Gázfüggőség
Makro / Külgazdaság Putyin jól benézte európai játszmáját 
Káncz Csaba | 2022. október 2. 12:11
Oroszország szempontjából talán a legnagyobb csapás, hogy a Kreml mostantól elfelejtheti Európát mint energiaellátásának elsődleges piacát. A legjobb esetben egy évtizedbe telik, amíg Moszkva Ázsiában visszaszerzi azt, amit Európában elveszített – és ez azt feltételezi, hogy képes bevonzani a szükséges külföldi tőkét és technológiát a szükséges projektek elindításához. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Orbán a feudális Kelethez akarja kötni hazánkat – interjú a volt washingtoni nagykövettel 
Káncz Csaba | 2019. augusztus 22. 10:01
Európa orosz gázfüggősége egyre súlyosbodik, ami nem lenne probléma, ha Oroszország nem egy diktatúra lenne és a földgázt nem stratégiai nyomásgyakorlás eszközeként használná. Simonyi András korábbi washingtoni magyar nagykövet úgy látja: minden 200 évben kapunk egy lehetőséget a Nyugathoz való felzárkózásra és mint mindig, most is eltékozoltuk ezt az esélyt. Káncz Csaba interjújának második része.
Makro / Külgazdaság Megszavazta a bolygómentő csomagot az Európai Parlament, ami még az oroszoktól is megvéd 
Privátbankár.hu | 2018. november 14. 09:11
Jóváhagyták az új megújuló energiára és az energiahatékonyságra vonatkozó célértékeket, ami nagy lépés lehet a klímaváltozás elleni harcban. Az intézkedések visszafoghatják a globális felmelegedést, javíthatják az európai levegő minőségét, és még a kontinens olaj- és gázfüggőségét csökkenthetik a beszállító országokkal szemben. De ezt még az uniós tanácsnak is el kell fogadnia.
Makro / Külgazdaság Nem kell a románoknak az orosz gáz - ez áll a háttérben 
Privátbankár.hu | 2016. március 1. 14:16
Kevesebb gáz kell Romániának, ennek hátterében pedig az ipar hanyatlása áll.
Makro / Külgazdaság A Gazprom helyett az USA hozna nekünk olcsó gázt 
Privátbankár.hu | 2012. december 17. 15:39
Az orosz és az iráni gázfüggőséget csökkentené egy amerikai szenátor, aki szerint az Egyesült Államoknak fel kellene használnia bőséges gázkészletét, és cseppfolyósított gázt kellene szállítani a NATO-tagországokba.
Deviza / Áru Alposan megvágják a Nabucco büdzséjét  
Privátbankár.hu | 2012. április 26. 14:58
A Nabucco gázvezeték projekt költségeit 60 százalékkal csökkentik, erről a következő héten dönt a vezeték megépítésére és működtetésére szerveződött konzorcium - írta csütörtökön a Financial Times Deutschland (FTD).
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG