TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában
Rejtélyes és titokzatos Sarah Palin, McCain elnökjelölt alelnökjelöltje. Tisztességes, példás családanya, aki szerint az iraki háború megvívása Istentől való feladat.
Az amerikai szavazóknak 62 nap múlva szinte vakon kell majd dönteniük arról, hogy a republikánus Sarah Palint válasszák-e alelnöknek John McCain elnökjelölt mellett - figyelmeztetett a szerdai The Washington Post.

Az alaszkai kormányzóhoz hasonló sovány politikai múltú jelöltről korábban soha nem kellett dönteniük az amerikai választóknak - állapította meg a liberális irányultságú lap Kicsoda Palin kormányzó? című szerkesztőségi cikkében, hozzátéve, a kormányzónő körül hemzsegnek a kérdések.

Az újság hangsúlyozta: Palin megismertetésében fontos szerepe van a republikánus pártkonvenciónak, ahol Palin szerda este tartja első nagy beszédét az ország nyilvánossága előtt. A liberális The New York Times a korábbi napok írásai után szerdai szerkesztőségi állásfoglalásában is támadta Palin alelnökjelöltségét. Az újság szerint Palin második helyre való választása nem McCain merész különutasságáról, hanem arról szól, hogy a szenátor meghajolt a párt konzervatív szárnya előtt. McCain nem merte alelnökjelöltjének megnevezni azt, akit valójában szeretett volna: a demokratából függetlenné vált Joe Lieberman connecticuti szenátort.

Az újság rámutat: az alelnökjelölt kiválasztása az elnökjelöltek első fontos döntése, a közvélemény utalást kaphat arról, hogyan is kormányoznák az országot. McCain egy olyan személyt emelt maga mellé, aki korábban például azt a riasztó nyilatkozatot tette, hogy az iraki háború "istentől való feladat". George Bush elnök hasonlóan beszélt, amikor visszautasított minden józan halandó hangot a háborúval kapcsolatban - jegyezte meg a lap.

A konzervatív The Wall Street Journal (a Washingtont körülölelő autópályán belüli, vagyis a fővárosi beltenyészetre  utalva) csak "körgyűrű fiúknak" nevezi azokat a vezető liberális újságírókat, akik lázadást szítottak a "nem háziasított" konzervatív alelnökjelölt ellen, aki az isten háta mögötti Alaszkából érkezett. Az újság szerint Palin igencsak veszélybe sodorta Barack Obama várva várt megkoronázását. A liberális sajtó folyamatosan új hangok után siránkozik, s miközben az első mandátumát töltő illinois-i szenátor megfelelő jelölt, az ugyancsak első hivatali periódusában szolgáló kormányzó már nem. Obama washingtoni tapasztalatlansága eddig erény volt, Palin esetében már szinte bűn.

A The Wall Street Journal szerint Palin rendkívül népszerű a középosztálybeli konzervatívok körében, jelölésével ugyanolyan izgalom vesz rajtuk erőt, mint amekkora lelkesedés tölti el a demokratákat Obama mögé felsorakozva.

Gustav a republikánusokra is lecsapott 
McCain alelnöke: Palin kormányzó asszony 
Clinton teljes mellszélességgel Obama mellett

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Makro / Külgazdaság Megvan, hol vívja a második csatát a vírussal szemben az Orbán-kormány
Székely Sarolta | 2020. augusztus 29. 13:10
Miközben az elmúlt napokban kedvezőtlenül kezdtek alakulni Magyarországon az esetszámok, még mindig több területen nyögi a társadalom az első hullám következményeit. Közben a kormány már látja, hol kell a következő csatát megvívni.
Makro / Külgazdaság A nagy korona-összecsapás: forró hétvégére számíthat Berlin
Wéber Balázs | 2020. augusztus 29. 11:20
Farkasszemet nézhetnek egymással a vírus miatti korlátozások ellen tiltakozók és az ellentüntetők ezen a hétvégén Berlinben. A megmozdulásokra több tízezer embert várnak, a rendet mintegy háromezer rendőr vigyázza.
Makro / Külgazdaság Orbán Viktor: komoly intézkedéseket kellett hoznunk
Privátbankár.hu / MTI | 2020. augusztus 29. 10:07
Szigorú határvédelmi intézkedések technikai részleteit tekintette át az operatív törzs határellenőrzési akciócsoportja szombat reggeli ülésén - közölte Orbán Viktor miniszterelnök az akciócsoport ülése utáni Facebook-videójában.
Makro / Külgazdaság Helyzet van: megint megugrott a fertőzöttek száma - így kanyarodunk rá az iskolakezdésre
Privátbankár.hu | 2020. augusztus 29. 09:48
158 új fertőzöttet találtak, közülük 100-at Budapesten vagy Pest megyében.
Makro / Külgazdaság Két negatív teszttel mehetnek a külföldiek a budapesti szuperkupa döntőre - ha lesz
Privátbankár.hu | 2020. augusztus 28. 17:21
Zárt kapus is lehet végül a mérkőzés, de még az is lehet, hogy meg sem rendezik
Makro / Külgazdaság Itt a döntés: Magyarország ismét bezárja határait a külföldiek előtt
Székely Sarolta | 2020. augusztus 28. 16:51
Péntek délután jelentette be a Miniszterelnökséget vezető miniszter a kormány döntéseit. 
Makro / Külgazdaság Elesett az Adria, nem enyhül a járvány déli szomszédainknál
MTI | 2020. augusztus 28. 16:09
Nem enyhül a fertőzés terjedése Horvátországban, Szlovéniában is nőtt az újonnan azonosított koronavírus-esetek száma - derült ki a válságstábok pénteki sajtótájékoztatóján.
Makro / Külgazdaság A koronavírus hatásai is bekerültek az új köznevelési stratégiába
Privátbankár.hu | 2020. augusztus 28. 15:45
Nyilvánossá vált a 2021-2030-as időszakra szóló köznevelési stratégia, benne a koronavírus közvetlen hatásaival. 
Makro / Külgazdaság Putyin drezdai rémálma - ezért támogatja szilárdan Lukasenkat
Káncz Csaba | 2020. augusztus 28. 09:47
Az idei év eddig rémálmok sorozata a Kreml ura számára, márpedig szeptember 13-án helyhatósági választások jönnek. Putyin a tüntetésekre úgy tekint, mint az instabilitás, az erőszak, sőt az állam összeomlásának előhírnökére. Káncz Csaba jegyzete
Makro / Külgazdaság Hivatalosan 218 ezer munkanélküli volt júliusban
MTI | 2020. augusztus 28. 09:27
A Központi Statisztikai Hivatal friss adatai a munkaerőpiac további javulásáról árulkodnak.
Friss
hírlevél