3p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Megvétózták a döntést az Unilever részvényesei, nem vonulnak ki a brit piacról.

A brit befektetők erős ellenzése miatt felhagy korábbi terveivel az Unilever és mégis megtartja központját az Egyesült Királyságban. A tervek szerint a működést erőteljesen Hollandia irányába tolták volna el, hosszan tartó egyeztetéseket követően azonban az igazgatóság nem adott zöld utat a projektnek, így visszavonták azt – írja a Business Insider.

A brit és a holland részvénypiacon egyaránt működő fogyasztási cikkeket gyártó multinacionális vállalat megtartja mostani megosztott központú stratégiáját, a vezetőség szerint ugyanis a Londonban és Rottendamban egyaránt jelen lévő cégóriás ezzel tudja biztosítani hosszútávon a befektetők érdekeit. A döntéshez a brit részvényesek háromnegyedének támogatása kellett volna, ehelyett azonban csak a vezetőség fele bólintott rá.

Theresa Maynek is jól jött a döntés

A döntés kényelmetlenül érinti Paul Polman vezérigazgatót, aki aktív támogatója volt a tervezetnek és már tíz éve van vállalat élén – a mostani elbukott javaslat pedig sokak szerint felgyorsítja a vezér távozását a vállalattól. Korábbi nyilatkozatuk szerint az összevonás segített volna az Unilevernek, hogy a későbbi jelentős akvizíciós ügyleteket rugalmasabban vihessék véghez. A német Berenberg bank elemzői szerint ez különösen nagy szégyen a vezetők számára, akik aktívan támogatták az egyszerűsítést.

Komolyan alávághat a Nissannak, ha May nem éri el a célját

A japán cégóriás a brit autóipar történetének legnagyobb gyárává fejlődött az Egyesült Királyságban, a megállapodás nélküli kilépés azonban komoly károkat okozhat. Tovább >>>

A döntés Theresa Maynek is részleges győzelem, aki folyamatosan próbálja megfékezni a vállalatok kivonulását a brit gazdaságból. Bár a vállalat szerint a stratégiai átalakulás gondolatát eredendően nem a Brexit fűtötte és alapvetően nem járna nagy változásokkal a munkaerőpiacon, – hiszen lényegében mindegy, hol központosult volna a vállalat – a döntés kapóra jön May politikájában.

Örülhetnek a részvényesek

A befektetők üdvözölték a vállalat döntését, akik többek közt attól aggódtak, hogy a londoni központ áttelepülésével a vállalat lekerülne az FTSE-100 indexről, ami sok részvényest eladásra kényszerített volna – ezt azonban a vezetés nem erősítette meg. Sok brit befektető továbbá attól is tartott, hogy az áttelepüléssel jogi akadályokat akart volna állítani a cég a későbbi erőviszonyok megingatása ellen, a vezetőség azonban cáfolta ezeket a híreket.

A brit-holland vállalat termékei között szerepelnek élelmiszerek, üdítők, tisztítószerek, illetve tisztálkodási és kozmetikai termékek. 2012-es adatok szerint az Unilever a világ legnagyobb fogyasztási cikkeket gyártó vállalata, és globálisan vezető például a margarinok piacán is. Európa 7. legértékesebb vállalata. A cég a legrégebbi multinacionális vállalatok egyike, termékei közel 190 országban elérhetőek. A hazai közönségnek leginkább ismert márkái között van az Axe/Lynx, a Dove, a Hellmann's, a Knorr és a Lipton.

Egyik legnagyobb partnerét űzheti el May, ha nem köt megállapodást az EU-val

A japán vállalatok szerepe megkérdőjelezhetetlen a brit gazdaságban, egy keményvonalas Brexittel azonban ők is távoznának. További részletek a Privátbankár.hu-n. >>>

A rovat támogatója a 4iG

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Vállalat Jól ment az INA-nak, lett is nagy osztalék
Privátbankár.hu | 2024. június 14. 17:10
Az INA horvát olajipari vállalat pénteki közgyűlésén 240 millió euró (95,6 milliárd forint) osztalék kifizetéséről döntött, ez részvényenként 24 euró (9564 forint).
Vállalat Újabb jó hírt kapott Mészáros Lőrinc
Privátbankár.hu | 2024. június 14. 10:02
Az OPUS Global Nyrt. jelentős hatékonyságjavulásának eredményeként rekord profitot ért el 2024 első három hónapjában. A nehéz külső körülmények mellett így ismét megmutatkozott a szinergiák kihasználásának a fontossága.
Vállalat Amíg Ön aludt, Elon Musk keresett 16 ezer milliárd forintot
Privátbankár.hu | 2024. június 14. 06:41
Megszavazták a részvényesek Musk kompenzációs csomagját.
Vállalat A Liberty csehországi kohója csődöt jelentett, nem csak Dunaújvárosban vannak gondok
Privátbankár.hu | 2024. június 13. 16:14
Az indiai tulajdonú acélvállalat súlyosan eladósodott Liberty Ostrava kohója csődeljárásba menekült -  jelentette a cseh média csütörtökön. Az acélipar árrései meredeken estek. A céget eladják.
Vállalat Csányi Sándor pincészete nem tud kikeveredni a veszteségből
Kormos Olga | 2024. június 12. 10:03
Ismét ránéztünk a borászatok tavalyi évére. Mivel oly sok figyelemreméltó borászat van Magyarországon, a szegmens csak egy szeletét tudjuk felvillantani, de így is érdekes képet kapunk a 2023-as évükről. Például a két leggazdagabb magyarnak nem a borászat a legerősebb oldala. 
Vállalat A norvégok sokallják Elon Musk juttatását, és szakszervezetet is szeretnének a Teslánál
Privátbankár.hu | 2024. június 8. 11:48
Norvégia vagyonalapja szombaton bejelentette, hogy a jövő héten esedékes részvényesi szavazáson Elon Musk, a Tesla vezérigazgatójának 56 milliárd dolláros fizetési csomagja ellen fog szavazni.
Vállalat Jó hírt közölt a magyar állammal egy hitelminősítő
Privátbankár.hu | 2024. június 6. 18:04
Az állami tulajdonú nagyvállalat MVM Zrt. osztályzatát megerősítették.
Vállalat Már nem csak a benzinkutakon vehetünk hot dogokat
Privátbankár.hu | 2024. június 4. 18:28
Aki evett már a Mol-kutakon hot dogot, az minden bizonnyal díjazni fogja, hogy mostantól már az egyik üzletlánc polcain is megvásárolhatjuk a grillkolbászokat.  
Vállalat Zsíros biznisz Pintér Sándor bizalmasának lenni
Privátbankár.hu | 2024. június 3. 10:56
A Civil Biztonsági Zrt. 2023-as eredménye alapján 9 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött az őrző-védő cég. A siker titka nem is ennek a vállalkozásnak a gazdálkodása, hanem a leányvállalatok által ide utalt osztalék.
Vállalat A választások előtti napokban kapott jó hírt Gattyán György
Privátbankár.hu | 2024. június 3. 09:59
Cégcsoportja egyik zászlóshajóját sikerült két évig tartó veszteség után nyereségbe kormányoznia.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG