Cégvilág
Vállalat Veszélyben a céged, ha velük üzletelsz - melyik a legkockázatosabb ország?
Privátbankár.hu | 2017. november 18. 16:05
Az elmúlt évek offshore botrányait nézve talán nem is meglepő, hogy az ezen országokhoz köthető cégek a legkockázatosabbak között vannak. Ukrajna azonban még ezeket az országokat is veri a felszámolási listákon. Ha ezekből az országokból üzletelsz a cégekkel, nem árt jobban odafigyelni.
KKV Hirtelen megjelent több ezer cég – de még így is bajban vagyunk
Privátbankár.hu | 2017. november 7. 09:48
Fokozatosan közeledik a cégtörlések és új cég alapítások száma egymáshoz.
Karrier Le vagyunk maradva – mikor lesznek egyenjogúak a nők Magyarországon?
Privátbankár.hu | 2017. október 1. 08:01
Ugyan szép lassan stabilizálódik a nők helyzete a cégvilágban, hiszen a női cégvezetők tartják a pozíciójukat a piacon, ám a jelenleg működő hazai vállalkozásokban a női cégjegyzésre jogosultak egyharmados aránya gyakorlatilag alig változott 2013 óta. Sőt, tavaly kismértékű korrekció zajlott a megelőző két év felfutása után. Kicsiben inkább otthon vannak a szebb nem képviselői, mint egy nagyvállalat vezetésében, de ezzel együtt mindenhol fel-felbukkanhatnak a női főnökök, állítja az Opten.
KKV Egyre nagyobb a zűrzavar a magyar cégvilágban
Privátbankár.hu | 2017. szeptember 11. 09:03
Miközben csökken a magyar cégek száma, a céghálózatok egyre bonyolultabbak. Normális, ha 650 ezer cégvezető-cégtulajdonos van egy 10 milliós országban?
KKV Egyre nagyobb veszélyben a magyar cégek – miért ennyire könnyű a hackerek dolga?
Privátbankár.hu | 2017. július 19. 20:35
Rengeteget hallani mostanában a hackertámadásokról, de a cégek többsége ennek ellenére is nagy veszélynek van kitéve. A problémát azonban nem a gyenge tűzfalak okozzák, hanem az informatikailag képzetlen, vagy esetlegesen büntetéstől tartó munkavállalók. Összeszedtük, hogy mit tehetnek a cégek, ha beüt a krach, és hogyan lehet fejleszteni a kommunikációt a területen a munkavállalókkal.
KKV Rajtaütött a GVH a cégemen - mit tegyek és kihez forduljak?
Privátbankár.hu | 2017. február 28. 12:55
A Gazdasági Versenyhivatal 2017 januárjától immár a vállalatok összefonódásának ellenőrzésekor is végrehajthat előzetes értesítés nélküli helyszíni vizsgálatokat, vagyis meglepetésszerű rajtaütéseket. A friss esetek is azt mutatják, az idei évtől még fontosabb, hogy a vállalkozások és vezetőik tisztában legyenek a rajtaütések szabályaival, amikor a GVH hívatlanul kopogtat az ajtajukon.
Vállalat A Nap Száma: 20 741 720 000
Privátbankár.hu | 2017. február 20. 16:29
A felcsúti polgármester cégbirodalmát tekintette át az Index, arra jutottak: 10 év alatt ezerszeresére nőtt a fő cég árbevétele.
Vállalat Rengeteg magyar cég a régió legjobbjai közt - van még hely a külföldi befektetőknek
Privátbankár.hu | 2016. szeptember 8. 13:23
Jó év volt a tavalyi a közép-európai vállalatok számára, így a terület továbbra is fontos célpontja marad a külföldi tőkebefektetéseknek.
KKV Lobog a tisztítótűz: sorra tűnnek el a kétes cégek
Privátbankár.hu | 2016. május 7. 12:23
Komoly tisztuláson ment át az utóbbi időben a hazai cégvilág:.
KKV Csak az a cég marad életben, amely lépést tud tartani a világgal
Privátbankár.hu | 2016. április 24. 10:31
Több mint 900 milliárd dollár hasznot hozhat világszerte a cégeknek a digitális ipari forradalom - derült ki a PwC üzleti tanácsadó cég tanulmányából. A kilenc iparágat felölelő kutatásban a megkérdezett több mint 2000 vállalat vezetőinek becslése alapján a digitális technológiákra történő átállás évente átlagosan 3,6 százalékkal csökkenti a költségeket és 4,1 százalékkal növeli a hatékonyságot.
KKV Miért beteg a magyar cégvilág?
Privátbankár.hu | 2014. június 2. 14:05
Uniós szemmel nézve majdnem minden magyar cég mikrovállalkozás, azaz még KKV-nak sem minősíthető. Az elaprózódott cégstruktúra, a cégek gyors cserélődése, a rengeteg végrehajtás és a kifizetetlen számlákkal eltűnő cégvezetők komoly versenyhátrányt jelentenek, amin már nem lehet pusztán jogszabályokkal segíteni.
Friss
hírlevél