Cameron
Makro / Külgazdaság Cameron felhívta Merkelt a Brexit előtt? 
Privátbankár.hu | 2016. július 23. 14:28
David Cameron volt brit miniszterelnök az EU-tagságról tartott júniusi népszavazás előtt nem sokkal megpróbálta rávenni Angela Merkel német kancellárt egy olyan nyilatkozat támogatására, amelyben Berlin, Párizs és az Európai Unió más vezetői engedményeket helyeztek volna kilátásba az unión belüli szabad mozgás alapelvében arra az esetre, ha Nagy-Britannia az EU tagja marad.
Makro / Külgazdaság Nagy-Britannia EU-kilépése jó eséllyel recesszióba taszítaná az országot 
Fellegi Tamás | 2016. február 26. 06:05
Amióta a brit miniszterelnök kiírta a június 23-i népszavazást, melynek kimenetele most meglehetősen kétesélyes, elemzők és közgazdászok megkezdték az esetleges kilépés hatásainak vizsgálatát. A többség úgy véli, a Brexit gazdaságilag meglehetősen kedvezőtlen lenne, valószínűleg recesszióba süllyedne a szigetország.
Makro / Külgazdaság Az angolok sem akarnak kimaradni a bosszúhadjáratból 
Fellegi Tamás | 2015. november 27. 06:08
David Cameron kínosnak kezdi érezni a tétlenséget, és szerepet akar vállalni az Iszlám Állam elleni beavatkozásban. Azt mondja, országa biztonságát nem szeretné más államoknak alárendelni, valamint nem szeretné, ha Nagy-Britannia jelentéktelenné válna.
Makro / Külgazdaság Ennyit ér az uniós tagság - itt vannak Cameron követelései 
Privátbankár.hu | 2015. november 10. 14:07
A brit miniszterelnök szerint az Európai Unión belüli szabad munkaerő-áramlást a tagállamok gazdasági fejlettségéhez kell kötni.
Makro / Külgazdaság Itt a nagy kísérlet eredménye: milyen lehet Európán kívül élni? 
Fellegi Tamás | 2015. július 10. 16:16
A görög kormány bátor kísérletbe fogott: kipróbálta, milyen, ha elvágja az európai köldökzsinórt. Fájdalmas lett, egy napig sem tudtak saját lábon állni, most már bármi áron visszakéredzkednek. Talán jó is, hogy most mindenki láthatja, milyen kikerülni a nagy családból.
Részvény / Deviza / Áru A csődöt választják a görögök, zuhannak a piacok 
Fellegi Tamás | 2015. június 15. 11:15
Ma reggelre minden részvénypiac esésre kapcsolt, Ázsia, Európa, a BÉT egyaránt zuhan. Csak egy legény van talpon: a Richter.
Makro / Külgazdaság Már Merkel is egy követ fúj a britekkel  
Privátbankár.hu | 2015. május 29. 17:01
Közös akarattal meg lehet őrizni Nagy-Britannia tagságát az Európai Unióban - mondta Merkel a Cameronnal folytatott tárgyalása után.
Makro / Külgazdaság Megint egy cifra brit fenyegetőzés - hányszor lengetik még be a Brexitet? 
Privátbankár.hu | 2015. május 28. 17:53
A brit választók arra fognak szavazni, hogy Nagy-Britannia lépjen ki az Európai Unióból, ha az EU-társállamok vezetői nem veszik komolyan London reformigényeit.
Makro / Külgazdaság Rigában randalíroznak az angolok és a görögök 
Fellegi Tamás | 2015. május 22. 12:29
A rigai EU-csúcson reggel még egy kósza örömhír jött a görög ügyben, de nem kellett több egy óránál, és a német kancellár alaposan lehűtötte a kedélyeket, miután a görögök megint nem ajánlottak semmit. Ugyanakkor Cameron offenzívába lendült, hogy kikövetelje a brit különutat.
Makro / Külgazdaság A brit jegybankelnök maga is kiakadt az EU kilépés gondolatától 
Fellegi Tamás | 2015. május 15. 06:09
A Bank of England elnöke, Mark Carney a BBC-nek nyilatkozva közölte: jó lenne, ha David Cameron kormánya tisztázná, hogyan képzeli az EU kilépésről szóló népszavazás lebonyolítását, és mit vár tőle. Cameron veszélyes útra tévedt, könnyen kicsúszhat a kezéből az események irányítása.
Makro / Külgazdaság A magyarnál is torzabb a brit választási rendszer – hol itt a demokrácia? 
Fellegi Tamás | 2015. május 11. 08:33
David Cameron pártja kényelmes többséghez jutott, pedig csak a választók 37 százaléka szavazott rá. Skóciában mindenhol a Skót Nemzeti Párt nyert, a szavazatok alig 50 százalékával. A UKIP 12,6 százalékkal nem kapott semmit. Mindez a kontinens legrégibb parlamentáris országában.
Makro / Külgazdaság Cameron gondjai most kezdődnek: nem a magyar bevándorlók a legnagyobb baj 
Fellegi Tamás | 2015. május 8. 12:11
A régi-új brit miniszterelnök első nyilatkozatában már nem munkavállalóink korlátozásáról és az EU elhagyásáról beszélt, hanem Nagy-Britannia egyben tartásáról. Nem véletlenül: a skótok csak kis híján döntöttek a maradás mellett, Wales egy része is mozgolódik, Észak-Írország pedig az ír függetlenség kivívása óta permanens probléma.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG