Játékipar
Részvény / Deviza / Áru Megvan az S&P 5000, meddig fogyhat a magyar kamat? 
Eidenpenz József | 2024. február 9. 12:12
A tőzsdék keresik az irányt és félnek, mert az USA-ban újra inflációs adatok érkeznek, amelyek miatt egyszer már megégették magukat sokan. Egy új mém az S&P 500 indexet S&P 5000-nek nevezte át. Meddig eshet a magyar kamat? Eljő végre a játszható blokkláncjátékok kora?
Részvény / Deviza / Áru Stabilan 380 forint alatt az euró, mindjárt jelent a Richter 
Eidenpenz József | 2023. november 6. 12:08
Enyhe esés jellemző az európai tőzsdéken és Budapesten is, az euró/forint tartja a 380 alatti szintet. Jönnek a hazai nagy cégek gyorsjelentései, céláremelés érkezett az OTP-re és a Magyar Telekomra. Elindult Elon Musk mesterségesintelligencia-rendszere, nagyot bukott egy másik guru.
Vásárló Berobbant a Barbie-biznisz: komoly hasznot hoz a sikerfilm 
Elek Lenke | 2023. augusztus 20. 15:27
Amihez csak nyúl Greta Gerwig, az arannyá válik. 2023 sztár rendezője már több filmsikeren van túl, a Barbie pedig meghozta neki az óriási anyagi elismerést is.
Részvény / Deviza / Áru Alaposan megemelték az OTP célárát, bemutatják végre az új Apple-kütyüt 
Eidenpenz József | 2023. június 5. 12:22
A részvénypiacok keresik az irányt, a héten még jön egy sor makrogazdasági adat. A BUX viszont szépen emelkedik, az OTP és a Mol húzza. Az Apple közel egy évtizede nem látott jelentőségű terméket készül bemutatni. Még csak pletykálnak arról, hogy a világ egyik legsikeresebb játékéban megjelennek a blokklánc és a kriptovaluták elemei. Szakad a török líra.
Részvény / Deviza / Áru Még több vér, még több szenvedés? Előrejelzések az előrejelezhetetlen kriptopiacra 
Eidenpenz József | 2023. január 18. 05:42
Kevés olyan dolog lehet a világon, amely nehezebben jelezhető előre, mint a kriptodeviza-szektor, ahol az árfolyamok meredek ugrálását tavaly durva csődsorozat is súlyosbította. Ám az élet nem állt meg, az ágazat ennek ellenére folytathatja előretörését, ha lassabban is.
Részvény / Deviza / Áru A Vasbank visszatér - hét érdekes kriptodevizáról úgy, hogy te is megértsd 
Eidenpenz József | 2022. január 30. 06:22
A kriptodevizák már régen nem a pénzküldésről szólnak, inkább induló vállalkozások részvényeihez hasonlóan működik közülük jó néhány. Ami újdonság, hogy a vállalkozások egy részének már számottevő bevétele is van, így a kriptók már nyereségrészesedést is fizetnek. Hét érdekes példát mutatunk be közérthetően.
Vállalat Bekebelezi a Call of Duty kiadóját a Microsoft 
Privátbankár.hu | 2022. január 18. 16:48
Az óriáscég történetének legnagyobb felvásárlása lesz a játékipar egyik óriása, Activision Blizzard megszerzése. A Call of Duty-sorozat mellett például a Warcraft- vagy a Candy Crush-játékokat is fejlesztő cégért közel 69 milliárd dollárt fizet a Microsoft.
Személyes pénzügyek Csak játszunk és szívunk – bombaüzlet a videojáték és a kannabisz? 
Eidenpenz József | 2019. november 17. 07:00
Korunk erős trendjei közé tartozik az orvosi célú kannabisz legalizációja, terjedése és a videojáték-ipar nagy forradalma. Az intézményi befektetők is nagy lehetőségeket látnak ezekben az ágazatokban, ami ráadásul válságálló lehet. Azaz gazdasági ciklusoktól, visszaesésektől független “megatrend”.
Vásárló A magyarok fele csinálja, de kevesen vallják be – kitalálod, mi az? 
Privátbankár.hu | 2018. április 15. 10:42
Tavaly 3,7 millió ember játszik valamilyen típusú videojátékkal hazánkban, ez a 18 és 65 év közötti népesség 58 százaléka. A piac mérete – beleszámítva a videojáték vásárlást, a hardvervásárlást és az in-game költést - pedig meghaladta az évi 28 milliárd forintos forgalmat, derül ki az eNET Internetkutató videojáték-kutatásából.
Vásárló Kiderült: ez fogja letarolni a játékipart 
Privátbankár.hu | 2017. június 12. 07:13
Ha még nincs ilyen a háztartásban, a gyereked előbb-utóbb neked is rágni fogja a füled.
Vásárló Te mennyit fizetnél, hogy élőben nézz egy háborút? 
Privátbankár.hu | 2017. február 6. 13:54
Rohamosan nő az eSport kedvelők tábora, az óriási tömegek mellett hatalmas pénzeket is vonz.
Részvény / Deviza / Áru Bejött a Nintendo nagy dobása 
Privátbankár.hu | 2016. július 11. 10:32
Pokémon lázban ég az egész világ – és nem csak a tizenévesek.
KKV Nem panaszkodhat az amerikai játékgyártó 
Privátbankár.hu | 2014. április 21. 17:27
A korábbinál több játékot adott el, főleg lányoknak. Ami a földrajzi eloszlást illeti: Európában és Latin-Amerikában ment különösen jól a játékipar.
Karrier Nem rúgnak ki senkit a győri Märklin játékgyárból 
Privátbankár.hu | 2013. március 22. 17:24
Minden munkahelyet megtart a világhírű modellvasútgyártó német Märklin új tulajdonosa a göppingeni központban, illetve a győri gyárban.
KKV Budapesten is terjeszkedik a Gameloft 
Privátbankár.hu | 2012. február 23. 09:37
Hamarosan megnyitja budapesti irodáját a játékszoftvereket gyártó és forgalmazó Gameloft - tájékoztatta a Napi Gazdaságot Adina Bufnea, a cég humánpolitikai menedzsere. A társaság ehhez húsz alkalmazottat keres, programozókat, vezetőket.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG