5p

„E” mint energia konferencia - fókuszban a megújulóenergia-politika érvényesülése, az energia tárolási lehetőségei, a gáz- és árampiac helyzete, a zöld átmenet finanszírozása, az elektromobilitás jövőképe.

Bankvezérek, neves energiapiaci szakértők, egyetemi tanárok és kutatók a jelen kihívásairól: hallgassa meg Ön is élőben!

2024. május 16. Budapest

Részletek és jelentkezés

Röszkén és Bicskén kitörtek a menekültek, a Keletiből indult menet jó hangulatban halad Bécs felé. Kövesse velünk a menekültválságot!

A menekültek pedig csak mennek és mennek

A menetelők már Biatorbágy térségében vannak, és elég jó tempóban haladnak. Közelednek Bicskéhez is, ahonnan korábban több menekült kitört, kérdés, hogy ők tudnak-e csatlakozni a menethez.

Rátámadtak az ultrák a migránsokra

Közben az esti Magyar-Román meccsre készülődő szélsőségesek jó ötletnek tartották, hogy a háborús menekültekre lövésekre emlékeztető petárdákat dobjanak, de a menekültek a rendőrök közbelépésének köszönhetően nem verték meg a petárdázókat.

Gyakorlatilag nincs határellenőrzés?

A Hír TV riportere szerint túl kevés a rendőr a röszkei határnál, ezért megállíthatatlanul jönnek át a migránsok Szerbiából, és felszólításra sem állnak meg a gyűjtőpontnál.

Röszkén ismét kitörtek

Ismét háromszázan jutottak ki,ezúttal a gyűjtőpontról, nem a táborból. A rendőrség közleménye szerint mindent megtesznek az elfogásukért.

 

 

Megint büszkék lehetünk a magyarokra

A tévéközvetítéseket nézve folyamatosan látszik, hogy érkeznek étel- és vízosztók, akiktől a menekültek szívesen elfogadják az adományokat.

Már Törökbálintnál járnak

A migránsok egyre inkább fáradnak, sok pihenőt is tartanak. Egy német lapnak egy rendőrtiszt elmondta, hogy azt várják, hogy kifáradjanak.

A vonuló menekültek elhagyják Budapestet. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

A Hír TV helyszínen lévő tudósítója szerint több osztrák és német rendszámú autóba menekülteket ültetnek, azt egyelőre nem tudni, hogy a határon akarják-e átvinni őket.

Röszkén és Bicskén egyre durvább a helyzet

A röszkei táborban óriási a feszültség, az emberek türelmetlenek a lassú ügyintézés miatt, migránsok két csoportja össze is verekedett. A Szeged Ma értesülései szerint a menekültek  most már nem csak a rendőröket, hanem az újságírókat is megdobálják.

Bicskén eközben 2-300 menekült kitört a bicskei pályaudvarról, most a vasúti síneken Győr és Budapest, valamint a határ felé futottak.

Már az M1-esen

A menekültek Budaörs felé sétálnak az autópálya leállósávjában, az utat egyébként lezárták. A kivezetőn a benzinkútnál civilek gyümölcsökkel és vízzel várták a menetelőket.

A Keleti pályaudvartól indult, illegális bevándorlók vonulnak az BAH-csomópontnál - elmondásuk szerint Németországba tartanak - 2015. szeptember 4-én. MTI Fotó: Balogh Zoltán

Így értek át Budára a menekültek

MTI Fotó: Balogh Zoltán

Lehetnek lezárások

A rendőrség közlése szerint a menetelő migránsok biztonságának érdekében számíthatnak útlezárásokra az autósok. Ausztriába akarnak eljutni először.

Röszkén feszült a helyzet

A kitört migránsokat elfogták a rendőrök, de így is óriási a feszültség a túlzsúfolt tábornál, sajtóértesülések szerint 2800 menekültre jut 200 rendőr.

Második pihenő

Nem sokkal fél három után a menekültek megálltak pihenni a Petőfi-laktanyánál. Ez már a második megállás, az elsőt a Hegyalja úton tartották

Az MTI tudósítójának egy szír fiú elmondta, hogy a magyarok nagyon kedvesek, de nem szeretnének Magyarországon maradni.

Közelednek Budapest széléhez

Az Index szerint a menekültek már a BAH-csomópontnál járnak, innen már csak a Budaörsi út és a kivezető vár rájuk az autópálya első szakaszáig.

Bicskén is szétszaladtak

Nem sokkal péntek délután egy óra előtt 64 illegális bevándorló átugrott a bicskei befogadóállomás kerítésén és elszaladt - jelentette be Kiss Attila, a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal főigazgató-helyettese budapesti sajtótájékoztatóján.

Haladnak előre

Az MTI információi szerint a menekültek már az Erzsébet híd előtt járnak, a rendőrök próbálják őket egy sávba terelni, ez hol sikerül, hol nem.

Így haladnak. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Eközben Csiszér-Kovács Viktória, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője a rendőrség péntek kora délutáni sajtótájékoztatóján mindössze annyit közölt: a rendőrség észlelte a történteket és megteszi a szükséges lépéseket.

Megnyitották az autópályát

A rendőrség közlése szerint újból megnyitották az autópályát, folyamatosan fogják el a kitört menekülteket a környező területeken,és szállítják őket vissza a röszkei hangárba.

Elfogyott a türelem, elindultak

Közben több százan elindultak a budapesti Keleti pályaudvartól, elmondásuk szerint Németországba. A menekültek a Rákóczi úton haladnak, hol a járdán, hol az úttesten, szemben a forgalommal a Blaha Lujza tér irányába. A gyerekek apjuk nyakában, sokaknál Angela Merkelt ábrázoló kép van, azokat emelik a magasba.

