Balla Ákos
Ingatlan Öntsünk tiszta vizet a pohárba: hogy alakulnak idén a lakásárak? 
Privátbankár.hu | 2017. február 15. 18:01
Az elmúlt hetekben ahány ingatlaniroda, annyiféle elemzést lehetett olvasni arról, hogyan alakulhatnak az ingatlanárak idén. Volt, aki csökkenést, volt, aki további növekedést vizionált, így viszont nehéz döntést hozni. Mi megkérdeztük Balla Ákost, a Balla Ingatlanirodák vezetőjét és lapunk ingatlanszakértőjét a várható irányról, de beszéltünk az újlakás-piac alakulásáról is.
Ingatlan Nagyon drágák a lakások – a gazdagok kiváltsága lett a költözés? 
Privátbankár.hu | 2017. január 31. 19:01
A tavalyi év egyértelműen nem a fészekrakók éve volt, a második negyedéves lassulás után a harmadik negyedévben ismét durva áremelkedést láthattunk a lakáspiacon. Ennek köszönhetően ma már akár 20 millió fölött is fizethetünk egy átlagos lakásért Budapesten, aki azonban tud várni még egy-két évet, azok számára közeleg a kedvező fordulat. A Balla Ingatlanirodák ugyanis árcsökkenésre számít az idei évre.
Ingatlan Belenéztünk a varázsgömbbe - milyen év vár a lakáspiacra? 
Balkó Rita | 2017. január 6. 20:10
Nem volt egyszerű dolga annak, aki tavaly akart költözni, a horribilis árakat nem csak nálunk, de világszerte megszenvedte a lakosság. Számos intézkedés született azonban, amiktől remélhetjük, hogy olcsóbb lesz új életet kezdeni. Megtörhet-e végre a drágulás? Milyen eredménye lesz a kormány intézkedéseinek, és mikor vehetjük birtokba az új lakásokat? Ezekről faggattuk Balla Ákost.
Ingatlan Patkánylyuk tízmilliókért, elszálló albérletárak - ezek voltak 2016 lakáspiaci legjei 
Izsó Márton | 2016. december 29. 18:20
Nincs egyszerű helyzetben az, akinek csak pármillió forintja van lakásvásárlásra, mondta el nekünk a Balla Ingatlanirodák tulajdonos-ügyvezetője. Idén aminek lehetett, annak felszökött az ára, és lassan a kiugró válik normává Budapesten. Mennyit kell fizetnünk egy koszfészekért? Miért költöznek a magyarok? Erről faggattuk Balla Ákost.
Ingatlan Ebből se lett semmi - ezek voltak az építőipar buktái 
Balkó Rita | 2016. december 21. 17:15
Korábban számos intézkedés merült fel kormányzati oldalról, amivel megpróbáltak életet lehelni az építőiparba, kezdve a lottószerű Nemzeti Otthonteremtési Közösségek létrehozásától a Családi Otthonteremtési Kedvezményen át az áfacsökkentésig. Sok intézkedés azonban eltűnt a süllyesztőben. Mi okozta a bukást? Mi hozhatja el az áttörést a piacon? Erről kérdeztük a Balla Ingatlanirodák tulajdonos-ügyvezetőjét, Balla Ákost.
Ingatlan Álmaid lakását keresed? Találd meg te is az igazit! 
Privátbankár.hu | 2016. december 6. 12:20
Gyorsan szaporodnak az újépítésű lakóingatlan-projektek az országban. Ha az érdeklődők most körülnéznek, akkor rengeteg lehetőség közül választhatnak. Nem mindegy azonban, hogy melyikben vásárolnak lakást. De milyen szempontok alapján dönthetünk arról, hogy melyik ingatlan az igazán jó befektetés?
Ingatlan Ingatlanoshoz mész? Ezekre figyelj, hogy ne verjenek át 
Privátbankár.hu | 2016. október 21. 20:30
Sajnos az ingatlanközvetítők között is vannak olyanok, akik messze nem etikusan járnak el, ha az ügyfeleikről van szó. Balla Ákos, a Balla Ingatlanirodák vezetője elmondja, hogy mire érdemes odafigyelnünk, mik lehetnek az árulkodó jelek, ha valaki a mi kárunkon akar jobban járni.
Ingatlan Bérlakás-program: oldja meg a gondot az állam helyett a munkáltató? 
Privátbankár.hu | 2016. szeptember 27. 16:45
A drasztikus albérletárak és a kihasználatlanul álló önkormányzati lakások sora ellenére sincs még érdemi terv egy esetleges bérlakásprogramról. Ugyanakkor a cégek rájöttek: a munkaerőhiányt orvosolni tudják azzal, ha lakhatást is biztosítanak elérhető áron. Balla Ákost arról kérdeztük, elterjedhet-e a modell a versenyszférában?
Ingatlan Még kész sincs a lakás, de már megvennéd? Ezekre feltétlen figyelj! 
Privátbankár.hu | 2016. szeptember 22. 17:00
Egyre csak bővülni látszik az új lakások piaca. Bár az átadott ingatlanok száma még nem nőtt meg ugrásszerűen, a bejelentett beruházások jelentős kínálatnövekedéssel kecsegtetnek. Sok projektnél a csokra szabott vásárlási konstrukciók is megjelentek, Balla Ákos, a Balla Ingatlanirodák vezetője pedig elmondta, hogy mire érdemes ezeknél figyelni.
Ingatlan Lehetetlen elvárásaink vannak – hogy találhatunk lakást? 
Privátbankár.hu | 2016. szeptember 20. 19:46
Az már biztos, hogy a lakásépítés ismét reneszánszát éli Budapesten, jelenleg mintegy 20 nagyobb, újépítési társasházi projekt zajlik a fővárosban. De vajon milyen ingatlanokra vágynak az emberek? Mekkora legyen és milyen legyen a fekvése? A Balla Ingatlanirodák felmérte az igényeket – ezek azonban nem mindig fedik a kínálatot.
Ingatlan Azok is vehetnek lakást, akiknek nincs is rá pénze? Mi lesz a csokból? 
Izsó Márton | 2016. szeptember 19. 18:15
Nemrég módosultak a Családi Otthonteremtési Kedvezmény feltételei, ezzel pedig újabb családok előtt nyílt meg a 10+10 millió forintos támogatás lehetősége. Egyes kritikusok szerint ez még mindig nem elég, az igazán rászorulók még most sem férnek hozzá a forráshoz, míg mások szerint a csoknak nem ebbe az irányba kell fejlődnie. Balla Ákos, a Balla Ingatlanirodák vezetője is értékelte a változásokat.
Ingatlan Tetszett a ház, amiben nyaraltál? Akkor miért nem veszed meg? 
Privátbankár.hu | 2016. augusztus 12. 16:21
Jól érezted magad a tengerparti apartmanban? Akkor miért nem veszed meg? A gondolat szép, de vajon érdemes komolyan fontolóra venni? Mik a veszélyei ennek a projektnek? Megéri külföldi nyaralót vásárolni? Hogyan szerezhetünk érvényt jogainknak külföldön? Balla Ákos elemez.
Ingatlan Menjenek a híd alá lakni? Mi lesz a felvételt nyert diákokkal ezen a lakáspiacon? 
Privátbankár.hu | 2016. július 28. 21:20
Nehéz helyzetben vannak azok a diákok, akik a fővárosi felsőoktatási intézményekbe nyertek felvételt idén. Horribilis albérletárak, verseny az AirBnb-vel és más lakáskeresőkkel - ez vár most több ezer diákra. Balla Ákos ingatlanpiaci szakértőnk ad néhány tippet, hogy ne váljon rémálommá a keresgetés.
Ingatlan Kellemetlen meglepetés érheti a volt devizahiteleseket 
Privátbankár.hu | 2016. július 12. 18:03
Miközben a kormány intézkedéseinek köszönhetően az elmúlt években sokaknak elviselhetőbbé váltak a törlesztőrészletek, 2017-ben jó páran ismét magasabb havi összegekre számíthatnak. Hogy kik és miért? Nem egyszerű a magyarázat, de érdemes áttekinteni, ahogy azt is, hogy mi lehet a megoldás.
Ingatlan Túlzott szigor és merev szabályok: miért kell ennyire védeni a régi épületeket?  
Privátbankár.hu | 2016. július 5. 20:00
Orbán Viktor és a kormány több szereplője is hamarosan a budai Várba költözik. A miniszterelnök új hivatalául szolgáló volt karmelita kolostor átalakítása komoly felháborodás váltott ki, és rávilágított a műemlékvédelem alatt álló épületek felújításának anomáliájára. Mit jelent Magyarországon a műemlékvédelem? Balla Ákost, a Balla Ingatlanirodák ügyvezető-tulajdonosát kérdeztük.
Ingatlan Fel kell kötnie a gatyáját annak, aki lakást akar bérelni 
Privátbankár.hu | 2016. június 14. 18:06
Némi megnyugvás érzékelhető a belvárosi ingatlanpiacon a tavalyi őrület után. Az árak stabilizálódtak, de sok tulajdonos nincs tisztában a realitásokkal. A befektetők jelenléte továbbra is meghatározó, a bérleti piacot pedig változatlanul az óriási hiány jellemzi. A Balla Ingatlanirodák most az V., VI. és VII. kerületi ingatlanpiacon nézett körül, ha a belvárosba költöznél, erre készülj.
Ingatlan Hogyan teremtsek otthont, ha nem születtem bele a jólétbe? 
Privátbankár.hu | 2016. június 9. 17:01
Lakásra, otthonra mindenkinek szüksége van, ugyanakkor a lakosság többsége nem engedheti meg magának, hogy csak úgy egy saját ingatlant vegyen, és a bérlés is egyre nehezebb vállalkozás. Mik a kilátások, egyáltalán vannak-e kilátások otthonteremtés ügyében a kevésbé tehetőseknek? Balla Ákost, a Balla Ingatlanirodák ügyvezetőjét kérdeztük.
Ingatlan Tényleg csak a prolik laknak panelban? 
Privátbankár.hu | 2016. május 18. 17:48
Mi a helyzet a panellakásokkal? Miért stigmatizálják a panelben élőket? Mit gondol egy átlagember a Havanna lakótelepről? Tényleg át kell menekíteni a panelházak lakóit kertes házakba? Balla Ákost, a Balla Ingatlanirodák vezetőjét kértük arra: beszéljünk nyíltan a közel 800 ezer magyarországi panellakásról, amiben a lakosság ötöde él.
Ingatlan Óriási tévedés, hogy bármennyit elkérhetsz a lakásodért 
Privátbankár.hu | 2016. május 18. 08:15
Az eladók az elmúlt negyedévben is a reálisnál magasabb árakon hirdették meg lakásaikat, így nőtt a választék a VII., VIII. és XI. kerületek ingatlanpiacán. Ez viszont azzal jár, hogy a tulajdonosok nehezebben tudják értékesíteni ingatlanaikat, mint néhány hónappal ezelőtt. Ráadásul egyre kevesebb az olyan vevő, aki gyorsan és mindenáron szeretne vásárolni. A Balla Ingatlanirodák a VII., VIII. és IX. kerület ingatlanpiacán keresztül megnézte, mi a helyzet most Budapesten.
Ingatlan Lehetőség mindenkinek? Így is lehet várni a csokosokat 
Veres Patrik | 2016. május 13. 16:01
Igen nehéz helyzetben van az, aki lakást akar venni, hiszen ha nem áll jól készpénzzel, még csokkal is csak keservesen juthat álmai otthonához. Balla Ákos, a Balla Ingatlanirodák vezetője és a Privátbankár ingatlanszakértője a főváros egyik legnagyobb lakóingatlan-beruházásának hátteréről és egy együttműködőbb értékesítési szemléletről mesélt.
Ingatlan Mi történik? Annyiba kerül egy panel, mint egy családi ház  
Privátbankár.hu | 2016. május 2. 13:45
Megerősítették a KSH nemrég közzétett számai mindazt, amiről az ingatlanközvetítők már hónapok óta beszélnek: a tavalyi év végén bekövetkezett a lassulás a hazai ingatlanpiacon. Nemcsak a forgalom növekedése állt meg, hanem az árak sem emelkedtek tovább. És nagyon valószínű, hogy az idei évben sem fognak tovább nőni, sőt a szakemberek árcsökkenést is elképzelhetőnek tartanak.
Ingatlan Óriási feketézés megy a lakások kiadásánál - változás közeleg? 
Privátbankár.hu | 2016. április 20. 18:30
Nemrég felröppent egy ötlet: négyzetméterenként 1500 forintos adót vetnének ki a hosszú és a rövid távú ingatlankiadásra is. Hogy ebből mi lesz, azt még nem tudni, de a mostani rendszeren lenne mit faragni - Balla Ákos elmondta, miért kell még akkor is adót fizetni a lakáskiadás után, ha nehezünkre esik, és hogyan lehetne igazságosabban megadóztatni a bérbeadást.
Ingatlan Így fizethetnél te is kevesebb bérleti díjat 
Privátbankár.hu | 2016. április 13. 16:03
Balla Ákos, a Balla Ingatlanirodák ügyvezetője és a Privátbankár ingatlanszakértője szerint nagyon alacsony a kerületi önkormányzatok tulajdonában lévő bérlakások száma. Pedig a jelenlegi, horror áron lévő albérletek mellett jelentős alternatívát jelenthetnének a könnyített feltételekkel megszerezhető szállások.
Ingatlan Igazi rezsicsökkentést akarsz? Építs ilyen házat  
Privátbankár.hu | 2016. március 17. 18:03
Nullára is kihozhatjuk a rezsiszámlát, igaz, ehhez az elején nagyobb anyagi áldozatra és hosszútávú tervezésre van szükség. Itthon kevésbé ismeri a lakosság a passzívházak lehetőségeit, pedig a megújulókra támaszkodó energiaellátás egyre olcsóbb. Balla Ákost, a Balla Ingatlanirodák ügyvezetőjét kérdeztük arról, mennyire lehet népszerű a csok és nok idején az ilyen típusú lakás.
Ingatlan Belevágnál, de nem tudod hogyan? Erre lesz szükséged, ha házat építesz 
Veres Patrik | 2016. március 7. 20:02
Sok fiatal döntött úgy az elmúlt időszakban, hogy igénybe veszi a 10+10 milliós támogatást lakásépítésre. De valljuk be, nem olyan egyszerű eligazodni, hogyan is zajlik a lakásépítés folyamata. Balla Ákos, a Balla Ingatlanirodák vezetője és a Privátbankár.hu ingatlanszakértője erre az esetre ad most útmutatót.
Ingatlan Előleg és foglaló: te tudod, mikor, mit fizetsz és mit kaphatsz vissza? 
Privátbankár.hu | 2016. február 16. 20:20
A mai napig kavart okoz a fejekben, ha el kell dönteni, hogy lakásvásárlás során előleget vagy foglalót fizetünk. Nagyon nem mindegy pedig, hogy milyen címen forog a pénz vásárló és tulajdonos között, hiszen meghiúsult szerződés esetén vissza is kaphatunk. Balla Ákos, a Balla Ingatlanirodák vezetője és a Privátbankár.hu ingatlanszakértője rendet tesz a fejekben.
Ingatlan Egy dolgot nem tudunk még a csok-ról - feketemunkások húzzák fel a házainkat? 
Veres Patrik | 2016. február 8. 18:02
Kilenc éve nem volt ilyen jó hangulat az építőiparban, ráadásul özönlenek az ügyfelek a bankokba, legalábbis a pénzintézetek erről tájékoztatták a Privátbankárt. Egy baj van: nem biztos, hogy maradt elég szakember az építkezésekhez. Balla Ákos, a Balla Ingatlanirodák vezetője és a Privátbankár ingatlanszakértője összegzi az eddigieket.
Ingatlan 5 dolog, amit jó, ha tudsz a kaucióról 
Privátbankár.hu | 2016. január 29. 16:03
Mikor kell fizetni? Mennyit kell fizetni? Mikor kapom vissza? Mikor nem kapom vissza? Tarthatok bulit? Lelakhatom? Balla Ákost, a Balla Ingatlanirodák vezetőjét és a Privátbankár ingatlanszakértőjét kérdeztük arról, mi a legtisztább módja a kaució rendezésének albérlő és tulajdonos között.
Ingatlan Ők járnak legjobban a 10+10 millióval 
Privátbankár.hu | 2016. január 11. 16:03
Számítsunk arra, hogy innentől szinte csak CSOK-kompatibilis lakások épülhetnek - legalábbis Balla Ákos, a Balla Ingatlanirodák ügyvezetője és a Privátbankár.hu ingatlanszakértője szerint erősen megnő majd a számuk a piacon. A szakértő szerint a program szinte túl szép, hogy igaz legyen, főleg azok számára, akik rendelkeznek egy kis megtakarítással, vagy már van saját lakás.
Ingatlan Tisztább építőipar - mit hoz az áfacsökkentés? 
Privátbankár.hu | 2016. január 4. 08:10
Hosszútávon biztosan fehérítheti az építőipari szektort a csökkentett lakásáfa, de vannak dolgok, amikre nem árt odafigyelni.
Ingatlan És te hol laksz majd 10 év múlva? 
