2p

Bekapcsolódik az Ebay abba a hadjáratba, amely véget akar vetni a néhányszor hordott ruhák szemétbe kerülésének. Ez nagyobb környezetszennyezést okoz ugyanis, mint például a légi közlekedés.

Az Ebay elindította használtruha-értékesítési szolgáltatását „add el újra az Ebeyen” jelszóval – jelentette a brit Retail Gazette kiskereskedelmi hírportál. A lényeg az, hogy a felhasználók az online piactéren vásárolt ruháikat egyetlen kattintással felkínálhatják azoknak, akik szívesen vásárolnak másodkézből ilyen termékeket.

Új megoldással jelentkezik az online piactér
Új megoldással jelentkezik az online piactér
Fotó: Wikipedia

A cég azzal indokolja az újdonság bevezetését, hogy új lehetőséget kíván nyújtani divattermékek visszaforgatására a normális használatba. Márkás ruhákról van szó, amelyeket vásárolóik néhány használatot leszámítva a ruhásszekrényben tartanak. Még egy eufemisztikus jelzőt is kitaláltak a jellemzésükre. Pre-loved fashion darabokról beszélnek, amit szó szerint olyasminek kellene fordítani, hogy a divatcikk, amiből kiszeretett a tulajdonosa.

A valóságot jobban tükrözi, ha az alig használt jelzőt használjuk. A lehetőség az Ebay tulajdonában lévő, digitális azonosítási szolgáltatásokat nyújtó Certilogo vállalat Secure by Design eszközének közvetítésével érhető el. Ebbe kell bevinni az eladásra szánt termék beszkennelt okos címkéjét. A rendszer ezután automatikusan csatolja hozzá a gyártójával kapcsolatos tudnivalókat. Ezzel a potenciális vásárlók kapnak egy garanciát arra, hogy nem bóvlit vesznek. A használt termékek eladásának és digitális azonosításának megkönnyítésével az Ebay hozzá akar járulni ahhoz, hogy a ruházati márkák termékei ne kerüljenek rövid úton a szemétbe. Ez erősíti imázsukat és mérsékli a ruhagyártással járó gigantikus környezetszennyezést – magyarázta az újdonság értelmét Charis Marquez, az Ebay divatcikk-kereskedelemért felelős menedzsere.

Michele Casucci, a Certilogo alapító-vezérigazgatója arról beszélt, hogy 540 millió termék rendelkezik cége digitális azonosítójával, ami garanciát biztosítva azok eredetére megteremi az alig használt áruk megbízható újraértékesítésének lehetőségét bárki számára. Az Ebay áprilisban jelentette be, hogy ideiglenesen nem szed díjat a divatcikkek újraértékesítése után. Ezzel akarják segíteni, hogy visszataláljon a piacra a brit háztartások ruhásszekrényeiben porosodó 16,3 milliárd font (7363 milliárd forint) értékű párszor hordott ruha.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Vásárló Szereti a csokit? A radikális változás is benne van a pakliban
Csernátony Csaba, Buksza blog | 2024. június 19. 15:01
A kakaó ára annak rendje és módja szerint elszállt az utóbbi időszakban, amit előbb-utóbb a csokoládéké is követni fog, hacsak ki nem találnak valamilyen trükköt a csokigyártók ennek elkerülésére.
Vásárló Ritka kellemetlen hírt kaptak a magyar autósok - megint megjelent a 600 forintos benzin réme?
Privátbankár.hu | 2024. június 17. 11:55
Rendkívüli áremelkedés jön.
Vásárló Idegesítik a súlycsökkentő gyógyszerek a fogyókúra- és a hízókúraipart
Privátbankár.hu | 2024. június 17. 11:24
Nem tudják hogyan reagáljanak a súlycsökkentő gyógyszerek erőteljes előretörésére az élelmiszeripari vállalatok és a fitneszbiziniszben érdekelt szolgáltató cégek.
Vásárló Sosem látott újdonságok a parfümpiacon: ez már az új világ?
Elek Lenke | 2024. június 16. 16:07
A 21. század a szagokról szól. Mindennek finom, kellemes, egyedi illatúnak kell lennie. A  globális parfümpiac egyre nő, és ez a tendencia itthon is érezhető. Több mint 10 milliárd forintot költenek évente a magyarok parfümökre, és nemcsak a nők. Főleg külföldi termékekre adnak ki ennyi pénzt, hiszen Magyarországon nem létezik ez az iparág, eltekintve néhány niche, azaz egyedi, művészi, designer illatkompozíciótól.
Vásárló Célba vették a konyhák új lakóit
Buksza blog | 2024. június 15. 09:25
A forró levegős sütők már nem számítanak újdonságnak, ami felkeltette a nagy élelmiszergyártók érdeklődését is. Úgy gondolják, ideje kiszolgálniuk az emberek új konyhai „játékszerét”.
Vásárló Nagy fekete pontot adhatnak a Tescónak
Buksza blog | 2024. június 14. 10:58
Ha a részvényesek jóváhagyják a juttatásait, akkor a Tesco vezérigazgatója 430-szor többet fog keresni, mint egy átlagos dolgozó. Ezt a befektetők egy része a cég hírnevét romboló döntésnek tartja. 
Vásárló Kormányzati meghívót kaphat a Lidl és az Aldi Kanadából
Buksza blog | 2024. június 12. 09:04
Kanadában a kormány lépéseket tett arra, hogy külföldi versenytársakat, például az Aldival és/vagy a Lidlt hívja az országba, hogy versenytársat kapjon a legnagyobb helyi boltlánc. 
Vásárló Gazdasági csapás jön? Egy meglepő mutatóból is kiderülhet
Buksza blog | 2024. június 12. 08:29
Akár esik, akár fúj, a hölgyek használnak szépészeti termékeket, ám nem függetleníthetik magukat attól, hogy mennyi pénzt költhetnek ezekre. Ebből fakad egy lehetőség a recessziók előrejelzésére.
Vásárló Percenként frissülő árakkal bombázhatják a vevőket a boltok
Buksza blog | 2024. június 12. 07:55
Olyan tempóban frissülhetnek az áruházi akciók a jövőben, hogy az akcióvadászoknak lényegében folyamatosan a boltban kellene maradniuk, mert csak így lesznek képesek lecsapni a legfrissebb árengedményekre.
Vásárló Megjött a rossz hír a kormánynak a választások előtt - a boltokból érkezett a pofon
Gáspár András, Valkai Nikoletta | 2024. június 7. 05:49
A hivatalos inflációs adatok egy nappal a választások után érkeznek, a Privátbankár Árkosár friss eredményei viszont már most olvashatóak. Az előző havi komolyabb árcsökkenés után ráfagyhat a vásárlók arcára a mosoly: sokat drágult májushoz képest a nagybevásárlás júniusban, és tavaly nyárhoz képest is minimális az árcsökkenés. Ha már választások, megnéztük, hol a legolcsóbb a krumpli, a narancs és a pezsgő.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG