Hirdetés

Jó hírek a Richtertől, beindult a Dow Jones

Eidenpenz József, 2018. szeptember 19., 19:07

Annak ellenére tudtak ma emelkedni a tőzsdék, hogy a kereskedelmi háború nem igazán csitul, bár a kínaiak kompromisszumkészek. A BUX index is szépen emelkedett, a forint tovább erősödött az MNB keddi bejelentései utáni napon. A marihuána-részvények elképesztő dolgokat produkálnak.

(Fotó: Wikimedia Commons)
(Fotó: Wikimedia Commons)

“A piacok örülnek a „kicsi” kínai válasznak, amely az 50 milliárd dollár fölötti export mintegy felét érinti (60 milliárd dollár) csak és a 25 százalékos plusz vámtarifa helyett csak 5 és 10 százalékos mértékű. Vagyis válasz is meg nem is” – írta ma az Erste Befektretési hírlevele. A kínaiak tehát kompromisszumkészek, az ellenintézkedések ellenére is.

Kanadával kapcsolatban viszont inkább rossz hír érkezett, lehet, hogy nélküle folytatják az észak-amerikai vámterületről szóló tárgyalásokat. Az USA-ban az S&P 500 index 0,2, a Dow Jones ipari átlag 0,8 százalékos emelkedést mutat, a Nasdaq Composite viszont 0,3 százalékkal esik.

Hirdetés

A brit infláció magasabb lett a vártnál, az európai részvénypiacon a brit bankok vezetik az emelkedést. A magasabb infláció ugyanis magasabb kamatokat, az pedig nagyobb kamatmarzsot jelenthet számukra hosszabb távon. A font is esett a Brexit-tárgyalások, az ír határvita kapcsán, ami szintén segíteni szokott a szigetország részvénypiacának.

Jól ment a BUX

A német, sőt az amerikai bankrészvények is emelkednek, talán kamatvárakozások miatt. A német index fél, a francia 0,6, a brit 0,4 százalékkal ment fel. A lengyel mutató 1,3 százalékkal emelkedett, ehhez képest a BUX index 0,8 százalékos emelkedése kissé lemaradt, de Prágát, Bukarestet lehagytuk.

Az összes nagyobb papír emelkedett, az OTP negyed százalékkal 9990-re, a Mol 1,4 százalékkal 2930-ra. A Richter egy százalékkal 5150-re ment fel, az Opus is hasonló mértékben drágult.

https://privatbankar.hu/arfolyamok/

A forint a keddihez hasonlóan ma is erősödött, az euró este majdnem pontosan 323 forint volt, 90 fillérel olcsóbb, mint tegnap este.

Bejelentések a Richternél

A Richter ma reggeli bejelentése szerint a romániai nagykereskedelmi leányvállalata szeptember 18-i hatállyal folytathatja működését, erről az illetékes romániai hatóság (NAMMD) rendelkezett. A működési engedélyt június 21-én vonták vissza.

Tegnap reggel egyébként a Richter bejelentette, hogy a megállapodott az Egyesült Királyságban levő L.D. Collins vállalattal: az EU 27 országában fogja forgalmazni a Cyclogets nevű, női termékenységet javító készítményt.

Ennél többet ér a gyógyszer

“A Richter az idei év egyik legnagyobb vesztese a magyar piacon, az Esmyával kapcsolatos problémák után újabb negatív híreket kapott a cég, és negyedét veszítette el értékének már idén a vállalat. Az amerikai döntés és a féléves számok után így időszerűnek tartottuk frissíteni a modellt, és megvizsgálni, hogy mennyit érhet most a részvény” – írta a KBC Equitas. Az új részvényenkénti fair érték ezek szerint 5995 forint.

Javultak a törökök

A törökök könnyítettek az állampolgárság megszerzésének feltételein – pénzért, tőkebefektetésért cserébe. Nem biztos, hogy ettől, de a  török líra ma jelentősen erősödött.

Az olaj egy százalékos pluszban volt a szokásos készletadat után. Ma reggel japán jegybank kamatdöntő ülést tartott, a kamat nem változott, a jen alig reagált.

Egekben a marihuána

A Tilray marihuána-társaság részvénye ma elképesztő 49 százalékkal emelkedik egy nyilatkozat nyomán, ami italgyártókkal való együttműködésről szólt. A szektor már felkeltette a shortosok érdeklődését, ez azonban életveszélyes, mert nagyon kevés a marihuána-részvény a piacon. Ha zárni kell az üzleteket, ez további árrobbanást is okozhat.

Kereskedjen az mfor trader rendszerével!

Esést vár a piacokon? Nálunk akkor is kereshet! Apple részvényeket venne, esetleg a Google és a Microsoft érdekli? Bízik az elektromos autókban: a Teslában vagy inkább a Mercedesben? Vagy inkább hazai pályán maradna? Ha a világ legnagyobb tőzsdéin, vagy 120 devizapárral kereskedne, adott a lehetőség. Tesztelje rendszerünket kockázatmentesen!

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés
Hirdetés

Címlapon

Orbán Viktor, a Néppárt és a Marslakók – A hét sztorija

Orbán Viktor, a Néppárt és a Marslakók – A hét sztorija

A héten mutatta be a Bölcsek Tanácsa a Fideszről készült jelentését az Európai Néppárt elnökének, Donald Tusknak. De mi a Fidesz-Néppárt balhé lényege? Ki akar kirúgni kit és miért? Hihetünk-e a függő és független médiának? Mire gondol Soros György egy New York-i felhőkarcoló 13. emeletén? És hogy jönnek ide a Marslakók? Tíz kérdés, tíz válasz munkatársunk, Wéber Balázs kommentárjában.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank
Hirdetés

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

  • Mindent vittek az állampapírok

    2020. január 24., 13:46
    Mindent vittek az állampapírok

    A 2019-es évben a lakossági befektetők körében az állampapír volt a favorit. Az egy évvel korábbiakhoz képes elért 1560 milliárdos növekedés elsősorban a nyáron debütált MÁP+-nak köszönhető.

További cikkek

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Mennyi lesz a nyugdíjkorhatár 20 év múlva?