Al-Hilal István
Befalap Lehetetlen a magasabb kamatszint? Mi hozhat infláció feletti euróhozamot?
Eidenpenz József | 2020. február 10. 17:10
A részvénypiacokon is, a kötvénypiacokon is kisebb lehet az elérhető hozam a következő öt évben, mint az előző öt évben volt. A nagy különbség, hogy részvényekkel legalább az inflációt várhatóan utol lehet majd érni. Az osztalékhozamok is bőven rávernek sok állampapír hozamára. De inkább diverzifikáljuk portfóliónkat – mondja a Fidelity.
Makro / Külgazdaság Miért hasonlítanak egyre jobban a piacok Okos Hansra, a csodalóra?
Privátbankár.hu | 2016. szeptember 14. 12:58
Okos Hans a patájával dobbantva tudott válaszolni egyszerű matematikai kérdésekre. Persze Hans nem egy ló testében újjászületett Archimédesz volt, csupán pontosan olvasta az idomárja testbeszédét, aki mindaddig önkéntelenül feszült volt, amíg Hans dobbantásainak száma el nem érte a helyes eredményt. Az elmúlt évek során a piacok mind erősebben hasonlítanak Okos Hansra: az értékpapírokat inkább a jegybanki vezetők – vagyis az idomárok – cselekedetei, és nem az értékpapírok jövőbeli cash-flow-jának értéke (vagy éppen konkrét számítások) alapján árazzák be.
Részvény / Deviza / Áru Minden 10 napon múlik? Őrizd meg a hidegvéred és megtérül!
Privátbankár.hu | 2016. július 30. 15:10
A Brexit eldöntése óta erősödött a volatilitás az európai pénzügyi piacokon. Sok befektető azt fontolgatja, hogy eladja részvényeit vagy befektetési jegyeit, és vár a jobb idők beköszöntére. Al-Hilal István, a Fidelity International magyarországi értékesítési vezetője szerint bár nagyon is érthető ez a reakció, a megtérülés szempontjából ez a legrosszabb döntés, amit egy befektető hozhat. Az értékpapír‑befektetések viszonylag magas hozama néhány nap kiugró árfolyam-emelkedéseire vezethető vissza.
Részvény / Deviza / Áru Hogy lehet ilyen világvége-hangulatban pénzt keresni?
Privátbankár.hu | 2016. május 11. 14:18
Az elemzői várakozások romlottak, de azért nincs itt a világvége - így összegezhető röviden a Fidelity elemzői kutatásának eredménye. Harmadik éve romlik a hangulat, a problémák jó része Kínából ered, de azért nem kell temetni az ázsiai óriást, ahogy a fejlett piacokat sem. Milyen szektorokat érdemes kerülnie a befektetőknek és hol lehet szép profitot találni?
Befalap Jó időket élünk - mivel árthatunk legtöbbet a pénzünknek?
Privátbankár.hu | 2015. február 2. 12:00
Befektetni, befektetni, befektetni és nem meginogni – ezt a tanácsot adta az Aegon Prémium befektetői estjén Al-Hilal István, a Fidelity kelet-közép-európai értékesítési vezetője. A szakember azt is elmondta, mibe és hogyan. A legtöbbet azzal árthatunk a saját pénzünknek, ha ki-be ugrálunk a befektetések között.
hírlevél
depositphotos