Hirdetés
Hirdetés

Orbán minisztereinek is elegük van a szúnyogokból

2019. június 20., 10:48

A következő hetekben intenzívebben fogják gyéríteni a vérszívókat, erre pluszpénzt kap a BM.

zúnyogirtót permetez egy Piper Pa-25-235 Pawnee típusú repülőgép Balatongyörök felett 2015. május 8-án. A méhekre nem veszélyes biológiai gyérítést mintegy 1200 hektáron végezték, júniusban már kémiai irtásra is szükség van.
MTI Fotó: Varga György
Szúnyogirtót permetez egy Piper Pa-25-235 Pawnee típusú repülőgép Balatongyörök felett 2015. május 8-án. MTI Fotó: Varga György

A jelek szerint a minisztereknek is elegük lett a szúnyoginvázióból, ezért a legutóbbi kormányülésen olyan döntés született, hogy a Belügyminisztérium többletforrást kap a szúnyogok irtására.

Erről Gulyás Gergely miniszter beszélt a mai Kormányinfón. Mint elmondta, az időjárás kedvezőtlenül alakult az elmúlt hónapokban, az esős május után forró június érkezett, ami kedvezett a szúnyogpopuláció növekedésének. Mivel a kialakult helyzet a kormány szerint elfogadhatatlan, a szúnyogirtásért felelős belügyi tárca többletpénzt kap - jelentette be a miniszter. A következő hetekben intenzívebb lesz a gyérítés - közölte.

Hirdetés

Cetelem MKB Cib További ajánlatok

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Egy rejtett sztori: Csúcson van, amit mindenki ekéz

Egy rejtett sztori: Csúcson van, amit mindenki ekéz

Te is használod. A jegybankelnök, az alsóház, a felsőház, valamint az ország elnöke is ekézi, mégis emelkedik, mi az? Hát a Facebook részvénye. Elképesztő módon annak ellenére ért éves csúcspontra, hogy úgy nagyjából mindenki utálja.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Szerinted gyengülni fog a forint, vagy erősödni? Hol lesz év végén az euró?