<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Emigráció
Turizmus Egyre több az amerikai emigráns – Ausztriától Ghánáig
Elek Lenke | 2022. június 5. 17:24
Bár többnyire arról esik szó, hányan várnak arra, hogy Amerikában telepedhessenek le és kapjanak munkavállalási engedélyt, nem kevesen éppen, hogy elhagynák az Újvilágot. Sok amerikai vágyálma ez, vagy, mert unalmasnak tartják környezetüket, vagy csak egyszerűen szeretnének másutt, izgalmasabb helyen lakni.
Makro / Külgazdaság Brexit-hatás: megugrott az EU-ba emigráló britek száma
Wéber Balázs | 2020. augusztus 4. 16:09
Harminc százalékkal nőtt az uniós országokba kivándorló britek száma a Brexit-referendum éve óta. Spanyolországban ötször, Franciaországban tízszer több brit telepedett le a korábbiakhoz képest. Szakértők szerint az elvándorlás fő oka a kilépés az EU-ból.
Karrier Még soha ennyi magyar nem akart kivándorolni
Privátbankár.hu | 2017. szeptember 10. 12:57
Egy friss felmérés szerint a magyar munkavállalók háromnegyede nyitott arra, hogy elhagyja jelenlegi cégét, és mintegy 1,3 millióan hajlandóak lennének külföldre menni egy jobb munkahelyért. Egy állásközvetítő portál ezért elhatározta, hogy a Szerethető Munkahely Díj keretében bebizonyítja: vannak olyan munkahelyek Magyarországon, amelyekért érdemes itthon maradni.
Makro / Külgazdaság Mostanra mindenki retteg Erdogantól - a török elit is menekül
Privátbankár.hu | 2017. június 14. 13:44
A hatalmaskodás, az illiberális demokrácia a legjobbakat űzi el az országból. A legtöbben abban reménykednek, hogy a külföldi "kitérő" után lesz hova hazatérni.
Karrier Londoni munka érdekel? Áll a bál január 1-je miatt
Privátbankár.hu | 2013. december 30. 12:15
A román és a bolgár állampolgárokkal szembeni, január 1-jétől lejáró átmeneti munkavállalási korlátozások érvényben tartását követelte David Cameron brit miniszterelnöktől hétfői nyílt levelében a kormányzó Konzervatív Párt többtucatnyi vezető tisztviselője. Visszahívnák a karácsonyi szabadságról a parlamentet.
Karrier Olaszországból is elhúznak a friss diplomások
Privátbankár.hu | 2013. február 22. 17:01
Komoly szürkeállomány vesztéstől tart Olaszország, mert a friss diplomások többsége külföldre megy dolgozni. A fiatalok zöme a hétvégi választástól sem vár sok változást és nem is akar hazatérni.
Adó Egyre többen emigrálnak Magyarországról
Privátbankár.hu | 2013. február 18. 10:23
Az élénkülés a gazdasági mutatók romlásával hozható összefüggésbe – derült ki a Joint Venture Szövetség rendezvényén elhangzott egyik előadásból.
Személyes pénzügyek Te itt akarod hagyni az országot?
Privátbankár.hu | 2012. július 2. 13:36
Egyre-másra érkeznek a hírek a gyorsuló magyar kivándorlásról, a hazai és nemzetközi média is foglalkozik a jelenséggel, és mindenkinek van 1-2 ismerőse, aki Angliában, Németországban, Spanyolországban próbál szerencsét a magyar munkaerőpiac helyett.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG