<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Atradius Hitelbiztosító
Makro / Külgazdaság Messze a jegybanki cél – minden várakozást alulmúlhat az idei növekedés
Privátbankár.hu | 2016. szeptember 26. 11:35
Lemaradtunk a régiós társaktól, az Atradius szerint a reméltnél is alacsonyabb GDP növekedés jöhet össze az idén.
Agrár Mi lenne a mezőgazdasággal az olcsó hitel nélkül?
Privátbankár.hu | 2016. április 26. 11:12
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) Növekedési Hitelprogramja (NHP) áll a magyar mezőgazdaság növekedése mögött, áll az Atradius hitelbiztosító piacelemzésében.
KKV Sok magyar cég égette meg magát - ezért állunk jobban
Privátbankár.hu | 2014. június 5. 19:30
Egyre jobban térnek át az azonnali fizetésre a magyar vállalkozások: a halasztott fizetés és ezzel együtt a szállítói hitelezés hazai gyakorlata jócskán visszaesett az elmúlt egy évben. Pozitív fordulat, hogy a régióban újra Magyarországon a legalacsonyabb a késve fizetések aránya.
KKV Baráti terep magyar cégeknek: érdemes körülnézni Lengyelországban
Privátbankár.hu | 2013. október 24. 11:09
Lakossági fogyasztásbővülés, növekvő kiskereskedelmi értékesítési volumen és idén várhatóan 2%-kal növekvő GDP – három erős érv a Lengyelország felé tekintő hazai vállalkozások számára.
KKV Mi történt itt? Hirtelen kifizetik egymást a magyar cégek
Privátbankár.hu | 2013. június 26. 14:02
A vállalkozások a bankok helyett továbbra is inkább a szállítói hitelhez nyúlnak, 4-ből három cég dönt a halasztott fizetés mellett. Ugyanakkor a 90 napon túli fizetések aránya jelentősen csökkent tavalyhoz képest. Úgy tűnik, a tartozásokat is jobban szedik be a cégek.
Ingatlan Leáll az építőipar, idén megkaphatja a kegyelemdöfést
Privátbankár.hu | 2013. február 27. 11:16
Bár a tavalyi év első fele még biztató volt, a második már katasztrofális. Ha nem lesznek nagy beruházások idén, akkor drámai év jön a hazai építőiparra - állítja iparági jelentésében az Atradius Hitelbiztosító.
KKV A magyar vállalatoknál is jöhet a keleti nyitás
Privátbankár.hu | 2012. november 28. 10:27
Keleti irányban érdemes nézelődniük a fejlődő piacokat megcélzó magyar vállalkozásoknak, ugyanis az eurózóna és a tőle függő kelet-európai uniós gazdaságok még évekig gyengélkedhetnek az adósságválság következményei miatt. Az Atradius Economic Outlook prognózisa szerint a 0,3%-os hazai csökkenéssel szemben számottevő gazdasági növekedésre lehet számítani többek között Törökországban, Oroszországban és Ukrajnában.
KKV Külföldi befektetők: vannak kapós magyar cégek
Privátbankár.hu | 2012. október 4. 09:56
A többi iparágnál kevésbé viselte meg a globális válság a magyar gépipart, és a szektor talpra állása is rövidebb ideig tartott. A pozitív tendenciának köszönhetően a következő 3-5 évben több meghatározó hazai cég kerülhet külföldi befektetők látókörébe és részlegesen vagy teljesen külföldi tulajdonba.
hírlevél
depositphotos Ingatlantájoló