A beszélgetésből kiderül: a Gere Pincészetnél 2010 óta organikusan művelik a szőlőket, a környezettudatosság meghatározó a család életében. A klímaváltozás hatásaira is igyekeznek felkészülni - még ha a szőlészet-borászat esetén mindig később, elég nagy rátartással érkeznek is a válaszok egy-egy kérdésre.
Az idei év tapasztalatai alapján a tavasztól a szüretig tartó csapadékhiányos környezetre, a folyamatosan magas hőmérsékletre, az aszályos mértékű nyári vízhiányra fel kell készülni –
mondta Gere Andrea, így tanulmányokat figyelnek és megpróbálnak olyan megoldásokat keresni, amelyekkel fel tudnak készülni a kihívásokra.
A beszélgetésben szó esett még a családi vállalkozás borászaton kívüli tevékenységeiről és arról is, hogy vajon mikor érkezik a világsztár, Richard Gere a villányi Gere-birtokra - az interjú itt olvasható >>