Hirdetés

Akkor sem mond le a brit miniszterelnök, ha az árokba kényszerül

2019. szeptember 29., 15:48
Cimkék
Boris Johnson
, brexit

Hatalma fontosabb Boris Jonhsonnak, mint amire mindet feltett: az Egyesült Királyság október 31-i kiléptetése az Európai Unióból, bármi is történjen.

Boris Johnson brit miniszterelnök korábban azt nyilatkozta, hogy inkább holtan feküdne egy árokban, mint hogy halasztást kérjen az Uniótól a kilépés dátumát illetően. Most azt mondja, nem mond le, akkor sem, ha végül mégis halasztást kell kérnie.

A brit miniszterelnök nem távozik önként akkor sem, ha nem sikerül a Brexitet összehozni október 31-ig, mondta egy, a BBC-nek adott vasárnap reggeli interjúban. Elmondta, hogy még bízik egy lehetséges megállapodásban az Unióval, noha elismerte, hogy ez nehéznek ígérkezik.

Hirdetés

Jelen állapot szerint a miniszterelnöknek kérvényeznie kell az Európai Uniótól a kilépés elhalasztását, hisz a parlament erről törvényt alkotott. Johnson azonban ennek ellenére nem zárta ki, hogy nem hajtja végre a parlament döntését. Ez persze most már nehezebb, mint korábban, mivel épp a héten döntött úgy a brit legfelsőbb bíróság, hogy a parlament miniszterelnök általi felfüggesztése alkotmányellenes volt. A parlament által hozott törvény figyelmen kívül hatása még súlyosabb megítélés alá esne, elvileg akár börtönbüntetést is maga után vonhat.

Raiffeisen CIB Cetelem További ajánlatok

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés
Hirdetés

Címlapon

Koronavírus és MNB-kamatdöntés a befektetői fókuszban

Koronavírus és MNB-kamatdöntés a befektetői fókuszban

Azt követően, hogy hétfőn mindkét tényező jelentősen rontott a kül-, illetve belföldi pénz- és tőkepiaci hangulaton. Az amerikai tőzsdék október óta nem látott mértékben estek, míg a forint immár sokadik történelmi mélypontjára zuhant. Míg a koronavírus kapcsán rövid távon nem várható javulás, a hazai fizetőeszköz szempontjából érdekes lehet a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsának kamatdöntése.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank
Hirdetés

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Mennyi lesz a nyugdíjkorhatár 20 év múlva?