3p
A fesztiválszezon kiegészítői mellett több helyen már július végén megjelentek az iskolakezdéshez szükséges holmik a boltok polcain. A tanszerek vásárlása legalább 15 ezer forintba kerülhet egy családnak az idén, ha azonban több gyerkőc van, vagy iskolatáskát kell venni, ez az ár könnyen a duplájára vagy a triplájára ugorhat. De mégis, mire költenek ennyi pénzt a szülők?
Papír, füzet - ez a biztos.

Gyerekként már-már élményszámba megy a tanszerek kiválasztása, ami még azt is képes feledtetni, hogy hamarosan véget ér a nyár. A szülőknek azonban egy kisebb sokkot jelenthet, ha a vásárlás

Az idei tankönyvek egyébként elkészültek, így biztosan időben kapják majd azokat kézhez a diákok. >>>

végén ránéznek a blokkra, a magyar családok átlagosan 10-20 ezer forintot költenek gyerekenként az iskolakezdésre. Ráadásul ebben a tankönyvek és az iskolatáska ára még nincs is benne, utóbbi további 5-15 ezer forinttal toldhatja meg a költségeket, ezt közölte a REGIO JÁTÉK a Privátbankár.hu-val. A felmérésből kiderül, hogy a családok többsége még mindig a személyes vásárlást részesíti előnyben az internetes rendeléssel szemben, a mobilkeresések száma azonban 10 százalékkal nőtt tavalyhoz képest.

Fontos a dizájn, de a támogatás is

A megkérdezettek alapján a vásárlást általában az anyák bonyolítják, és – a gyerekek legnagyobb örömére – az eszközök kiválasztása is közösen zajlik. A legfontosabb szempontnak a dizájn bizonyult, a családok 86 százalékának fontos, hogy a gyerek szeresse hordani/használni a vásárolt eszközöket. Ezt szorosan követi a tartósság és az ergonomikus kivitelezés szempontja, és csak negyedik helyen szerepel az olcsóság, ez a családok alig több mint kétharmadának fontos. A legtöbb család általában augusztusra hagyja a tanszerek beszerzését (ekkor van a szezonja is), az elsős gyerekek szülei azonban sokszor már július végén elintézik a bevásárlást.

Hamarosan rövidebb lehet a nyári szünet? Nagy változásokat jelentett be Palkovics László. >>>

„A nyár utolsó hónapja a legerősebb, ilyenkor generálódik a legnagyobb forgalom. Nem azért, mert az utolsó pillanatra hagyják a családok a bevásárlótúrát, hanem sokan ilyenkor kapják kézhez a munkáltatójuktól az iskolakezdési utalványokat. A támogatás alapvető fontosságú, hiszen a családok több mint felénél ilyenkor 10-30 százalékkal nőnek a havi kiadások, minden ötödik szülőnél pedig 30-50 százalékkal is megdobhatja a havi költségvetést a tanévre való felkészülés”, tette hozzá Gyaraki Dávid, a REGIO JÁTÉK marketingvezetője.

Nehéz az iskolatáska – választani is

Az elsős gyerekek szüleinek már eleve számolniuk kell a hátizsák beszerzésével, ilyenkor hajlandóak a legtöbbet áldozni egy iskolatáska beszerzésére. Itt viszont már a gyerek egészsége kerül a lista elejére, az ergonómiai kialakításra külön odafigyelnek a szülők. Az érintett válaszadók harmada így is 10-15 ezer forintból gazdálkodja ki a táskát, további harmaduk pedig ennél is többet fordít erre. Felsőbb osztályokban már lassabban cserélik le a táskákat, a kisebb gyerekek pedig megöröklik a nagyoktól, ezen is spórolni tudnak a szülők.

Nyakadon a tanévkezdés? Így éld túl!

Az iskolakezdés különösen a nagycsaládosoknak jelenthet váratlan – és meglehetősen magas – kiadást, a Nézőpont Intézet szerint ráadásul ezt gyakran más költségeken próbálják kigazdálkodni a szülők. Ha azonban odafigyelünk néhány apróságra, úgy könnyen lefaraghatunk pár ezer forintot a végösszegből, korábbi tippjeinket a kattintás után itt olvashatod. >>>

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Vásárló Nem Magyarországot választotta célpontjául a kisbolt-specialista
Buksza blog | 2024. május 14. 10:04
A főleg élelmiszereket és italokat árusító lengyel Zabka három üzlet megnyitását tervezi májusban Romániában, majd ezt követően gyors terjeszkedésbe kezd. 
Vásárló Jelentős árcsökkentésre kényszerül a McDonald's: menüt adnának szendvicsárban az amerikai éttermekben
Buksza blog | 2024. május 14. 08:57
A McDonald’s arra készül, hogy extra árengedményt ad legalább egyik menüjére, hogy visszacsalogassa azokat a vendégeit, akik az infláció miatt az utóbbi időben inkább otthon főznek.
Vásárló Hamarosan szívhatják a fogukat az autósok?
Privátbankár.hu | 2024. május 11. 11:19
Az árcsökkenésnek vége szakadhat. 
Vásárló Nagyon bejött a "féláras" megoldás a magyar vásárlókat is megcélzó lengyel "cipőkirálynak"
Buksza blog | 2024. május 11. 09:37
Remekeltek az év elején a CCC cipőboltlánc üzletei. A nyereség a triplájára nőtt.
Vásárló Miért pont az Aldi vagy a többi diszkont? Megvan az új varázsszó
Buksza blog | 2024. május 9. 19:03
Az Aldi azon áruházláncok között lesz, amelyek jól jönnek majd ki abból az időszakból, amelyben az inflációval küszködő vásárlók sokkal jobban megnézik, mit vásárolnak a boltokban.
Vásárló Az elképzelhetetlent kínálja a svájci bicska új változata
Buksza blog | 2024. május 9. 15:13
A svájci bicska mögött 140 éves múlt áll, ám a fejlesztése soha nem áll meg egy pillanatra sem. Más kérdés, hogy amire a gyártó most készül, az igencsak meglepő változást hoz a bicska történetében.
Vásárló Kitalálja, mennyivel olcsóbb ugyanaz a magyar tészta Romániában, mint nálunk?
Privátbankár.hu | 2024. május 9. 06:35
Bődületes a különbség - miért vásárolna itthon az, aki Romániában is megteheti?
Vásárló Ezért kellett új ellenséget keresnie a kormánynak: sosem láttunk még ilyet a magyar boltokban
Gáspár András, Valkai Nikoletta | 2024. május 9. 05:36
A Privátbankár Árkosár-felmérések bő 17 éves történetének legnagyobb éves árcsökkenését mértük a hazai hipermarketekben májusban - igaz, az áresés mértéke messze-messze elmarad a korábban látott óriási áremelkedésektől. Jó hír, hogy végre havi szinten is értelmezhető árcsökkenés történt az élelmiszerek frontján. Megnéztük azt is, hol a legolcsóbb a spárga, a párizsi és a csirkemáj.
Vásárló Újabb pofont kapnak a termékzsugorítók
Buksza blog | 2024. május 7. 11:11
Méretes bírságra számíthat az a gyártó Dél-Koreában, amelyik titokban próbálja csökkenteni termékei megszokott mennyiségét ugyanazért az árért.
Vásárló Az Aldi közelebb menne a vevőkhöz, miközben a Lidl ünnepel
Buksza blog | 2024. május 7. 07:48
Az Aldi egyik legjobb terjeszkedési döntése az volt, amikor a cég vezetősége úgy határozott, hogy partra szállnak Nagy-Britanniában. A „hódítást” a helyi lakosok bevonásával akarják kiterjeszteni.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG