Adókulcs
Makro / Külgazdaság Nem lesz egyszámjegyű a magyar szja
Privátbankár.hu | 2020. január 30. 13:08
Az szja kulcsa nem csökken 9 százalékra jövőre, mondta el a Miniszterelnökséget vezető Gulyás Gergely. Kormányzati döntés hiányában ugyanis ez biztosra vehető.
Vállalat Ennek a versenynek Magyarország lehet az egyik nyertese
Privátbankár.hu | 2017. március 9. 15:57
Az OECD adóelkerülést nehezítő akcióterve a közelmúltban szigorította a szellemi termékekkel kapcsolatos kedvezmények igénybevételére vonatkozó nemzetközi szabályokat. A magyar adórendszerbe mintegy fél éve átültetett változtatások és a vonzó adózási környezet együttes hatására több külföldi cégcsoport dönthet úgy a közeljövőben, hogy hazánkba telepíti K+F központját.
Makro / Külgazdaság Ott ütnék Magyarországot, ahol a legjobban fáj?
Privátbankár.hu | 2017. február 24. 07:35
A magyar gazdaság versenyképességi mutatók alapján jellemzően az európai mezőny hátsó részébe kerül - az alacsony társasági adó azonban jelenthet vonzerőt a külföldi befektetőknek. Mi lesz, ha ezt a kaput bezárják?
Makro / Külgazdaság A miénk lett a legalacsonyabb adókulcs az egész EU-ban - kinél maradnak a milliárdok?
Mosberger Pálma - MNB | 2017. január 4. 10:30
2017 elejétől egységes 9 százalékra csökken a társasági adó kulcsa, ami évente 150-170 milliárd forinttal csökkenti a költségvetés bevételeit. A változtatás javítja Magyarország adórendszerének versenyképességét, azonban eltérő mértékben érinti az egyes vállalatokat. Az adóteher csökkenésének közel 70 százaléka marad a nagyvállalatoknál, 14 százaléka a középvállalatoknál, míg a maradékon közel egyenlő arányban osztoznak a kis- és mikrovállalatok.
Adó Mire jó a kétharmad? Nem sok követője van az unortodox adóinknak
Nagy Ádám | 2012. június 13. 08:33
A szakértő szerint az országunkat jellemző adójogi innováció lassan egyedülállóvá válik Európában, kevés követője van a speciális ágazati adóknak. Az adórendszer ilyen mértékű átalakításához ugyanis rendszerint komoly parlamenti többségre van szükség, a kétharmados túlsúly pedig ritka, mint a fehér holló. Van azért példa máshol is különleges sarcra.
Karrier NGM: kedvezményes adó egyes foglalkoztatási csoportoknál
Privátbankár.hu | 2012. április 6. 16:02
Egyes foglalkoztatási csoportok munkába állását a kormány célzott adókedvezmények rendszerének bővítésével segíti elő - közölte Matolcsy György Heti Válaszban megjelent cikkével kapcsolatban a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénteken.
Adó Matolcsy most meg ötkulcsos adókat vizionál, 30 százalékos áfával
Privátbankár.hu | 2012. április 5. 11:18
Harminc százalékos felső áfa-kulcsot, ötkulcsos áfá-t, az élőmunkát terhelő adózás ötkulcsossá tételét szorgalmazza Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter ma megjelent cikkében. A központi vagyonadót viszont nem tartja jó ötletnek, ez szerinte csak igazságtalan lehet, mert ami nem látható, az nem adózik. A progresszív adózás kapcsán Marx Károlyt idézi.
Adó Adóváltozások: Ön hány százezret nyert vele?
Privátbankár.hu | 2011. december 7. 10:45
Tavaly a háztartások reáljövedelme 3,2 százalékkal nőtt 2009-hez képest. A kormányzati intézkedések hatására, azonban a legalacsonyabb jövedelemmel rendelkezők jártak a legrosszabbul, míg a legmagasabb jövedelmi kategóriába tartozók nettó jövedelme 314 ezer forinttal nőtt. Mindezek mellett a legalacsonyabb és a legmagasabb jövedelemmel rendelkezők közötti szakadék tovább mélyült.
Adó Változhat az áfa az EU-ban
Privátbankár.hu | 2011. december 6. 14:13
Az Európai Unión belüli áfa-rendszer nagyszabású reformját javasolja az Európai Bizottság. A tagországok nemzeti bevételeinek több mint 20 százaléka származik az általános forgalmi adóból. Az unió áfa-rendszerét azonban 40 évvel ezelőtt hozták létre, és az EB szerint a szabályozás ma már nem felel meg szolgáltatásközpontú, technológiaalapú gazdaságnak.
Friss
hírlevél