Hirdetés
Hirdetés

Megjöttek a részletek: így újítják fel Budapest egyik legforgalmasabb terét

2018. május 30., 10:53

Várhatóan jövő nyáron kezdik és 2020 végére végeznek is a Széna tér felújításával.

Ahogy arról már korábban írtunk, a Fővárosi Közgyűlés megszavazta a Budán fekvő Széna tér felújítását. A tájékoztatás szerint az építkezést jövő júniusban kezdik el, és ha minden jól megy, 2020 végére be is fejezik azt. A teljes átépítés 2,5 milliárd forintot igényel, a szükséges dokumentumokat 26 igen és 1 nem ellenében fogadta el a közgyűlés.

A dokumentum szerint azért van szükség a Széll Kálmán tér szomszédságában lévő Széna tér felújítására, mivel az a jelenlegi állapotában egy  rendkívül elhanyagolt terület, amit a Csalogány és a Hattyú utca két részre oszt. Az Ostrom és a Hattyú utca közötti terület parkolóként, illetve taximegállóhelyként funkcionál, míg a Varsányi Irén utca mentén a Városfal étteremig terjedő területeit a jelenleg itt üzemelő helyközi buszvégállomás funkciója határozza meg. Ráadásul a buszmegállók és -várók óriási területet vesznek el.

Hirdetés

Mi lesz belőle?

Az átépítést követően az a cél, hogy az autóbusz-végállomás megszüntetésével és a terület átalakításával, felújításával a Széna teret igazi használható, minél nagyobb zöldfelületet magába foglaló köztérré alakítsák. Ennek érdekében az előzetes elképzelések szerint megszűnne az Ostrom és a Hattyú utca közötti parkoló is, valamint rendeznék a Csalogány és a Hattyú utca kapcsolódó szakaszait is.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Nagyobb az infláció, mint gondolnánk, és ennek meglesz a böjtje

Nagyobb az infláció, mint gondolnánk, és ennek meglesz a böjtje

Itt a nagy fellendülés a világban, dübörög a gazdaság, sok helyen történelmi mélyponton a munkanélküliség, de közben ingatlan-, és tőzsdebuborékok keletkeznek. Nem is lenne baj, ha ezek egyszer nem pukkadnának ki, kvázi deflációs hatásokat, így lassulást, sőt recessziót okozva.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?