Baleseti adó
Személyes pénzügyek Megszűnik a baleseti adó - jól vagy rosszul járnak az autósok?
Privátbankár.hu | 2018. július 24. 09:10
A baleseti adó megszűnik, helyette viszont biztosítási adó jön 2019-től - a szakma úgy számol, hogy az átrendezés adósemleges, sem az állam bevételei, sem az autósok terhei nem változnak érdemben - főleg hogy végül bekerült a díjplafon a jogszabályba.
Személyes pénzügyek Kellemes meglepetés: pénz jár vissza 100 ezer autósnak
Privátbankár.hu | 2015. december 2. 16:53
Összesen 300 millió forint baleseti adót kaphatnak vissza az Astrások.
Biztosítás Kötelezőt váltott? Jó, ha ezekre figyel!
Privátbankár.hu | 2013. december 30. 12:00
Becslések szerint idén mintegy 400 ezer autós mondta fel a december elsejei határidőig az év végén lejáró kötelező gépjármű-felelősségbiztosítását. A Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége összegyűjtötte a legfontosabb tudnivalókat.
Biztosítás Foghatják a fejüket a biztosítási adó miatt a devizahitelesek is?
Zsiborás Gergő | 2012. augusztus 29. 06:30
Hideg zuhanyként érheti az ügyfeleket a kormány által kivetett biztosítási adó, melyet jövő év január 1-étől kell majd megfizetni. A biztosítók többsége egyelőre óvatosan fogalmaz az áthárítás kapcsán, az alkusz szerint azonban nem nagyon lesz más választása a társaságoknak, minthogy az ügyfelekkel fizettessék meg az újabb plusz terhet.
Biztosítás Biztosítási adó: csak úgy tesznek, mintha a kgfb után nem kellene fizetni
Privátbankár.hu | 2012. június 28. 12:34
A költségvetési bizottság javaslata megszüntet egy 30%-os kulccsal tervezett adónemet, hogy meghagyja a régit, szintén 30%-os adókulccsal. De miért?
Vásárló Durván megvágja a kormány a gyógyszertámogatást?
Privátbankár.hu | 2012. június 13. 08:55
Jövőre a lakossági gyógyszerfogyasztás támogatására mindössze 158 milliárd jut. Ez alig több mint 43 százaléka annak a 360 milliárd forintnak, amit 2011-ben az egészségbiztosító gyógyszertámogatásra költött - írja szerdai összeállításában a Népszabadság.
Vásárló Az adócsökkentés sem segített: visszaesett a használtautó-piac
Privátbankár.hu | 2012. május 13. 08:13
Visszaesett a használt autók magyarországi piaca az első negyedévben: 11,9 százalékkal kevesebb használt gépkocsit írtak át, mint a tavalyi év hasonló időszakában. A visszaesés annak ellenére következett be, hogy az autóvásárlás adóterhei csökkentek, ellenben a tulajdonosok terhei tovább emelkedtek, például az üzemanyagárak és a baleseti adó miatt.
Biztosítás Ki spórolhat majd sokat az új biztosítási adóval?
Zsiborás Gergő | 2012. április 26. 08:50
A biztosítók, az állam vagy az ügyfelek járnak majd jól az új biztosítási adóval? Többet fizetnek majd be vagy kevesebbet a biztosítók az államkasszába mint eddig? A szakértő szerint megindulhat az árverseny, de ha olcsó biztosítások öntik el a piacot, az nem biztos, hogy jót tesz majd a szektor stabilitásának.
Biztosítás Duplán fizethet az, aki elmarad a kgfb díjjal
Privátbankár.hu | 2012. április 13. 15:19
Egyre többe kerül a kötelező gépjármű felelősségbiztosítás és a baleseti adó azoknak az autósoknak, akik eddig nem fizették be a díjat, s a szolgáltató ezért felmondta a szerződésüket. A pótdíj alól nem lehet biztosító-váltással kibújni, az adatokat ugyanis egy központi rendszer tárolja, s minden kockázatviselő ez alapján szerződik.
Biztosítás Megértettük, hogy az eredményeink felét elviszi az állam - interjú
Zsiborás Gergő | 2012. március 13. 06:00
Egyszerűen megértettük, hogy ez eredményeink felét elveszik adó formájában - mondja Yann Armand Ménétrier, a Groupama Garancia Biztosító francia vezérigazgatója, aki a válság kitörésekor került Magyarországra. A biztosító vezetője szerint még mindig vonzó dolog Magyarországon dolgozni, szerinte a dolgok jó irányba változnak itt. A szakember szerint a magyar kisbefektetők okosan gondolkoznak, de nem mindenki ennyire művelt a pénzügyi kultúra területén. Interjú.