Privátbankár.hu | 2015. december 18. 12:04
Egész héten érkeztek az ingatlanvásárlás támogatásáról szóló hírek, de vajon fenntartható-e a tulajdoni rendszer hosszútávon? Balla Ákost, a Privátbankár ingatlanszakértőjét és a Balla Ingatlanirodák ügyvezetőjét kérdeztük arról, hogyan változnak a hazai lakásvásárlási szokások Európához viszonyítva.
Ingatlan Ezt hozza az áfacsökkentés: mikor kell lakást venned? 
Privátbankár.hu | 2015. december 15. 16:35
Könnyedén szavazta meg az Országgyűlés kedden a lakóingatlanok értékesítésére vonatkozó áfacsökkentést. A kormány abban reménykedik, hogy ettől felpörög a beruházások száma. Arról pedig, hogy mit remélhet az egyszeri lakásvásárló és magánépíttető, Balla Ákost, a Balla Ingatlanirodák ügyvezetőjét és a Privátbankár ingatlanszakértőjét kérdeztük.
Ingatlan Miért nem robban végre a vidéki ingatlanpiac?  
Privátbankár.hu | 2015. november 20. 12:13
Hiába növekszik szépen az ingatlanpiac, a vidéki nagyvárosok ingatlanárai nem követik feltétlenül a budapesti árrobbanást. Balla Ákos, a Privátbankár ingatlanszakértője és a Balla Ingatlanirodák vezetője szerint befektetésként nem, inkább lakhatási céllal vásárol, aki megteheti, de változást hozhat jövőre Családi Otthonteremtési Kedvezmény
Ingatlan Mekkora biznisz a magyar föld? Csak nagykutyáknak éri meg? 
Privátbankár.hu | 2015. október 30. 16:48
Ingatlanszakértői szemszögből a nagyobb birtokoknak van racionalitásuk, a kormány azonban pont ezt akarja felszámolni az állami földek értékesítésével. Balla Ákos, a Privátbankár.hu ingatlanszakértője szerint pusztán politikai kérdés a külföldi földvásárlók kiszorítása, a magyar agrárium értékéhez a külföldi szakértelem nem adhat sokat.
Ingatlan Nem emelkednek tovább a lakásárak? Jöhet a rali vége 
Privátbankár.hu | 2015. október 13. 20:03
Már hónapok óta az ingatlanpiac egyre lendületesebb felíveléséről számolnak be a budapesti kerületek ingatlanközvetítői. Nincs ez másként a budapesti belváros, vagyis az V., VI. és VII. kerület esetében sem, sőt az áremelkedés ezekben a kerületekben fokozott mértékben jelentkezett az elmúlt fél évben. A háttérben a brókerbotrányok miatt elbizonytalanodó kisbefektetők és a rövid távú lakáskiadás állt.
Ingatlan Lakást vennél? Csak egy kicsit várj még! 
Privátbankár.hu | 2015. október 1. 15:41
Balla Ákos, a Balla Ingatlanirodák ügyvezetője szerint hamarosan ismét eljön alkuk ideje a budapesti ingatlanpiacon.
Ingatlan Aki innen költözne, még most adja el a lakását! 
Privátbankár.hu | 2015. szeptember 22. 14:25
Áremelkedés után elbizonytalanodott az ingatlanpiac Csepelen és a déli agglomerációban
Ingatlan Így vernek át az albérlettel - ezekre figyelj nagyon oda 
Privátbankár.hu | 2015. szeptember 17. 17:05
Balla Ákos ingatlanszakértő szerint elkeserítő, ami a fővárosi albérletpiacon zajlik: az egekbe szökött árak mellett a csalásokkal és a zsarnokoskodó bérbeadókkal is meg kell küzdeniük a bérlőknek, ráadásul a szeptemberben keresgélő diákok aligha készültek fel ezekre a kihívásokra. A Napi Kommentárban kérdeztük a szakértőt, mire érdemes odafigyelni, ha új albérletet keresünk.
Ingatlan Őrült albérleti díjak - hogyan és mikor térhetnek vissza a normális árak? 
Privátbankár.hu | 2015. augusztus 18. 14:05
Milyen veszteségeket okoz a szállodaiparnak az Airbnb? Megütheti-e a bokáját, aki a lakásmegosztón keresztül üzletel? Balla Ákossal, a Balla Ingatlanirodák vezetőjével és a Privárbankár.hu ingatlanszakértőjével arról is beszéltünk, mikorra rendeződnek az albérletárak.
