Bérköltség
Makro / Külgazdaság Még nagyobb lehet a bérnövekedés, mint eddig hittük
Fellegi Tamás | 2017. szeptember 29. 16:30
Mostanában minden a béremelkedések nagy vagy kevéssé nagy mértékéről szól, mindenesetre az utóbbi időben az erős munkaerőhiány felgyorsította az ütemet. A kérdés az, hogy mindez meddig mehet így, és egy érdekes elemzés alapján úgy tűnik, hogy akár tovább is, mint eddig feltételeztük. Lássuk az újabb felzárkózási modellt.
KKV Nagyon jól járnak a hátrányos helyzetűeket foglalkoztató cégek
Privátbankár.hu | 2017. február 28. 15:05
Jelentős kedvezmények járnak hátrányos helyzetű dolgozók foglalkoztatásáért.
Karrier Drága a munkaerő, kevés a bér - hol a legjobb dolgozni?
Privátbankár.hu | 2015. március 30. 18:41
Magyarországon átlagosan 7,3 eurót kell fizetni egy órányi munkáért, ebből a nem bérjellegű költség 23,2 százalék. Dániában jobb a helyzet: ott fizetnek a legtöbbet, és az összegnek csak 13,1 százaléka nem bérköltség.
Makro / Külgazdaság Tudod, hogy mennyibe kerülsz a munkáltatódnak? Elképesztően sokba
Privátbankár.hu | 2014. július 16. 07:49
A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) becslése szerint tavaly a dolgozónkénti teljes munkaerőköltség 6,3 százalékkal, 329 ezer forintra nőtt Magyarországon.
Karrier Lehet, hogy túl magasak a munkát terhelő adók?
Privátbankár.hu | 2014. január 18. 09:53
Sok munkahelyet tudtak megóvni az NGM számai szerint úgy, hogy adókedvezményt nyújtottak, 105 milliárdról mondott így le az állam. Nem csoda, hogy az adókedvezmények ilyen hatékonyak olyan adókörnyezetben, ahol abból amit a munkaadó egy dolgozó után fizet, a munkavállaló csupán a felét viheti haza.
Karrier Több száz Ausztriában dolgozó magyart fizetnek alul? – értékelik a bérdömping-ellenes törvényt
Privátbankár.hu | 2012. május 3. 16:12
Bevált a munkaerő-piaci nyitás után meghozott osztrák bérdömping-ellenes törvény, a cégek nagy többsége betartja az ausztriai bér- és illetékfizetési szabályokat - jelentette ki egy csütörtöki sajtótájékoztatón az osztrák munkaügyi miniszter. Ugyanakkor más források szerint több száz magyar állampolgár ügyét vizsgálja az ottani kamara, mert törvényellenesen alacsony bért kapnak.
Karrier Az MSZOSZ szerint tényleges keresetnövekedésre nagyon kevés az esély
Privátbankár.hu | 2012. február 14. 15:52
Tényleges keresetnövekedésre nagyon kevés az esély az idén - mondta Pataky Péter, az MSZOSZ elnöke kedden Kaposváron. A bérkompenzáció Somogy megyében a munkavállalók 75-90 százalékát érinti. Azzal nem szembesült, hogy a bérkompenzáció miatt elbocsájtottak volna munkavállalókat, azzal azonban igen, hogy munkaidőt csökkentettek annak érdekében, hogy ki tudják fizetni a béreket.
Adó Adókalkulátorok
Privátbankár.hu | 2011. december 16. 12:47
Alább talál linkeket az adózással kapcsolatos kalkulátorokhoz és információkhoz: nettóbér-számító, bérköltség-kalkulátor; ajándékozási, öröklési, átruházási, igazgatási, eljárási illeték információk; társasági adó információk; személyi jövedelemadó, szja kedvezmények és járulék információk.
hírlevél
depositphotos