Hirdetés

Érvek a műfenyő mellett

2019. november 12., 10:53

Karácsonyhoz közeledve, az adventi időszakban ismét előkerül az ajándékok, az ünnepi dekor és menü kérdése, valamint felmerül az is, hogy milyen legyen a karácsonyfa. És nem csak olyan szempontból, hogy idén milyen színekben pompázzon. Ilyenkor bizony el kell dönteni azt is, hogy igazi vagy műfenyő alá kerüljenek az ajándékok szenteste.

Évek óta egyre többen döntenek a műfenyő mellett, hiszen az ünnep hangulatát egy jól megválasztott műfenyő ugyanúgy képes megidézni, mint igazi társa. Azonban ahhoz, hogy megtaláld a legszebb műfenyőt, érdemes jól átnézni a kínálatot, ugyanis műfenyők terén nagyobb a választék, mint gondolod.

2D, 3D, full 3D, színes?

Hirdetés

A Gemini-Duo műfenyő piacán óriási a választék, aminek köszönhetően mindenki megtalálhatja az ízlésének és a pénztárcájának megfelelőt. A műfenyőket két csoportra oszthatjuk leveleik és színük alapján.

Leveleik kialakítása szerint megkülönböztetünk 2D, 3D, full 3D, tűlevelű és kevert levelű műfenyőket. Míg a 2D műfenyő levelei egyformák, laposak és szalagszerűek, addig a 3D esetén a levelek henger alakjuknak és élethű elhelyezésüknek köszönhetően tökéletes másai az igazi fenyőleveleknek. A full 3D pedig még ehhez képest is tökéletesebb és realisztikusabb kidolgozást jelent.

A tűlevelű műfenyő hosszabb henger alakú szálakból áll, a végük azonban lecsiszolt, ennek köszönhetően nem szúrnak. A kevert levelű fenyők pedig nevükhöz hűen 2D és 3D levelek vegyes elhelyezésével érik el a valósághű megjelenést.

Ha színekről van szó, ma már nagyon széles a paletta, és nem kell beérned az egyszerű zöld fenyővel. Gyakorlatilag a szivárvány minden színében találhatsz fenyőt a lilától elkezdve a rózsaszínen át a fehérig. Ha pedig havas hangulatot szeretnél szenteste, választhatsz havas műfenyőt, amit tűzálló műhóval fújnak be.

Hogyan válassz?

Választáskor a következő szempontokat kell figyelembe venned:

  • Hol szeretnéd felállítani a fát?

  • Milyen magas fát szeretnél, vagy milyen magas fa fér el a kiválasztott helyen?

  • Mennyi ideig szeretnéd használni?

Ha nagyobb térbe állítod a karácsonyfád, nyugodtan válassz szélesebb és magasabb műfenyőt, azonban ha nem központi helyre szánod, érdemesebb egy keskenyebb, alacsonyabb fát választani, mert az jobban elfér.

Időtállóság szempontjából pedig azt kell szem előtt tartani, hogy az olcsóbb fákat néhány évre tervezik, viszont ha hosszútávra (több mint 5 év) szeretnél műfenyőt venni, akkor inkább egy drágább, prémium minőségű fát vásárolj.

Miért válassz műfenyőt?

Az igazi kontra műfenyő vita évek óta eldönthetetlen. Az igazi mellett szól a fenyőillat, ami az ünnepi hangulat elengedhetetlen része, valamint az is, hogy egy gyökeres fa karácsony után kiültetve a kert éke lehet.

A műfenyő mellett viszont az szól, hogy nem kell évről évre a fa vásárlással és faragással bíbelődni, könnyen kezelhető, jól mutat, a levele pedig nem hullik és nem szúr. Mindig szimmetrikus és több évig használható.

500 000 forint, ha átmeneti segítségre van szükség

Ne csússz el a pénzügyeiddel! Ha hirtelen kiadások merültek fel és nem tudsz hova fordulni, megoldást jelenthet egy villámgyorsan felvehető kölcsön. A legjobbat gyorskölcsön kalkulátorunk segítségével találhatod meg! Ezek a legkedvezőbb ajánlatok a törlesztőrészlet nagysága alapján, ha 500 000 forintra van szükséged 36 hónapos futamidővel: a K&H Bank személyi kölcsönének 16 845 Ft a törlesztőrészlete, a THM 13,79 százalék. A Cetelem Saját Ritmus személyi kölcsönénél 16 763 forint a havi törlesztőrészlet, a THM pedig 14,20 százalék. Pár forinttal tér el az Erste Bank Most személyi kölcsöne is, a törlesztőrészlet 17 330 forint, a THM pedig 16,88 százalék.A Raiffeisen Bank személyi kölcsönének 17 566 forint a törlesztőrészlete, a THM 18,53 százalék. További ajánlatok érdekelnek, esetleg nagyobb hitelösszeg? Használd ezt a hitelkalkulátort!

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés
Hirdetés

Címlapon

A nyugdíjasokat sújtja a legjobban az áremelkedés - a hét sztorija

A nyugdíjasokat sújtja a legjobban az áremelkedés - a hét sztorija

A héten ismerhettük meg az adatot, melyből kiderült, mennyivel drágult az élet tavaly Magyarországon. Bár a főadat kedvező, az ördög ezúttal is a részletekben rejlik.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hirdetés

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Mennyi lesz a nyugdíjkorhatár 20 év múlva?