Hirdetés
Hirdetés

Soros keményen beszólt Kínának

2019. január 25., 09:16
Cimkék
Soros György
, Davos
, Kína

Az amerikai-magyar milliárdos arról beszélt a davosi Világgazdasági Fórumon, hogy Hszi Csin-ping és politikája "halálos fenyegetést" jelent a szabad társadalmakra.

Soros György beszél a davosi Világgazdasági Fórumon. (Fotó: AFP)
Soros György beszél a davosi Világgazdasági Fórumon. (Fotó: AFP)

Indulatos beszédet mondott csütörtökön a davosi Világgazdasági Fórumon Soros György, melyben a kínai elnököt és annak robotizált társadalom-kontrollját támadta. Az amerikai-magyar milliárdos szerint az elnyomó rezsimek kezében a mesterséges intelligenciával működő megfigyelő- és osztályozórendszerek "halálos fenyegetést" jelentenek a nyitott társadalmakra.

Soros kiemelte, hogy bár nem Kína az egyetlen elnyomó rezsim, de mind közül ő a legvagyonosabb, legerősebb és technikailag legfejlettebb. Emiatt Hszi Csin-ping a nyitott társadalmak legveszélyesebb ellensége, tette hozzá. Az országban bevezetés előtt álló állampolgári pontozórendszer pedig teljes kontrollt ad majd a kínai elnök kezébe.

Hirdetés

Az üzletember felhívta a figyelmet az Egy Övezet Egy Út projektre is, ami szerinte sokkal inkább Kína érdekeit érvényesíti, mint sem a befogadó országokét, emellett arra kérte az amerikai kormányzatot, hogy erélyesebben lépjen fel a ZTE és a Huawei nyomulásával szemben, mert szerinte a két techóriás által gyártott és exportált alkatrészek és berendezések "elfogadhatatlan" biztonsági kockázatot jelentenek a világ fennmaradó részében.

Ennyi aggodalom után Soros végül mégis bizakodó hangnemben zárta beszédét. Azt mondta, mint hogy Hszi Csin-ping jelenti a legnagyobb veszélyt a nyitott társadalmakra, a kínai emberekben, különösen az ottani üzleti közösségben és politikai ellenzékben kell bíznunk, hogy megpróbálják fenntartani a konfuciánus hagyományokat.

(Financial Times)

3 millió forintból mindent elérhetsz

A céljaidhoz elég lenne 3 millió forint? A legjobb személyi kölcsönökkel felújíthatod a lakásod, lecserélheted az autód, de saját vállalkozásodat is beindíthatod. Használd személyi kölcsön kalkulátorunkat és legyen tiéd a legkedvezőbb hitel a törlesztőrészlet nagysága alapján: a Budapest Bank Online Prémium kölcsönének törlesztőrészlete 60 596 forint, a THM 7,90 százalék. A CIB Bank Előrelépő személyi kölcsönének 60 654 forint a havi törlesztőrészlete, a THM pedig 8,17 százalék, de szintén kedvező a Raiffeisen Bank ajánlata: a törlesztőrészlet 60 757 forint, a THM pedig 8,92 százalék. A Cetelem Saját Ritmus kölcsönt 62 130 forintos törlesztőrészlettel és 9,74 százalékos THM-mel érhetjük el. További ajánlatok, esetleg nagyobb hitelösszeg érdekel? Használd ezt a hitelkalkulátort!

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Beszorulva Putyin és az EU közé – az információs háború tűzvonalában

Beszorulva Putyin és az EU közé – az információs háború tűzvonalában

Egy évtized után úgy tűnik, hogy az EU keleti partnerségében részt vevő államok inkább a kétoldalú kapcsolatok fejlesztésével jutottak előrébb, és maga a partnerség nem sokat hozott a konyhára. A tegnapi konferencia térségbeli előadói főként a Moszkvából kiinduló hibrid háború információs aspektusát tárták a hallgatóság elé. Káncz Csaba jegyzete.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön szerint mi a legnagyobb gond Magyarországon?