1p

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Már fejenként 8000 forintért/éj áron találhatunk a hosszú hétvégékre szóló, last minute ajánlatot a wellness szállodák honlapjain. Sok helyen kínálnak különleges programokat is az alapszolgáltatások mellé, a szálláshelyeken fizetett éjszakánkénti ár pedig mindössze 470 forinttal magasabb, mint tavaly. Az üdülési csekket még december 31-ig tudjuk felhasználni.

Még találhatunk jó last minute ajánlatot

A kereslet nyáron és a hosszú hétvégéken ugrik meg, de a két egymás utáni négy napos munkaszünet idén gyengíteni fogja egymást, a Halottak Napját pedig sokan inkább családi körben töltik, úgyhogy még most is jó eséllyel foglalhatunk szállást – mondta Kovács István, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének főtitkára.

Jön a vénasszonyok nyaraAz időkép.hu előrejelzése szerint csütörtökön és pénteken már sehol sem várható eső, a magasban egyre enyhébb léghullámok áramlanak majd hazánk fölé, mely ugyan növeli a ködhajlamot, de délutánonként már a napsütésé lesz a főszerep, többnyire gomolyfelhők lehetnek majd az égen. Napról napra melegebb idő ígérkezik: a hét második felében 20 fok körüli maximumokban bízhatunk, de hétvégén ennél még néhány fokkal melegebb is lehet.

A wellness szállodák általában csomagokat kínálnak: 2-4 éjszaka szállással, félpanzióval, időszaktól függően különleges rendezvényekkel (tojásfestés, karácsonyi vacsora stb.). Az alapszolgáltatások közé tartozik általában az úszómedence, jakuzzi, szauna, gőzkabin és fitness terem ingyenes használata, a különleges ajánlatok ezen felül különböző extrákat tartalmaznak, mint a bortúra vagy az ünnepi vacsora.

A TriVial Communications eheti közleménye szerint a gasztronómia és az egészséges táplálkozás is egyre fontosabb a hazai vendégkörnek, a külföldön már jól ismert all-inclusive szolgáltatás idén több szálloda kínálatában megjelent.

Nagy választék, olcsó árak

Egy wellness hétvégéért nem kell százezreket kiadnunk, de azért megéri válogatni az ajánlatok között, amelyekből ünnepnapokon nincs hiány.

Az október 23-i hétvégére 3*-os szállodában 8000-10 000, 4*-osban 15 000 forint/éj áron szállhatunk meg, kétágyas szobában. Az október 23-i hétvégére egy szolnoki hotel az alapcsomag mellé masszázsra vagy szoláriumozásra felhasználható wellness kupont, illetve egy-egy élményfürdőbe, vadasparkba és múzeumba szóló belépőt kínál, két éjszakára 30 800, három éjszakára 40 800 forintért/fő. Egy pápai wellness szálloda pedig somló-hegyi kirándulást szervez borral és zsíros kenyérrel, ennek a csomagnak az ára 13 375 forint/fő éjszakánként.

„Öt év alatt duplájára nőtt a wellness szállodákban elérhető szobák száma, így túlkínálat alakult ki, ami lefelé viszi az árakat. Ez a tulajdonosok számára nagy probléma, a vendégeknek azonban jó, hiszen a szolgáltatásokhoz képest nagyon alacsonyak az árak” – mondta Kovács.

Ősszel megtelnek a félig üres szállodák

A túlkínálat miatt a kihasználtság is alacsony: éves szinten az összes szálláshelyre nézve 46%, a wellness szállodáké ennél még valamivel kevesebb. Azonban ősszel a belföldi vendégek körében magasan ezek vezetnek a népszerűségi listán: a szallas.hu online foglalási oldal saját statisztikája szerint a wellness szállodáknak köszönhetően nőtt nyárhoz viszonyítva másfélszeresére a foglalások száma. Ősszel átlagosan háromszor többet költenek a magyar vendégek szálláshelyre, egy éjszakáért azonban csak 470 forinttal fizetnek többet, mint tavaly – áll a szallas.hu közleményében.

A belföldi vendégéjszakák száma egyébként már augusztusban több mint 6 százalékkal volt magasabb az előző év azonos hónapjához képest, és ami idén először haladta meg a külföldiek esetében regisztrált értéket.

Wellness szálloda: megéri befizetni

 

Szakértők szerint az év hátralévő része a hosszú hétvégéknek köszönhetően szintén kedvezően alakul majd. Az elkövetkező két négynapos ünnep mellett az őszi szünet, az év végén pedig a Karácsony és a Szilveszter lehet erős a kihasználtság szempontjából – áll a Trivial Communications közleményében.

Míg a gyógyszállókat – amelyek szintén próbálnak wellness irányba is nyitni - inkább az idősebbek, a wellness szállodákat családok, és fiatal, illetve középkorú párok, baráti társaságok látogatják – mondta Kovács István, a Szállodaszövetség főtitkára. A szallas.hu szerint a legnépszerűbb célpontok a főváros, valamint az olyan megyeszékhelyek és fürdővárosok, mint Eger, Sopron, Pécs vagy Gyula, Hajdúszoboszló, Zalakaros és Sárvár. Tavalyhoz képest kikerült azonban a top 10 város közül Győr.

