2p

Merre tovább, Magyarország? Hogyan éltünk idén, és hogyan fogunk jövőre?

Különleges, évzáró online Klasszis Klub
Petschnig Mária Zita közgazdásszal és Kéri László politológussal
- vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. december 14. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Megunt, törött játékoknak adna új életet a Tesco: az üzletekben a gyerekek leadhatják a megunt, műanyagból készült játékaikat, amelyekből később akár székek, fogasok vagy kávéfőzők is készülhetnek. A brit üzletekben begyűjtött tárgyakat a Hasbro segítségével hasznosítja újra a Tesco.

Különleges együttműködést indított a Tesco: a Hasbro játékgyártóval együtt adnak új életet a gyerekek régi, törött játékainak. A két cég Nagy-Britanniában a Wastebuster nevű nonprofit környezetvédelmi oktatási vállalattal dolgozik együtt. Ennek keretében törött műanyagjátékokért cserébe könyveket kaphatnak az Egyesült Királyságban található iskolák - közölte a brit boltlánc. 

Begyűjtik a játékokat

A Recycle to Read névre hallgató kampányban szeptember eleje és december eleje között adhatják le a nem használt, törött játékokat a gyerekek és családok a Tesco egyes áruházaiban található gyűjtőpontokon. A tárolókba a törött, kemény műanyagból készült játékokat várják, ha pedig sikeres lesz a kezdeményezés, még több üzletben lehet majd ezeket leadni.

A Hasbro által támogatott akció célja, hogy fenntarthatóbbá váljanak a nem használt vagy nem használható, törött, kemény műanyagból készült játékok. A gyerekeket először arra ösztönzik, hogy a nem használt, de még jó állapotú játékaikat adják tovább, más családoknak vagy jótékonysági célra. A törött, már nem használható játékokat pedig begyűjtik, megtisztítják és műanyag granulátummá alakítják őket, hogy új tárgyak, például fogasok, székek vagy akár kávéfőzők, készüljenek belőlük.

Nehezen lehet velük mit kezdeni

Az újrahasznosításra leadott vagy másnak odaajándékozott játékokat a Wastebuster weboldalán keresztül regisztrálni is lehet, ezzel pedig pontokat gyűjthetnek az iskolák. A "Recycle to Read" program ezután a térség ötven legtöbb pontot elért iskoláját könyvutalványokkal jutalmazza.

Visszagyűjtené a játékokat a Tesco. Fotó: Depositphotos
Visszagyűjtené a játékokat a Tesco. Fotó: Depositphotos

A kampány célja, hogy új infrastruktúrát hozzon létre a közismerten nehezen újrahasznosítható műanyagjátékok számára. Ally Rose, a Tesco játékokért felelős kategóriavezetője szerint a cég  igyekszik új módszereket keresni a műanyagok eltávolítására, mennyiségének csökkentésére, újrafelhasználására és újrahasznosítására az üzletekben. A Recycle to Read kampány a boltlánc szerint abban segíthet a vásárlóknak, hogy otthon is tegyenek ezért.

Címkék: Vásárló

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Vásárló Újabb csapás a boltláncokra, kialakult a vevők "harmadik" tábora
Csernátony Csaba, Buksza blog | 2023. december 10. 17:01
Az önkiszolgáló pénztárak bevezetése megkönnyítette az áruházi szarkák dolgát, ám ez a probléma nagyobb, mint amekkorának látszik, pedig igencsak nagynak tűnik.
Vásárló Rossz hírt kaptak a klasszikus boltláncok
Privátbankár.hu | 2023. december 10. 09:10
A svájciak nagy része macerának tartja a vásárlást, nem pedig szórakoztató időtöltésnek. 
Vásárló Extra adó az alkoholra? Érdekes javaslat érkezett
Buksza blog | 2023. december 7. 13:08
Lényegében a magyar chipsadót vezetné be az egész világon az Egészségügyi Világszervezet (WHO). 
Vásárló Aki békességet akar, ne gondoljon a tavalyelőtti karácsonyra - itt az év végi Árkosár
Gáspár András, Valkai Nikoletta | 2023. december 7. 05:39
Decemberben is kitartott az a folyamat, amit legutóbbi Árkosár-felmérésünk alkalmával hosszú idő után újra tapasztaltunk: éves szinten ismét csökkentek az élelmiszerárak a hazai hipermarketekben. Mindez nem csoda, hiszen tavaly ilyenkor a valaha volt legnagyobb élelmiszerár-inflációt mértünk. Bár ezúttal majdnem 10 ezer forinttal lett magasabb a számla vége, mint két éve ilyenkor, valamint a havi szintű árcsökkenés is megtorpant. Néhány termék ezúttal is 50 százalékot meghaladó mértékben drágult egy év leforgása alatt. Az egyik ilyen a cukor, de vajon mennyivel kell többet adnunk a szaloncukorért és a narancsért, mint tavaly karácsony előtt? Friss felmérésünkben ezt is megnéztük.
Vásárló Hadüzenetet küldött a Lidl: másképp is elérhetőek lesznek a legendás pulcsik
Buksza blog | 2023. december 6. 15:50
A Lidl társul a ruhaiparnak azzal az ágával, amely hadat üzent az öltözködést forradalmian átalakító, ám brutálisan környezetszennyező fast fashionnek. 
Vásárló Hogyan működik a Facebook tanulási fázisa?
Márkázott tartalom | 2023. december 6. 08:48
A Facebook hirdetésekkel kapcsolatban gyakran kerül szóba a tanulási fázis. Utánajártunk annak, hogy pontosan mi is ez, mire jó és hogyan működik.
Vásárló Az ártalomcsökkentés széles skálán mozog: az egészségedről te döntesz!
PR | 2023. december 5. 12:50
Hajlamosak vagyunk a betegségekre valamiféle kivédhetetlen sorscsapásként tekinteni, pedig a tudomány tényei és a számok egészen mást mutatnak: a személyes döntéseinknek, a tudatos választásainknak meglepően nagy hatásuk van az egészségünkre. Most mutatunk pár olyan tippet, amellyel hatalmasat léphetünk előre az egyéni ártalomcsökkentés útján!
Vásárló Komoly verseny indul az áruházak között a vevők kevéske pénzéért
Buksza blog | 2023. december 5. 11:45
A fekete novemberré bővült fekete péntek nem hozta meg azt a sikert a brit kiskereskedelemben, amit a boltosok vártak tőle, legalábbis van ahol már szerény karácsonyi költésre készülnek.
Vásárló Riadót fújtak a fogyasztóvédők: sokszor verik át a vásárlókat egy újfajta trükkel
Buksza blog | 2023. december 5. 09:20
Futball nyelven szólva óriási a zűrzavar az áruházi vásárlók fejében azzal kapcsolatban, hogy mennyire megbízhatóak azok az állítások, amelyek a termékek környezettudatos előállításáról szólnak.
Vásárló Költözzünk vidékre vagy ne?
Márkázott tartalom | 2023. december 4. 10:46
Sok emberben felmerül az, hogy a nagyvárosi létből kitörve változtasson az életén és elköltözzön egy kisebb, vidéki településre. A gondolatot gyakran tettek is követik, hiszen egy nagyvárosi lakás árából a legtöbb esetben vidéken már egy kertes ingatlan is vásárolható, ezáltal elhárul az akadály a változtatás elől.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG