KKP
Makro / Külgazdaság 70 éves a népi Kína - Hongkong is ünnepel, persze a maga módján
Privátbankár.hu | 2019. szeptember 28. 10:17
Folyik a készülődés a Kínai Népköztársaság megszületésének 70. évfordulójára: újabb virtuális építőelemek kerülnek a kínai „nagy tűzfalba”, mikro-blogokat és közösségi platformokat blokkolnak, rendszerkritikus értelmiségieket tanácsolnak el attól, hogy a nyugati sajtónak nyilatkozzanak. A hatalom nagyon azt szeretné, hogy a hongkongi nyugtalanság és az amerikai-kínai feszültség árnyékában egy erős és magabiztos Kínát mutasson befelé, az ország polgárainak, és kifelé a nagyvilágnak.
Makro / Külgazdaság Kínai propaganda Hongkongban – régi szólamok, új technológia
Privátbankár.hu | 2019. szeptember 9. 20:20
Intenzív propagandaháborút folytat a népi Kína a hongkongi elégedetlenkedőkkel szemben. Az ötvenes években már jól kitalált pártzsargon is új erőre kapott az új média eszközeinek felhasználásával, így ma jóval szélesebb körben terjednek az így generált és közreadott tartalmak, mint amikor még csak a hagyományos csatornák álltak rendelkezésre.
Makro / Külgazdaság Tigrisek és legyek harca: mitől rettegnek a kommunisták?
Káncz Csaba | 2015. január 15. 10:15
Hszi Csin-Ping elnök padlógázzal folytatja az állami korrupció-ellenes kampányát, amelyet a „tigrisek és legyek” névvel illetik. A kommunista uralkodó osztály fejesei rettegnek a gazdasági lassulástól és a vele járó társadalmi elégedetlenségtől, ezért a kampány a gőz leeresztését is szolgálja.
hírlevél
depositphotos