Kelet-Németország
Makro / Külgazdaság Nyerhet a radikális jobboldal a volt NDK-s tartományban  
Privátbankár.hu / MTI | 2021. június 6. 11:16
Az AfD párt támogatottsága már gyakorlatilag egy szinten van a CDU-éval Szász-Anhaltban, ahol ma vannak választások. A győzelemre is esélye van, de hatalomra nem kerülhet, mivel egyetlen párt sem hajlandó szövetkezni vele.
Makro / Külgazdaság Hiába Európa motorja Németország, nőtt a szegénység a nagyvárosaiban 
Privátbankár.hu | 2019. április 4. 16:58
A szegénység Németországban még mindig egyenlőtlenül oszlik el. A német nagyvárosokban magasabb, mint az országos átlag, és itt a lakosság jobban észre is veszi. A városok vezetői azt mondják, hogy már számos intézkedést tettek a szegénység ellen, a szövetségi előírásokon túl is. Érdekes módon Kelet-Németországban javult a helyzet, míg a Ruhr-vidéken romlott.
Személyes pénzügyek De miért van Ausztriában 40 százalékkal magasabb nyugdíj, mint Németországban? 
Privátbankár.hu | 2016. november 26. 16:07
Németországban fellángolt a nyugdíjak körüli vita, különösen sérelmezik, hogy egy ugyanolyan bruttó bérű szakmunkás Ausztriában 40 százalékkal több nyugdíjra számíthat, mint Németországban. Kiderült, hogy külön kéne nyugdíjra takarékoskodni.
Makro / Külgazdaság Meglepő számok a volt NDK-ból – ekkora gazdasági csoda lett belőle 
Privátbankár.hu | 2014. november 7. 13:48
Majdnem 25 évvel vagyunk a Berlini Fal 1989. november 9-ei leomlása után. Egy tanulmány azt állítja, hogy az alacsonyabb bérek, magas munkanélküliség, elvándorlás ellenére Kelet-Németország felzárkóztatása ugyanakkora gazdasági csoda volt, mint Nyugat-Németországé a hatvanas, hetvenes években.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG