Korhatár előtti nyugdíj
Személyes pénzügyek Alkotmányellenes a korhatár előtti nyugdíjak megszüntetése?
Privátbankár.hu | 2012. október 7. 11:33
Az alapvető jogok biztosa szerint a korhatár előtti öregségi nyugdíjak megszüntetéséről szóló törvény egyes rendelkezései ellentétesek a jogállamiság elvével, a személyes adatok védelméhez fűződő joggal, valamint a szociális biztonsághoz való joggal. Szabó Máté ezért kezdeményezte az Alkotmánybíróságnál a törvény alaptörvénnyel való összhangjának utólagos vizsgálatát.
Személyes pénzügyek Nem lesz többé nyugdíj 15 év szolgálat után - szigorítanak a lengyelek
Privátbankár.hu | 2012. június 7. 10:37
Bronislaw Komorowski lengyel államfő aláírta a rendvédelmi szervekre vonatkozó nyugdíjtörvény módosítását - olvasható a lengyel elnöki hivatal honlapján. Eddig 15 év szolgálat után le lehetett tenni a lantot életkortól függetlenül; a jövőben nem lesznek 55 év alatti lengyel nyugdíjas rendőrök.
Személyes pénzügyek Strasbourg elé kerül a magyar nyugdíjreform
Privátbankár.hu | 2011. december 5. 11:11
A strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságához fordul a szocialista párt a szolgálati és a rokkantnyugdíjasokat érintő intézkedések miatt. Az ellenzéki párt szerint a kormány nemzetközi szerződést sért és szerzett jogoktól foszt meg állampolgárokat. A rokkantnyugdíjakról az Ab már nyáron hozott egy határozatot.
Személyes pénzügyek Nyugdíjreform: másfél éve a startvonalon
Zsiborás Gergő | 2011. november 30. 12:37
A kormány nyugdíjreform címén olyanra vállalkozott, amire senki sem volt eddig képes. A költségvetési háttér átalakítása egyelőre csak a tételek ide-oda tologatása, miközben a rendszerben 0 forint tartalék van - és kikerült abból 3000 milliárdnyi megtakarítás, aminek fele államadósság-csökkentésre ment el, hiába. Az egyéni számlák sehol, a rendszer kockázatai viszont ugyanazok, mint 20 évvel ezelőtt. Nagy gondban a nyugdíjrendszer.
Személyes pénzügyek Egy tea Selmeczi Gabriellával: nyugalom, lesz nyugdíj
Zsiborás Gergő | 2011. november 10. 11:57
Selmeczi Gabriella szerint a magyar állam és a Magyarország mögött álló tízmilliós társadalom jelenti a nyugdíjrendszer legfőbb garanciáját. Arra, hogy 20-30 év múlva is legyenek nyugdíjak, nem a magánkasszák jelentik a megoldást az egykori nyugdíjbiztos szerint.
Személyes pénzügyek Korhatár előtti nyugdíj: máris enyhítenének a szigoron
Privátbankár.hu | 2011. november 9. 09:08
Bár a "Matolcsy-direktíva" szerint csak az a nyugdíj, amit korhatár után fizet az állam, több fideszes képviselő enyhítene a törvényjavaslaton. A hivatásos szerveknél dolgozók közül többen nagyon rosszul járnának a mostani javaslat szerint és még 98%-os különadót is fizetniük kellene
Friss
hírlevél