Hirdetés
Hirdetés

Megjöttek a részletek: így újítják fel Budapest egyik legforgalmasabb terét

2018. május 30., 10:53

Várhatóan jövő nyáron kezdik és 2020 végére végeznek is a Széna tér felújításával.

Ahogy arról már korábban írtunk, a Fővárosi Közgyűlés megszavazta a Budán fekvő Széna tér felújítását. A tájékoztatás szerint az építkezést jövő júniusban kezdik el, és ha minden jól megy, 2020 végére be is fejezik azt. A teljes átépítés 2,5 milliárd forintot igényel, a szükséges dokumentumokat 26 igen és 1 nem ellenében fogadta el a közgyűlés.

A dokumentum szerint azért van szükség a Széll Kálmán tér szomszédságában lévő Széna tér felújítására, mivel az a jelenlegi állapotában egy  rendkívül elhanyagolt terület, amit a Csalogány és a Hattyú utca két részre oszt. Az Ostrom és a Hattyú utca közötti terület parkolóként, illetve taximegállóhelyként funkcionál, míg a Varsányi Irén utca mentén a Városfal étteremig terjedő területeit a jelenleg itt üzemelő helyközi buszvégállomás funkciója határozza meg. Ráadásul a buszmegállók és -várók óriási területet vesznek el.

Hirdetés

Mi lesz belőle?

Az átépítést követően az a cél, hogy az autóbusz-végállomás megszüntetésével és a terület átalakításával, felújításával a Széna teret igazi használható, minél nagyobb zöldfelületet magába foglaló köztérré alakítsák. Ennek érdekében az előzetes elképzelések szerint megszűnne az Ostrom és a Hattyú utca közötti parkoló is, valamint rendeznék a Csalogány és a Hattyú utca kapcsolódó szakaszait is.

10 millió forint álmaid otthonához?

Megújult lakáshitel kalkulátorunkkal a legkedvezőbb jelzáloghiteleket hasonlithatod össze! Nézzünk egy példát arra az esetre, ha 10 millió forintot szeretnél felvenni lakásvásárlásra 20 éves futamidővel. Ilyen feltételek mellett törlesztőrészlet nagysága alapján a K&H Bank üzleti feltételű jelzáloghitele az egyik legkedvezőbb, az induló havi törlesztőrészlet 53 137 forint (THM: 2,73%), de szintén kedvező konstrukció az Budapest Bank Egyenlítő hitele 60 794 forintos törlesztőrészlettel (THM: 3,12%), illetve az Erste Bank Piaci Kamatozású Lakáscélú jelzáloghitele havi 54 712 forintos induló költséggel (THM: 2,89%) vagy a Raiffeisen Bank Lakáshitele 57 535 forintos törlesztőrészlettel (THM: 3,49%). Magasabb összeg, esetleg személyi kölcsön érdekelne? Használd lakáshitel kalkulátorunkat és találd meg a neked való ajánlatot!

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Repülőrajtot vett a lakáspiac – a vevők most bármit megvesznek?

Repülőrajtot vett a lakáspiac – a vevők most bármit megvesznek?

Az év kiugró emelkedéssel indult: a kereslet jelentősen erősödött az eladó és a kiadó lakásoknál egyaránt. A fokozódó kereslet és a lakások folyamatos drágulása azonban nem azt jelenti, hogy bármilyen ingatlant bármilyen áron lehet értékesíteni.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Ön szerint mi lesz a Brexitből?