Önkéntes szervezők beszélnek illegális bevándorló társaikhoz a Keleti pályaudvar előtt 2015. szeptember 4-én. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Körülbelül 300 illegális bevándorló két hullámban áttörte a röszkei migrációs gyűjtőpont kerítését, és elfutott az M5-ös autópálya irányába – közölte a police.hu.

A rendőrök a röszkei autópálya-határátkelőhely belépő irányú forgalmát a balesetek megelőzése érdekében ideiglenesen leállította, a forgalmat a régi 5-ös útra tereli.

Ultimátum

A táborból kitörők szószólója azt mondta: kétórás határidőt adnak arra, hogy elbírálják menekültügyi kérelmüket. Ha annak elmúltával sem gyorsul fel az ügyintézés, arra fogják biztatni táborban maradt társaikat, hogy ők is törjenek ki a táborból.

Nyugalom, de patthelyzet

A magyar hatóságokkal együttműködni nem hajlandó migránsok tovább demonstrálnak a bicskei vasútállomáson.

A szerelvényt továbbra sem hagyják el, időnként húszan, harmincan a vasúti kocsik előtt felsorakoznak és kórusban kiabálják: Freedom, freedom! (Szabadság, szabadság!) Ételt, italt senkitől nem fogadnak el, a helyszínen főleg külföldi tévéstábok tartózkodnak.

Körülbelül 300 illegális bevándorló két hullámban áttörte a röszkei migrációs gyűjtőpont kerítését, és elfutott az M5-ös autópálya irányába – közölte a police.hu.

A rendőrök a röszkei autópálya-határátkelőhely belépő irányú forgalmát a balesetek megelőzése érdekében ideiglenesen leállította, a forgalmat a régi 5-ös útra tereli.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Makro / Külgazdaság Erre az adatra sem lehet büszke az Orbán-kormány
Privátbankár.hu | 2024. április 26. 08:53
Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.
Makro / Külgazdaság Rossz hír: egyre súlyosabb a munkanélküliség Magyarországon
Privátbankár.hu | 2024. április 26. 08:31
4 millió 746 ezer fő volt a foglalkoztatottak száma, a munkanélküliségi ráta 4,4 százalék.
Makro / Külgazdaság Joe Biden nem lesz boldog: rossz hír jött Amerikából!
Privátbankár.hu | 2024. április 25. 15:56
A gazdaság nem úgy halad, ahogy illene.
Makro / Külgazdaság A lakáshitelezés padlót fogott tavaly
Privátbankár.hu | 2024. április 25. 12:57
A lakáshitelállomány tavaly kizárólag az államilag támogatott hitelek miatt bővült, de csak minimális mértékben. Hitelkiváltás gyakorlatilag nem volt - foglalta össze az adatokat a Bank360.hu. 
Makro / Külgazdaság 2024 a Budapest környéki területek ingatlanpiacán is fordulópontot hozott
Privátbankár.hu | 2024. április 25. 10:05
Az ingatlanpiaci aktivitással együtt mérséklődött a kiköltözési hullám a fővárosi agglomeráció településein, ahol tavaly 18 százalékkal kevesebb adásvétel zárult, mint az azt megelőző évben.
Makro / Külgazdaság Budapest helyett már a Kreml mellett lakik az amerikaiak által kiebrudalt orosz kémbank
Vég Márton | 2024. április 25. 08:58
Végleg törölték a budapesti címét az orosz hátterű Nemzetközi Beruházási Banknak, egy év kellett hozzá.
Makro / Külgazdaság A benzinárak csökkentésére szólított fel a magyar kormány, szankciókra is kész
Privátbankár.hu | 2024. április 24. 16:41
Ezt Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter közölte rendkívüli sajtótájékoztatón a Karmelita kolostorban.
Makro / Külgazdaság Medgyessy Péter nem hisz abban, hogy Magyar Péter és csapata nagyon nagy áttörést érne el
Privátbankár.hu | 2024. április 24. 15:01
Ugyanakkor Magyarország 2002-2004 közötti miniszterelnöke biztos abban, hogy fognak mandátumokat szerezni az európai parlamenti (EP) választáson. Medgyessy Péter szerint Orbán Viktornak nagyon el kéne gondolkodnia azon, hogy itt pár perc alatt megszületik egy ilyen szerveződés, mondván, ez mutatja az emberek gondolkodását és lelkivilágát, erre oda kellene figyelni. Földrengésszerű változást nem vár az exkormányfő, de már néhány EP-mandátum megszerezése is egy figyelmeztetés. Medgyessy Péterrel a Klasszis Klub április 22-ei adásában beszélgettünk.
Makro / Külgazdaság Ez nekünk is jó lehet, megfordult a magyarok fő üzleti partnerének szerencséje
Privátbankár.hu | 2024. április 24. 10:51
A vártnál jobban javult az ifo németországi üzleti hangulatindexe áprilisban.
Makro / Külgazdaság Órákon belül dönthet a kormány az újabb üzemanyagár-sapkáról, de addig is van egy jó hírünk
Privátbankár.hu | 2024. április 24. 10:29
A benzinért és a gázolajért is kevesebbet kell majd fizetni péntektől. Egyelőre 3, illetve 6 forinttal, de ha a kormány szerdai ülésén rábólint Nagy Márton javaslatára, akkor jóval nagyobb árzuhanás jöhet.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG