Hirdetés

Orbán minisztereinek is elegük van a szúnyogokból

2019. június 20., 10:48

A következő hetekben intenzívebben fogják gyéríteni a vérszívókat, erre pluszpénzt kap a BM.

zúnyogirtót permetez egy Piper Pa-25-235 Pawnee típusú repülőgép Balatongyörök felett 2015. május 8-án. A méhekre nem veszélyes biológiai gyérítést mintegy 1200 hektáron végezték, júniusban már kémiai irtásra is szükség van.
MTI Fotó: Varga György
Szúnyogirtót permetez egy Piper Pa-25-235 Pawnee típusú repülőgép Balatongyörök felett 2015. május 8-án. MTI Fotó: Varga György

A jelek szerint a minisztereknek is elegük lett a szúnyoginvázióból, ezért a legutóbbi kormányülésen olyan döntés született, hogy a Belügyminisztérium többletforrást kap a szúnyogok irtására.

Erről Gulyás Gergely miniszter beszélt a mai Kormányinfón. Mint elmondta, az időjárás kedvezőtlenül alakult az elmúlt hónapokban, az esős május után forró június érkezett, ami kedvezett a szúnyogpopuláció növekedésének. Mivel a kialakult helyzet a kormány szerint elfogadhatatlan, a szúnyogirtásért felelős belügyi tárca többletpénzt kap - jelentette be a miniszter. A következő hetekben intenzívebb lesz a gyérítés - közölte.

Hirdetés

Raiffeisen CIB Cetelem További ajánlatok

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés
Hirdetés

Címlapon

Súlyos történelmi árny vetül a mai berlini konferenciára

Súlyos történelmi árny vetül a mai berlini konferenciára

A konferenciának sem a történelmi, sem a közelmúltbeli előzményei nem tölthetnek el bennünket pozitív várakozással. Számos jel szerint Berlin és az EU egy átfogó katonai beavatkozásra készül Líbiában és a térségben. Káncz Csaba jegyzete.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank
Hirdetés

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Mennyi lesz a nyugdíjkorhatár 20 év múlva?