely szerint megsértette azt a norvég jogszabályt, amely megtiltja orosz állampolgárok számára, hogy drónokat reptessenek Norvégiában.
Friss
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG