Környezetvédelmi termékdíj
Vásárló Ezt is megéltük: betiltják a nejlonzacskókat Magyarországon 
Privátbankár.hu | 2018. szeptember 16. 10:42
Az uniós irányelveknek megfelelően Magyarország is lépéskényszerbe került: a minisztérium bejelentette, hogy bő két év múlva teljesen eltűnhetnek a legszennyezőbb csomagolóanyagok.
Vásárló Mi lesz, ha nálunk is betiltják a nejlonzacskót? Lehet nélküle élni? 
Valkai Nikoletta | 2018. szeptember 3. 06:10
Sorra tiltják be az egyszer használatos műanyag bevásárlószatyrok forgalmazását az egyes országok. Bár az ingyenes nejlonszatyrokat évekkel ezelőtt beszüntették a hazai boltok, úgy tűnik, messze vagyunk még attól, hogy Magyarországon is kemény tiltás jöjjön. Ahhoz képest, hogy az áruházláncoknak a legnagyobb a felelőssége, nem sok konkrétumot árulták el a terveikről. Ki lehet-e iktatni a vásárlási szokásainkból a műanyag zacskókat? Ha igen, hogyan?
Vásárló Vége a jó világnak: hamarosan a kiflis zacskóért is fizetni kell? 
Privátbankár.hu | 2017. október 5. 12:30
Ha nem is szó szerint, a kifli árába biztos beleépítik a termékdíj-szabályváltozást.
Makro / Külgazdaság Áder a napelemsarcról: hibázott a kormány - és beszólt másoknak is  
Privátbankár.hu | 2015. január 14. 16:36
Az államfő szerint a napelemekre kivetett környezetvédelmi termékdíjjal kapcsolatban hibázott a kormány, az Országgyűlés, az ellenzéki pártok, a környezetvédelemért felelős ombudsman és a köztársasági elnök is - ezt Áder János a parlamenti frakciók vezetőinek szerdán küldött levelében írta.
KKV Megmagyarázta a minisztérium: ezért kell a napelemsarc  
Privátbankár.hu | 2015. január 13. 07:27
Földművelésügyi Minisztérium megindokolta, miért kell a környezetvédelmi termékdíj kiterjesztése a napelemekre is.
KKV Megsarcolni a megújuló energiát? Ennyivel lesz drágább a napelem  
Privátbankár.hu | 2015. január 12. 16:00
Az év elejétől környezetvédelmi termékdíjat kell fizetni a napelemek után. Szakmai szervezetek értetlenül állnak a díj előtt, amit persze majd a vevőknek kell megfizetni. Így egy családi ház napelemmel történő felszerelése több tízezer forinttal is többe kerülhet.
Adó Megsarcolt áruházláncok: olyan, mintha emelné az áfát a kormány 
Privátbankár.hu | 2014. november 20. 14:37
Az élelmiszerlánc-felügyeleti díjat a cégek kénytelenek lesznek továbbhárítani, ennek okán áfa-emelésnek fogható fel - vélte Zara László. Az Adótanácsadók Egyesületének elnöke szerint a papírra kivetett környezetvédelmi termékdíj az eltörölt internetadó után annak üzenete is lehet, hogy a kormány le akarja beszélni a polgárokat a papíralapú ügyintézésről.
KKV Így úszhatja meg, hogy megbüntessék a termékdíj miatt 
Privátbankár.hu | 2013. november 4. 17:00
Nincs tisztában a vonatkozó szabályokkal a környezetvédelmi termékdíj-fizetésre kötelezett magyar cégek zöme, pedig kötelezettségeik elmulasztását súlyos bírsággal büntetheti az adóhatóság, hívja fel a figyelmet a MAZARS legfrissebb jelentése.
Adó Mindenhová benéznek, a bankokat is vizsgálja a NAV 
Privátbankár.hu | 2013. március 6. 18:30
Tranzakciós illeték, termékdíj, áfa. Ezeket is ellenőrzi az adóhatóság idén. Olyan területeket is vizsgál a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, amiket eddig nem nagyon. És természetesen a vagyonosodási vizsgálatok sem maradnak ki a sorból.
Vásárló Drágulni fog a sör 
Privátbankár.hu | 2012. december 12. 07:45
A magyarországi sörpiac a megnövekedett költségek és adóterhek miatt nem tudja elkerülni az áremelést - nyilatkozta Dele Ajayi, a Heineken Hungária vezérigazgatója a Világgazdaság szerdai számában.
Adó Több milliárd bevételt hoznak a kisadók a költségvetésnek 
Privátbankár.hu | 2012. március 22. 12:11
Az idei új kisadókból, az élelmiszer-felügyeleti díjból, a katasztrófavédelmi hozzájárulásból és a környezetvédelmi termékdíjból több milliárdos bevétele származik idén a költségvetésnek. Csupán a környezetvédelmi termékdíjból 60 milliárdos bevétellel számol a kormány.
KKV Döcög a vállalkozások tehercsökkentése? 
Privátbankár.hu | 2012. március 20. 12:28
A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ) az utóbbi időben több jelzést kapott tagvállalataitól arra vonatkozóan, hogy a 2011-ben bevezetett környezetvédelmi termékdíj, jelenlegi formájában túlzott adminisztratív terhet ró a hazai vállalatokra.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG