Hirdetés
Hirdetés

Természeti csapás miatt evakuálnak 1500 embert

2018. január 14., 12:19

Felrobbant egy vulkán Pápua-Új-Guineában, mentik a lakosságot.

A Reuters cikke szerint mintegy 1500 embert kellett kimenekíteni az ország északi szigetéről, Kadovarról, miután kitört a közelében egy vulkán. A sziget mellett a környező Blup Blup szigetet is kiürítik a biztonság kedvéért. A vulkán január ötödike óta mutat aktivitást, több napig csak hamut köpködött, péntek este azonban kitört, kén-dioxiddal és vörösen izzó sziklákkal szórva meg a környéket.

A kimenekített embereket a fő szigeten szállásolják el, a Vöröskereszt mintegy  26 ezer dollár támogatást biztosít a megsegítésükre. A kimentett lakosságnak mindenek előtt lakóhelyre, ételre, vízre és ruhára van szüksége. A földtani intézet szerint nincs korábbi utalás arra, hogy Kadovar közelében valaha kitört volna vulkán, noha a 17. századból maradtak fenn iratok „égő szigetekről”.

Hirdetés
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Vágyálom marad? Itt van, milyen otthonról álmodnak a magyarok

Vágyálom marad? Itt van, milyen otthonról álmodnak a magyarok

Egy friss felmérés szerint a magyarok alig több mint 6 százaléka elégedett maradéktalanul lakáskörülményeivel. A válaszadók jelentős részének határozott elképzelése van arról, hogy milyen ingatlanban szeretne élni, ám legtöbbször az anyagi lehetőségek szabnak gátat az álmaik megvalósításának. A magyarok azonban egyre tudatosabbak, hajlandók félretenni későbbi lakáscéljaik eléréséhez.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön elégedett az idei nyugdíjemelés mértékével? (3%)