Már népszerű a SZÉP-kártya

A SZÉP-kártyával való fizetés az év eleji gyenge kezdés után jelentősen megnőtt, és számottevő az üdülési csekkel fizetők aránya is, de valószínűleg maradni fog belőle a lakosságnál a január 1-jei kivezetés után is – mondta Kovács.

A Szállodaszövetség nem reprezentatív, 47 szálloda megkérdézésével készült felmérése szerint az év első nyolc hónapjában a SZÉP-kártya forgalma 1 306 millió forint, az üdülési csekké pedig 673 millió forint volt. A SZÉP-kártyák forgalma a nyári hónapokban nőtt meg ugrásszerűen, augusztusban már 12-szer nagyobb volt, mint az üdülési csekkeké.

Az év hátralévő részében a SZÉP-kártya forgalma várhatóan nem éri el a nyári hónapokban elért volument, de valószínűleg több lesz, mint az üdülési csekk által az elmúlt év őszén generált forgalom – áll a felmérésben, amelyet a szövetség honlapján lehet megtalálni.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Utazás Miért érdemes itthon nyaralni, hosszú hétvégézni? Szavazzon!
Eidenpenz József | 2019. június 7. 15:30
Azt mondja a miniszter, belföldön is lehet nyaralni. Van, aki így tesz, van, aki nem, de mik a fő okok? Szavazzon! Előző szavazásunkat pedig egy német áruházlánc nyerte.
Utazás Így kezdődött az évad a Balatonon
Privátbankár.hu | 2018. május 12. 16:14
Az évtizedes hagyományoknak megfelelően a balatonfüredi ünnepélyes évadnyitóval és a tó megkoszorúzásával szombaton elkezdődött a balatoni turisztikai és vitorlásszezon.
Utazás Ezeket az utakat zárják le holnap Budapesten
Privátbankár.hu | 2018. május 12. 14:23
Rendezvények és építési munkálatok miatt Budapest több pontján nehéz lesz közlekedni a hétvégén.
Utazás Vegyi incidens miatt volt lezárva a londoni City repülőtere
Privátbankár.hu | 2016. október 22. 09:29
Lezárták pénteken egy időre a londoni City repülőteret, miután az a gyanú merült fel, hogy valamilyen vegyszer kerülhetett a terminál levegőjébe. A speciális felszerelésekkel kivonult tűzoltóság nem talált veszélyes anyagot, így a légikikötőt péntek este ismét megnyitották.
Utazás Egyiptom helyett idén inkább Bulgáriába és Spanyolországba utaznak a magyarok
Privátbankár.hu | 2016. február 27. 09:42
Egyiptom helyett az idén inkább Bulgáriába és Spanyolországba utaznak a magyarok az előfoglalások adatai alapján - közölte az Invia online utazási ügynökség az MTI-vel.
Utazás Ebben a városban már nyomozók keresik az illegális szálláskiadókat
Privátbankár.hu | 2015. augusztus 1. 08:27
Álruhás nyomozókkal is kutatnak Barcelonában az adót nem fizető illegális szálláskiadók után, miközben új adót vetettek ki rájuk és korlátozzák az új engedélyek kiadását. Csakhogy ez egyelőre szélmalomharcnak tűnik, 14-szer annyi illegális szobakiadó lehet, mint amennyi hivatalos. A város közben nyugodtan kiteheti a megtelt táblát.
Utazás Jó a rajt: így indult az év a szállodásoknak
Privátbankár.hu | 2015. május 3. 10:21
A legfrissebb adatok szerint az év első két hónapjában 10 százalékkal nőtt a belföldi vendégéjszakák száma a szállodákban. Nincs ok a panaszra: a külföldiek is szép számmal jöttek, főleg a brit és amerikai vendégek száma ugrott meg drasztikusan, az oroszok továbbra is elmaradnak.
Utazás Már két ötcsillagos strand van az országban: ez az egyik
Privátbankár.hu | 2015. május 2. 15:38
Ötcsillagos minősítést kapott a hajdúszoboszlói strand, eddig csak egy ilyen strandunk volt.
Utazás BKK bérlete van? Így autózhat vele ingyen
Privátbankár.hu | 2015. április 29. 11:30
Újabb szintre tört be a közösségi autózás: BKK bérlettel havidíj nélkül, fél órás távra vehetjük kölcsön az Avalon autóit.
Utazás Ma estig biztos kitart a magyar-lengyel barátság - Hajrá magyarok!
Nagy László Nándor | 2015. április 25. 10:41
Nagy Lajos óta nem volt ennyire magyar Krakkó - a korábbi lengyel királyi székhelyen ma bizonyosan percenként hallhatunk magyar szót, hiszen nagyjából 3-4 ezer magyar szállta meg a várost a divizíó IA világbajnokság - számunkra - döntőjére készülve. Ma este az elitligába jutásért játszik magyar jégkorong-válogatott.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG