Hrivnya
Részvény / Deviza / Áru Negyedével leértékelték az ukrán hrivnyát, de magához tért a forint 
Eidenpenz József | 2022. július 22. 12:29
Stabilan 400 alatt van ma az euró, 396-on is előfordult. Alaposan leértékelték az ukrán devizát, pedig közelinek látszik a gabonaszállítási megegyezés. Az OTP 8000 felett van, de esik a Richter. Beszakadt a Snap, száguld az ether.
Makro / Külgazdaság Az ukrán jegybank 25 százalékkal leértékelte a hrivnyát a dollárral szemben 
Privátbankár.hu | 2022. július 21. 13:51
Csütörtökön az ukrán jegybank azonnali hatállyal 25 százalékkal leértkelte a hrivnyát a dollárral szemben, a hivatalos dollárárfolyam 29,2549 hrivnyáról 36,5686 hrivnyára változott.
Részvény / Deviza / Áru Erősebb-e a hrivnya a forintnál? Olcsóbb-e az amerikai gáz, mint az orosz? 
Eidenpenz József | 2022. március 25. 12:31
A tőzsdék óvatos optimizmussal várják az amerikai-európai tárgyalássorozat fejleményeit, az olaj és a gáz ára kissé süllyed. Az ukrán hrivnya erősnek látszik, de valójában már korábban nagyot esett, és kereskedését is felfüggesztették. Az amerikai földgáz rövidebb távon olcsóbb is lehet, mint az orosz.
Makro / Külgazdaság A forint nagyobb pofont kapott a háború miatt, mint a hrivnya 
Bod Péter Ákos | 2022. március 25. 05:38
A háború kitörését követően az ukrán és az orosz államadósságot is azonnal leminősítették. Azonban nem csak a harcban álló két ország gazdasága futott aknára, de számos térségbeli ország komoly nehézséggel szembesült. Így például a magyar gazdaság is, hiszen, míg az ukrán fizetőeszköz viszonylag stabil maradt, addig a forint fájó mélyrepülésbe kezdett. Bod Péter Ákos írásában a háború gazdasági következményeit vizsgálja.
Részvény / Deviza / Áru Érdekességek és veszedelmek: mit kezdjünk a rubellel, jüannal, bitcoinnal? 
Privátbankár.hu | 2015. június 15. 13:18
A görögök várható csődje mellett az emelkedő kötvényhozamok keltenek ijedelmet a tőzsdéken, így aztán megnő a volatilitás, jöhetnek nagy esések, nagy korrekciók. Ugyanakkor érdekesen alakul a rubel, a jüan és a hrivnya sorsa, veszedelmes dolog viszont a bitcoin és az egyéb kripto-valuták.
Pénzügyi szektor Az ukrán bankok maguk vállalják a hrivnyásítást 
Privátbankár.hu | 2015. május 12. 11:57
Életbe lépett az a jegyzőkönyv, amely alapján az ukrán pénzintézetek átváltják a külföldi valutában felvett hitelek egy részét hrivnyára - közölte az ukrán nemzeti bank.
Részvény / Deviza / Áru Nem a tankok, hanem az orosz rubel hódítja meg Kelet-Ukrajnát? 
Privátbankár.hu | 2015. május 5. 18:00
Az orosz befolyás egyre erősebb a szakadár területeken, ennek egyik jele, hogy a rubel lassan kiszorítja a hrivnyát. Van, ahol már nyugdíjat is fizetnek vele, a hrivnyából viszont hiány van. Ha tartós lesz a tűzszünet, kettős pénzrendszer lehet, ha nem, akkor a rubel győzhet.
Makro / Külgazdaság Fellélegezhetnek az ukrán bankok, újra lehet vásárolni 
Privátbankár.hu | 2015. február 26. 07:17
Amilyen gyorsan elrendelte, olyan gyorsan fel is oldotta az ukrán jegybank a devizavásárlási tilalmat, amelyet a hrivnya védelmében rendelt el.
Makro / Külgazdaság Kőkemény intézkedéseket hozott az ukrán jegybank - így változik az élet holnaptól  
Privátbankár.hu | 2014. szeptember 1. 17:06
Az ukrán nemzeti bank megtiltotta keddtől a bankkártyás valutafelvételt, kötelezővé tette a pénzküldemények hrivnyában történő kifizetését, és új elszámolási rendszer bevezetésével lassítja a bankközi devizapiaci ügyleteket.
Deviza / Áru Sosem ért még ilyen keveset az ukránok pénze 
Privátbankár.hu | 2014. április 3. 09:53
Újabb negatív csúcsot állított be a hrivnya árfolyama a dollárhoz képest csütörtökön, két nappal az előző történelmi mélypont után.
Részvény / Deviza / Áru Érdemes beszállni az orosz részvénypiacba? 
Eidenpenz József | 2014. március 25. 06:09
Lesz-e Ukrajnában háború? Mennyire lesznek kemények a szankciók, okoznak-e recessziót, eleget estek-e már az orosz részvények? Lehet-e ukrán részvényeket venni? – kérdeztük az orosz részvényalapot is kezelő OTP Alapkezelőtől. Boér Levente portfólió-kezelő szerint nagy a hozampotenciál, de a kockázat is.
Makro / Külgazdaság Rubelben fizetnek, hrivnyában adnak vissza - átállási káosz jöhet 
Privátbankár.hu | 2014. március 23. 17:00
Hétfőtől a rubel is hivatalos fizetőeszköz a Krímben, de valószínűleg nem lesz zökkenőmentes az átállás. Legalább is erre lehet most következtetni. A szállodákban és az éttermekben már rubelben lehet fizetni, a boltosok viszont még nem tudják, hogy mi mennyibe fog kerülni holnaptól.
Részvény / Deviza / Áru Árfolyamzuhanás: Ennyit kockáztat az OTP Ukrajnában 
Eidenpenz József | 2014. március 3. 17:30
Mélyrepülésben volt az OTP hétfőn az ukrán események miatt, de vajon mekkora a veszély? Mekkora tőkét kockáztat a pénzintézet a szomszédos országban, és ez mekkora részét teszi ki az árfolyamnak? Ezer forintot? Kétezer forintot?
Makro / Külgazdaság Megrohamozták a bankokat az ukránok 
Privátbankár.hu | 2014. február 28. 15:01
Tömegével veszik ki a pénzüket az emberek, kitört a bankpánik. A külföldi befektetők félnek, az új vezetés az IMF-re vár.
Makro / Külgazdaság Polgárháború Ukrajnában: nő az államcsőd esélye, mélyben a hrivnya 
Privátbankár.hu | 2014. február 19. 11:56
Több mint négyéves csúcsra emelkedett az ukrán CDS-felár, ötéves mélyponton jár a hrivnya.
Deviza / Áru Beavatkozott az ukrán jegybank  
Privátbankár.hu | 2012. november 15. 07:07
Az ukrán jegybank devizapiaci intervenciójának hatására elmozdult ugyan szerdán hároméves csúcsáról az amerikai dollár hrivnya árfolyama, ennek ellenére elemzők az ukrán fizetőeszköz további gyengülést várják.
Utazás Mindent bele: lesz elég hrivnya a foci Eb-re 
Privátbankár.hu | 2012. január 5. 13:35
Az Ukrán Nemzeti Bank (NBU) rendeletben engedélyezte hrivnya készpénzben történő kivitelét az ukrán bankok külföldi partnerei számára az idei labdarúgó Európa-bajnokság döntőjére érkező szurkolók ellátása érdekében.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG