Bakos Ádám
Befektetési alapok Kik verték meg jobban a BUX indexet 20 év alatt? 
Eidenpenz József | 2018. június 12. 12:46
Ma 22-szer annyi tőke van a hazai befektetési alapokban, mint húsz éve, de a struktúra átalakult, tolódik a kockázatkedvelőbb formák felé. Az Aegon Alapkezelő húsz éves, részvényalapja meghaladta a BUX teljesítményét. Egyes részvényeink szintén túlszárnyalták azt, másokat viszont veszteséggel vezettek ki a tőzsdéről.
Befektetési alapok Nem muszáj nagyot kockáztatni a jó hozamért - interjú egy díjnyertes alap kezelőjével 
Privátbankár.hu | 2014. április 2. 18:00
Az Aegon Alapkezelője olyan régiós vállalati kötvényalappal nyert a Privátbankár.hu Klasszis díjátadóján, amelyik az alacsony kockázatot vállaló befektetőknek is megfelelő lehet. Márpedig a magyar befektetők éppen ilyenek: szeretik az állami cégek papírjait, az alacsonyabb kockázatot és a nagyobb hozamot. Videóinterjú
Deviza / Áru Volt, mit bepótolnia a forintnak - mikor váltsunk eurót nyaralás előtt? 
Zsiborás Gergő | 2013. május 9. 14:28
Látványosan erősödött a forint az elmúlt napokban, de vajon megmarad-e a "szégyenpadon" összeszedett előny, miközben a kamatprémium egyre olvad? Érdemes-e most váltani eurót a nyaralás előtt vagy majd vakáció alatt is matolcsyzhatunk egyet-kettőt?
Makro / Külgazdaság Elképesztő államadósság: ketyeg-e a japán bomba?  
Privátbankár.hu | 2012. július 4. 14:58
Öregedő társadalom, hatalmas államadósság, eresztő ingatlanlufi, bizonytalan exportkörnyezet. Röviden ezek a japán gazdaság legnagyobb problémái. A szigetország ugyanakkor főleg saját polgárai és bankjai felé adósodott el, a jegybankja folyamatosan vigyáz az árfolyamra és finanszírozza a hiányt. Nagy kérdés, hogy ezt meddig bírja, és az is, hogy meddig tud Japán ellenállni a világméretű válságnak?
Állampapír / Kötvény Tíz százalékhoz közelítő hozamok - a Mol stabilabb, vagy a magyar állam? 
Eidenpenz József | 2012. június 15. 14:00
Miközben egyes fejlett országokban történelmi mélységekben vannak a kötvényhozamok, addig a magyar kötvények hozamai világszerte a csúcstartók között vannak. Euróban kibocsátott magyar papírokkal tíz százalék feletti hozamot is el lehet érni, de a kisbefektetők számára sok kapu be van zárva. Ők alapokon keresztül próbálkozhatnak.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG