Csonka Tibor
KKV Egyre több kkv már a kabáthoz keresi a gombot
Csabai Károly | 2019. június 7. 06:06
Az elején még szinte mindenki azt fejlesztette, amire a pályázatot kiírták, mondhatni, a gombhoz keresték a kabátot. Ma már e tekintetben is sokkal céltudatosabbak a vállalkozások. Tudják, hogy mit akarnak, vannak terveik, és ha találnak ahhoz vissza nem térítendő forrást, akkor persze örülnek, de ha nem, akkor sem fordulnak vissza, saját erőből, vagy hitelből valósítják meg a fejlesztéseiket, hogy versenyképesek maradjanak – hangsúlyozta Csonka Tibor, az OTP Business ügyvezető igazgatója.
Uniós pályázatok Dupláznának a sikeres uniós pályázók
Privátbankár.hu | 2015. július 17. 10:51
Az uniós pályázatokon győztes cégek újra pályáznának - EU-pénz nélkül csak a cégek 21 százaléka tervez beruházást.
KKV Hogyan juthatnak több hitelhez a legkisebbek? Ha az állam lesz az esküvőszervező
Privátbankár.hu | 2014. szeptember 23. 12:08
Az államnak mindenképp be kell segítenie, mivel normál banki kockázatkezelés mellett a mikrovállalkozások jó része nem hitelezhető még akkor sem, ha hitelezési hajlandóságuk jelentősen megnőtt.
Pénzügyi szektor A tranzakciós illeték miatt lehet elegük bankjukból a kisvállalkozóknak
Privátbankár.hu | 2013. december 4. 13:59
Eddig kitartottak számlavezető bankjuk mellett, a tranzakciós illeték volt az utolsó csepp a pohárban, egy felmérés szerint.
Pénzügyi szektor Itt a trafikos-hitel: minden második dohányboltos az OTP-hez ment
Privátbankár.hu | 2013. szeptember 10. 11:10
Az OTP speciális trafikosoknak szóló hitelkonstrukciót hozott létre, amelyet a kiskereskedők fele felvett.
KKV Bíznak a dohányban, egyre több trafikos adósodna el
Privátbankár.hu | 2013. május 14. 11:08
Még nincs is lezárt pénzügyi évük, az OTP mégis adna hitelt az újdonsült trafikosoknak. Azért biztosítékot kérnek, de a kereskedőknek nem csak ez az egy gondjuk van a mostani időszakban. Mindjárt nyithatnak, de addig sok az elintéznivaló.
Pénzügyi szektor Az OTP is beszáll a dohánybizniszbe
Privátbankár.hu | 2013. április 23. 13:18
Zömmel új vállalkozások kaptak koncessziót a trafikok üzemeltetésére. Az viszont nagy kérdés, hogy a társaságok meg tudják-e finanszírozni az elindulást. Az OTP kifejezetten a trafikok üzemeltetőinek dolgozott ki egy konstrukciót. Több kezes is kell.
KKV Letörölték könnyeiket a magyar vállalkozók
Privátbankár.hu | 2012. július 5. 11:54
Az elmúlt háromnegyed év adataihoz képest folyamatosan javulnak a magyar kis- és középvállalati szektor várakozásai, csökken a cégvezetők pesszimizmusa – derül ki az OTP KKV Konjunktúra Indexből, amelyet a Policy Agenda készített. A KKV-k nagy része ugyanakkor még így sem vár a következő 6 hónapban jelentős változást, továbbra is elsősorban a kivárás jellemzi a cégeket.
KKV Egyre több KKV ruházna be - kulcskérdés a bankhitel
Privátbankár.hu | 2012. június 18. 12:20
Az OTP felmérése szerint fél év alatt 27 százalékról 33 százalékra nőtt azoknak a KKV-knak az aránya, amelyek a következő 6 hónapban esélyt látnak tevékenységük bővítésére. A cégek negyede kifejezetten technológiai jellegű fejlesztést tervez, amelyben kulcskérdésnek számít a bankhitel. Sokan ugyanakkor ajánlatot sem kérnek a bankoktól, mert úgy vélik, hogy egyre nehezebb hitelhez jutni, holott az adatok mást mutatnak.
KKV Jelentősen nőtt a hitelezési aktivitás az OTP Banknál az első negyedévben
Privátbankár.hu | 2012. június 5. 09:21
2012. első negyedévében közel másfélszeres összértékben kötött új vállalkozói hitelszerződést az OTP Bank, mint 2011. azonos időszakában. A jelentős növekedés elsősorban annak köszönhető, hogy a hitelintézet tavaly ősz óta 20 ezernél is több vállalkozást keresett meg konkrét összegű, indikatív hitelajánlattal, amely pontos tájékoztatást adott a cégvezetőknek a cégük által elérhető források nagyságáról. Az OTP Bank idén tavasszal bővített szolgáltatásokkal folytatja tavaly indított sikeres programjait és több mint tizenháromezer vállalkozót keres meg indikatív hitel, illetve speciális számlacsomag ajánlataival. Csonka Tibor, az OTP Bank Mikro-és Kisvállalati igazgatóságának vezetője cáfolja azokat a híreket, amelyek szerint egyik bank sem nyújt hitelt a vállalkozásoknak. Az OTP többféle pénzügyi szolgáltatással segíti a vállalkozókat.
Pénzügyi szektor Az OTP célja: a kkv-k is lássák magukban a potenciált
Privátbankár.hu | 2011. november 23. 06:00
Gyakorlatilag arra kötünk szerződést a kkv-szektor szereplőivel, hogy látnak magukban potenciált - mondja Csonka Tibor, az OTP kisvállalati területért felelős igazgatója. Az OTP a vállalatok bankja is akar lenni, és bár a mikro- és kisvállalatok finanszírozása ma igen kockázatos, a bank a piacon egyedüliként aktív ezen a területen: de kockázat nélkül üzlet sincsen. Interjú.
hírlevél
depositphotos

Legyen Ön is előfizetőnk!

Előfizetőink naponta 4-6 egyedi, máshol nem olvasott,
minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, az első hónapban 390 forintért.