Emigráció
Makro / Külgazdaság Brexit-hatás: megugrott az EU-ba emigráló britek száma
Wéber Balázs | 2020. augusztus 4. 16:09
Harminc százalékkal nőtt az uniós országokba kivándorló britek száma a Brexit-referendum éve óta. Spanyolországban ötször, Franciaországban tízszer több brit telepedett le a korábbiakhoz képest. Szakértők szerint az elvándorlás fő oka a kilépés az EU-ból.
Karrier Még soha ennyi magyar nem akart kivándorolni
Privátbankár.hu | 2017. szeptember 10. 12:57
Egy friss felmérés szerint a magyar munkavállalók háromnegyede nyitott arra, hogy elhagyja jelenlegi cégét, és mintegy 1,3 millióan hajlandóak lennének külföldre menni egy jobb munkahelyért. Egy állásközvetítő portál ezért elhatározta, hogy a Szerethető Munkahely Díj keretében bebizonyítja: vannak olyan munkahelyek Magyarországon, amelyekért érdemes itthon maradni.
Makro / Külgazdaság Mostanra mindenki retteg Erdogantól - a török elit is menekül
Privátbankár.hu | 2017. június 14. 13:44
A hatalmaskodás, az illiberális demokrácia a legjobbakat űzi el az országból. A legtöbben abban reménykednek, hogy a külföldi "kitérő" után lesz hova hazatérni.
Karrier Londoni munka érdekel? Áll a bál január 1-je miatt
Privátbankár.hu | 2013. december 30. 12:15
A román és a bolgár állampolgárokkal szembeni, január 1-jétől lejáró átmeneti munkavállalási korlátozások érvényben tartását követelte David Cameron brit miniszterelnöktől hétfői nyílt levelében a kormányzó Konzervatív Párt többtucatnyi vezető tisztviselője. Visszahívnák a karácsonyi szabadságról a parlamentet.
Karrier Olaszországból is elhúznak a friss diplomások
Privátbankár.hu | 2013. február 22. 17:01
Komoly szürkeállomány vesztéstől tart Olaszország, mert a friss diplomások többsége külföldre megy dolgozni. A fiatalok zöme a hétvégi választástól sem vár sok változást és nem is akar hazatérni.
Adó Egyre többen emigrálnak Magyarországról
Privátbankár.hu | 2013. február 18. 10:23
Az élénkülés a gazdasági mutatók romlásával hozható összefüggésbe – derült ki a Joint Venture Szövetség rendezvényén elhangzott egyik előadásból.
Személyes pénzügyek Te itt akarod hagyni az országot?
Privátbankár.hu | 2012. július 2. 13:36
Egyre-másra érkeznek a hírek a gyorsuló magyar kivándorlásról, a hazai és nemzetközi média is foglalkozik a jelenséggel, és mindenkinek van 1-2 ismerőse, aki Angliában, Németországban, Spanyolországban próbál szerencsét a magyar munkaerőpiac helyett.
hírlevél