Ingatlan Őrület, ami az albérletárakkal történik - csak a lakásmegosztó tehet róla? 
Privátbankár.hu | 2015. augusztus 17. 16:45
Nagyon durván emelkednek a fővárosban a lakásbérleti díjak, amiért leginkább az Airbnb nevű bérbeadó alkalmazást okolják azok, akiknek a korábbiakhoz képest szinte duplán annyit kell fizetniük egy albérletért, mint tavaly ilyenkor. Balla Ákos, a Balla Ingatlanok ügyvezetője és a Privátbankár.hu ingatlanszakértője szerint azonban korántsem csak ez áll a háttérben.
Ingatlan Feketén adod ki a lakásodat? Mindjárt vége lesz a jó világnak 
Privátbankár.hu | 2015. június 18. 17:20
Berlinben már azt is szabályozták, mennyiért lehet kiadni az ingatlanokat, nálunk viszont igen laza a feltételrendszer. Papíron rengeteg lakás áll üresen Magyarországon, valójában viszont ezekben is élnek emberek, csak zsebből zsebbe vándorol a bérleti díj - az önkormányzatok azonban nem hülyék, előbb-utóbb előveszik majd a bérbeadókat. A szakértő szerint szigorúbb szabályozásra számíthatunk.
Ingatlan Gondolná? Úgy viszik a 9. kerületi lakásokat, mintha ingyen lenne 
Privátbankár.hu | 2015. február 17. 12:43
Várólista, egymás túllicitálása - ez jellemzi most a kirobbanó teljesítményt produkáló 9. kerületi ingatlanpiac a Balla Ingatlanirodák tapasztalata szerint.
Ingatlan Ön venne panelt? Nem várt fordulat az ingatlanpiacon - Videó 
Privátbankár.hu | 2015. február 3. 19:45
Fél lábbal már kijött a válságból az ingatlanpiac, ami a kínálat bővülésével jár. Van is hozzá elég vevő, így nem csoda, ha az eladók csak nagyon kemény feltételek mellett adják tovább a lakásokat. Az épülettípusok nagy nyertesei a panelek lehetnek, felszereltségben és árban is nagy volt a változás az elmúlt időszakban.
Személyes pénzügyek Te jó ég, mi történik az ingatlanpiacon? 
Privátbankár.hu | 2015. február 2. 20:02
Sziklaszilárd pozícióban vannak az eladók, így kevés az alkulehetőség. A forgalom azonban ennek ellenére is megállíthatatlanul nő az ingatlanpiacon a Balla Ingatlaniroda szerint. A vidék még nem gyógyult ki teljesen a válságból, de kényszerértékesítés nem lesz.
Pénzügyi szektor Mit tehet a devizaadós, ha rájön, hogy kevés pénz jár vissza? 
Privátbankár.hu | 2014. július 23. 13:45
Csalódás érheti az adósokat, amikor végül kiderül, hogy mennyi jár nekik vissza az adósmentő csomag révén - állítja egy ingatlanszakértő.
Ingatlan Ingatlanba fektetne? Egy kis elemzés, hogy ne legyenek hiú ábrándok 
Privátbankár.hu | 2014. január 14. 18:00
A tavalyi évben tíz százalék körül mértékben mérséklődött a forgalom a lakóingatlan-piacon, ami az árak további csökkenését eredményezte. Ugyanakkor az elemzők már arról beszélnek, hogy vonzóbb befektetés lett a lakáskiadás, mint a bankbetét.
Ingatlan Ingatlanadó nincs, mégis sokan fizetik – mutatjuk ki, mennyit 
Privátbankár.hu | 2013. november 13. 07:49
Ingatlanadó nincs Magyarországon, így Budapesten sem, azonban néhány önkormányzat más elnevezéssel kivet különböző adókat az ingatlantulajdonosokra. A legtöbb esetben kommunális adóként jelentkezik a teher, de emellett létezik építmény- és telekadó is.
Ingatlan Ezért nem kell senkinek belvárosi lakás: tévhit a dübörögő piac 
Privátbankár.hu | 2013. július 30. 08:53
Pang a belvárosi ingatlanpiac is, félrevezetőek az olyan optimista nyilatkozatok, amelyek arra utalnak, hogy fellendült volna az érdeklődés a belvárosban. Kisebb területű és olcsó lakásokat keresnek a vevők, ez nem a belvárosra jellemző, az ingatlan nem is jó befektetés most, és irodának sem keresik már a belvárosi lakásokat.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG