<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Mi lesz a sporttal a NER után? Mi lesz a közpénzből felhúzott stadionokkal, a TAO-rendszerrel és az államilag kiemelt sportegyesületekkel?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Steinmetz Ádám olimpiai bajnok vízilabdázóval, a Jobbik országgyűlési képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. január 27. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Megvétózták a döntést az Unilever részvényesei, nem vonulnak ki a brit piacról.

A brit befektetők erős ellenzése miatt felhagy korábbi terveivel az Unilever és mégis megtartja központját az Egyesült Királyságban. A tervek szerint a működést erőteljesen Hollandia irányába tolták volna el, hosszan tartó egyeztetéseket követően azonban az igazgatóság nem adott zöld utat a projektnek, így visszavonták azt – írja a Business Insider.

A brit és a holland részvénypiacon egyaránt működő fogyasztási cikkeket gyártó multinacionális vállalat megtartja mostani megosztott központú stratégiáját, a vezetőség szerint ugyanis a Londonban és Rottendamban egyaránt jelen lévő cégóriás ezzel tudja biztosítani hosszútávon a befektetők érdekeit. A döntéshez a brit részvényesek háromnegyedének támogatása kellett volna, ehelyett azonban csak a vezetőség fele bólintott rá.

Theresa Maynek is jól jött a döntés

A döntés kényelmetlenül érinti Paul Polman vezérigazgatót, aki aktív támogatója volt a tervezetnek és már tíz éve van vállalat élén – a mostani elbukott javaslat pedig sokak szerint felgyorsítja a vezér távozását a vállalattól. Korábbi nyilatkozatuk szerint az összevonás segített volna az Unilevernek, hogy a későbbi jelentős akvizíciós ügyleteket rugalmasabban vihessék véghez. A német Berenberg bank elemzői szerint ez különösen nagy szégyen a vezetők számára, akik aktívan támogatták az egyszerűsítést.

Komolyan alávághat a Nissannak, ha May nem éri el a célját

A japán cégóriás a brit autóipar történetének legnagyobb gyárává fejlődött az Egyesült Királyságban, a megállapodás nélküli kilépés azonban komoly károkat okozhat. Tovább >>>

A döntés Theresa Maynek is részleges győzelem, aki folyamatosan próbálja megfékezni a vállalatok kivonulását a brit gazdaságból. Bár a vállalat szerint a stratégiai átalakulás gondolatát eredendően nem a Brexit fűtötte és alapvetően nem járna nagy változásokkal a munkaerőpiacon, – hiszen lényegében mindegy, hol központosult volna a vállalat – a döntés kapóra jön May politikájában.

Örülhetnek a részvényesek

A befektetők üdvözölték a vállalat döntését, akik többek közt attól aggódtak, hogy a londoni központ áttelepülésével a vállalat lekerülne az FTSE-100 indexről, ami sok részvényest eladásra kényszerített volna – ezt azonban a vezetés nem erősítette meg. Sok brit befektető továbbá attól is tartott, hogy az áttelepüléssel jogi akadályokat akart volna állítani a cég a későbbi erőviszonyok megingatása ellen, a vezetőség azonban cáfolta ezeket a híreket.

A brit-holland vállalat termékei között szerepelnek élelmiszerek, üdítők, tisztítószerek, illetve tisztálkodási és kozmetikai termékek. 2012-es adatok szerint az Unilever a világ legnagyobb fogyasztási cikkeket gyártó vállalata, és globálisan vezető például a margarinok piacán is. Európa 7. legértékesebb vállalata. A cég a legrégebbi multinacionális vállalatok egyike, termékei közel 190 országban elérhetőek. A hazai közönségnek leginkább ismert márkái között van az Axe/Lynx, a Dove, a Hellmann's, a Knorr és a Lipton.

Egyik legnagyobb partnerét űzheti el May, ha nem köt megállapodást az EU-val

A japán vállalatok szerepe megkérdőjelezhetetlen a brit gazdaságban, egy keményvonalas Brexittel azonban ők is távoznának. További részletek a Privátbankár.hu-n. >>>

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Vállalat Lassan meglesz a kormány századik barátja
Privátbankár.hu | 2022. január 20. 16:51
Ezúttal egy autóipari céggel kötöttek stratégiai együttműködési megállapodást. 
Vállalat Szakmunkások után kapkodnak a cégek
Privátbankár.hu | 2022. január 20. 16:21
Erőteljes munkaerő-felvételbe kezdtek a vállalatok 2021-ben.
Vállalat Görögországban terjeszkedik tovább az Indotek Group
Privátbankár.hu | 2022. január 20. 15:06
Egy háromcsillagos, 124 szobás szálloda felvásárlásával lépnek be az athéni ingatlanpiacra. 
Vállalat Bekebelezi a Call of Duty kiadóját a Microsoft
Privátbankár.hu | 2022. január 18. 16:48
Az óriáscég történetének legnagyobb felvásárlása lesz a játékipar egyik óriása, Activision Blizzard megszerzése. A Call of Duty-sorozat mellett például a Warcraft- vagy a Candy Crush-játékokat is fejlesztő cégért közel 69 milliárd dollárt fizet a Microsoft.
Vállalat 220 munkahelyet hoz az új térkőgyár – az állam is adott rá pénzt
Privátbankár.hu | 2022. január 18. 13:58
Átadták a Viastein Kft. üzemét Biharkeresztesen.
Vállalat Német logisztikai óriáscég vesz sikeres magyar startupot
Privátbankár.hu | 2022. január 14. 09:41
A Transporeon felvásárolja a mesterséges intelligencia-alapú fuvartervező megoldásaival nemzetközileg is elismert magyar Nexogent, az árat üzleti titokként kezelik.
Vállalat Légtisztító, kötelező oltási igazolvány, csődhullám - mit hoz az ötödik hullám?
Privátbankár.hu | 2022. január 13. 08:51
A vállalkozások rejtett tartalékainak köszönhetően maradt el a korábban várt nagyobb csődhullám a vendéglátóiparban, de ezek a tartalékok mostanra kezdenek kimerülni a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara elnöke szerint. Bizonyos munkahelyeken indokolt a kötelező oltás, lehetne szigorítani az oltási igazolvány használatán is, más korlátozást viszont nem támogatnak - inkább rávennék az embereket, hogy merjenek kimozdulni otthonról.
Vállalat Több száz benzinkúttal gazdagodott a Mol - de el is adott
Privátbankár.hu | 2022. január 12. 11:16
Az évek során regionálissá nőtt magyarországi multi 417 töltőállomást vásárolt Lengyelországban, 79-et pedig Magyarországon. Ugyanakkor 185 benzinkutat értékesít.
Vállalat Megabefektetést kapott a Chamaleon Smart Home a Hinventurestől
Privátbankár.hu | 2022. január 12. 07:24
Forradalmi újításra készül az MFB Csoporthoz tartozó Hiventures-től kapott összegből az ingatlanokba rendszerfüggetlen okosmegoldásokat kidolgozó és telepítő Chameleon Smart Home. Egy olyan „híd” szoftvert és digitális rendszert gyártanak és fejlesztenek tovább, amely az okosotthont az okostársasházakkal köti össze. A cég emellett fokozatosan áttér a nagyobb megtérüléssel kecsegtető nagykereskedelmi tevékenységre.
Vállalat Vitték az Aston-terepjárót, mint a cukrot
Privátbankár.hu | 2022. január 10. 07:24
82 százalékkal több autót szállított le az Aston Martin, de a cég eredménye így is elmaradt a várttól.
hírlevél
depositphotos Ingatlantájoló