Biztosítás Káosz a kötelező körül: a baleseti adó miatt is bukhatjuk a biztosítást
Privátbankár.hu | 2012. március 1. 09:25
A baleseti adó és a kárnyilvántartási rendszer hiányossága miatt teljes a káosz a kötelező biztosítások körül. Tegnap járt le például a halasztott fizetési határidő, aki elkésett díja első részletével, kötelezője automatikusan megszűnik. A szerződésbontáshoz ugyanakkor most az is elég, ha a sok biztosító által külön kiszámlázott baleseti adó nem érkezik meg időben. Eközben a kárelőzményük igazolását több tízezer autós hiába várja.
Biztosítás Először fizethetünk baleseti adót, nem bukjuk a bónuszfokozatot
Privátbankár.hu | 2012. február 27. 08:04
E hét közepéig, legkésőbb 2012. február 29-éig be kell hogy érkezzen a biztosító társaságokhoz az idei kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (kgfb) díj aktuális részlete – figyelmeztet a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ).
Biztosítás Kgfb: a váltók baleseti adóval együtt is kevesebbet fizetnek
Privátbankár.hu | 2012. február 17. 15:50
Mintegy egymillióan kötötték újra kötelező gépjármű felelősségbiztosításukat a tavaly év végi időszakban, a ténylegesen biztosítót váltó autósok aránya azonban ennek csak hetven százaléka. Az átszerződő ügyfelek még a baleseti adó megfizetése után is átlagosan alacsonyabb díjat fizetnek a tavalyinál – derül ki a PSZÁF piaci gyorselemzéséből.
Biztosítás Így kaphatunk vissza pénzt a baleseti adóból
Privátbankár.hu | 2012. január 31. 09:45
Nem nagyon lehet trükközni a baleseti adóval, mely "követi" a kgfb-tarifánkat: és ez akkor is így van, ha év közben valamilyen okból változik a biztosítási díjunk. Figyelem, az adóhoz szabott felső határ nem él, ha nem fizetés miatt megszűnik a kötelezőnk, vagyis ilyenkor nemcsak a fedezetlenségi díj nagyobb mértéke sújthatja az autósokat.
Biztosítás A megtakarításokból lehetne újra államkötvényt vásárolni
Privátbankár.hu | 2012. január 2. 16:30
A különféle hosszú távú megtakarítások támogatását egységesítenie kellene az államnak Kisbenedek Péter szerint. A Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) elnöke az MTI-nek adott év végi interjúban kifejtette: fontos lenne, hogy a támogatás ne szűk társadalmi körben elérhető adókedvezmény, hanem pénztámogatás legyen, amely ehhez mérve sokkal nagyobb magánforrást vonzana magához, a megtakarításokból vásárolt államkötvények pedig csökkentenék az állam adósságszolgálati kiadásait.
Adó Baleseti- és pornóadó: így adózunk idén
Privátbankár.hu | 2012. január 2. 09:00
Az elsejétől életbe lépett adótörvények értelmében az áfa 2 százalékponttal emelkedik, 37 százalékra nő az eva adókulcsa, szűkebb környezetben is árulható a saját főzésű pálinka, a Túró Rudi kikerült a chips-adóból, nőtt a bioetanol adója, és bevezették a "pornó adót".
Biztosítás Mi lesz, ha jövőre szolgálati Audival ütközik? A Honvédség akcióba lép
Zsiborás Gergő | 2011. december 27. 14:22
Nem meglepetés az előzmények ismeretében, hogy a Honvédelmi Minisztérium és a honvédség teremti meg az állami tulajdonú gépjárműpark baleseteinek kárrendezési hátterét. Hende Csaba rendeletben szabályozta, mi lesz a teendő, ha a kgfb hatálya alól kivont kocsik baleseteznek.
Biztosítás Vigyázzon, milyen csekket dob ki: bekavarhat a baleseti adó
Privátbankár.hu | 2011. december 14. 09:50
December 31-ig köthetnek új szerződést azok, akik novemberben felmondták régi kötelezőjüket. Bár a baleseti adó megfizetése az esetek többségében automatikus, számos olyan helyzet állhat elő, amikor az autósnak érdemes nagyon odafigyelnie - az évközi váltók se dobják ki olvasatlanul a biztosító levelét.
Biztosítás Mit érdemel az, aki nem fizet baleseti adót?
Privátbankár.hu | 2011. november 24. 14:03
Azoknak az autósoknak, akik nem fizetik be a baleseti adó összegét, biztosításidíj-tartozása keletkezik, de az is ráfizethet, aki nem figyel a személyes adatai pontosságára a biztosítóváltásnál. Kezdődik a kampányhajrá, eláruljuk, hogy ne adjon ki a kezéből pénzt feleslegesen!
Adó Jövőre a lakosság és a vállalatok is több adót fizetnek
Privátbankár.hu | 2011. november 24. 07:31
Vámosi-Nagy Szabolcs szerint nem kerülhető el az adóemelés, ha a kormány kitűzte, hogy a költségvetési hiányt nem engedi bizonyos szint fölé menni, hogy csökkentse az államadósságot. Az adószakértő szerint jövőre minden réteg - a lakosság és a vállalatok is - nagyobb adót fog fizetni.
Biztosítás Baleseti adó: érezze át, milyen lehet állami autót vezetni!
Zsiborás Gergő | 2011. november 22. 09:11
A 40 évesnél fiatalabb autótulajdonosok és a nagyvárosban élő idősek akár a teljes baleseti adót, mások annak kétharmadát megspórolhatják a váltással - finisben a kötelező kampány. Aki ügyesen vált, megtapasztalhatja, milyen állami autót vezetni - ezek a kocsik ugyanis nem fizetnek baleseti adót, hiszen kgfb-t sem kell majd kötniük.
Adó Jövő évi adóemelésekről dönt ma az Országgyűlés
Privátbankár.hu | 2011. november 21. 09:12
A jövő évi adótörvényekről (eva, áfa, baleseti adó), az igazságszolgáltatási reformról, valamint a megyei önkormányzati vagyon és a megyei fenntartású intézmények államosításáról is dönthet ma az Országgyűlés.
Biztosítás Igazságtalanul, épp a kármentes autósokat sújtja a baleseti adó
Privátbankár.hu | 2011. november 16. 14:03
Igazságtalan a baleseti adó maximalizálása, mert a napi 83 forintos plafonnal az erős autók tulajdonosai, közülük is elsősorban a kárt okozók járnak jól. Sőt, ők még akkor is nyernek, ha megszűnik a biztosításuk és a fedezetlenségi díj után kell adózniuk.
Biztosítás Az állami autók nem fizetnek baleseti adót
Privátbankár.hu | 2011. november 15. 11:25
Állami autóknak nem kell majd kgfb-t kötniük, vagyis baleseti adót sem fognak fizetni, ellenben az átlagpolgárokkal. A fuvarozók "fellélegezhetnek", maximalizálták az adó mértékét, nekik majd csak évi 30 ezret kell fizetniük legfeljebb. Két héttel a díjhirdetés után kiderültek a részletek.
Biztosítás Kötelező biztosítás: akar Ön pénzt ajándékozni az államnak?
Privátbankár.hu | 2011. november 14. 10:05
Van olyan online alkusz, ahol az autósok ötöde kalkulál 8 ezer forint alatti kötelező-díjat, sokan azonban még most sem számolnak a baleseti adó mértékével. Aki pár ezer forint miatt nem vált, az az állam zsebét tömi, és saját, bruttó kgfb-tarifáját tornázza még feljebb.
Biztosítás Kgfb: az évközi évfordulósok megreszkírozhatják a mostani váltást
Zsiborás Gergő | 2011. november 11. 13:13
Hamarosan megkapják értesítőiket az autósok a biztosítóktól, amiben a baleset adó nem, de érvényes bónuszfokozatnak szerepelnie kell. Az ár mellett egyre fontosabb a bizalom is: ebben az Allianz és az Aegon igen jól áll, míg az újrakötések negyedét bezsebelő Uniqa kevésbé
Biztosítás Kgfb: az árverseny a büdzsének fáj majd nagyon
Privátbankár.hu | 2011. november 2. 12:11
Igaza lehet a baleseti adó kapcsán az NGM-nek, azt nem az autósok fizetik majd meg. A kiélezett árverseny pont a kormánynak okoz majd fejfájást.
hírlevél
depositphotos