Kötvényaukció
Makro / Külgazdaság Sikerült visszavenni egymilliárdért a drága dollárkötvényekből
Privátbankár.hu | 2020. január 29. 13:23
Sikeres volt az egy hete meghirdetett aukció, így Magyarország egymilliárd dollár értékben vásárol vissza korábban magas hozam mellett kibocsátott dollárkötvényeket. Ezzel jelentős kamatmegtakarítás ér el az állam a következő években.
Makro / Külgazdaság Jelentősen csökkenhet a devizaadósságunk
Privátbankár.hu | 2020. január 22. 14:23
Egymilliárd dollár értékben vásárolna vissza korábban kibocsátott kötvényeket. A lépés logikus lenne, hiszen a forintban kibocsátott állampapírok rendre alacsonyabb hozam mellett kelnek el az aukciókon, mint amennyit a piacon lévő dollárkötvényekre fizetni kell.
Állampapír / Kötvény Csak úgy tolongtak a magyar állampapírokért
Privátbankár.hu | 2017. augusztus 31. 13:18
7,5 milliárd forinttal nagyobb összegben mentek el a kötvények a mai aukción.
Részvény / Deviza / Áru Elkapkodták az Eximbank kötvényeit
Privátbankár.hu | 2017. július 3. 17:44
Több mint háromszoros túljegyzés volt az Eximbank kötvényeire a hétfői aukción.
Állampapír / Kötvény Nem fogytak jól a kincstárjegyek
Privátbankár.hu | 2015. április 14. 13:06
Hozamcsökkenéssel értékesített a meghirdetett összegben 3 hónapos diszkont kincstárjegyet (dkj) heti rendszeres aukcióján az Államadósság Kezelő Központ.
Állampapír / Kötvény Problémák az olasz kötványaukción
Privátbankár.hu | 2013. február 27. 11:42
Sikerült ugyan eladni a meghirdetett összegben a papírokat, de a hozamok közép- és főleg hosszú távon alaposan megemelkedtek.
Deviza / Áru Előre ittak a medve bőrére a piacok (frissítve)
Zsiborás Gergő | 2013. február 25. 13:52
Csak kis időre kapta el az európai piacokon tomboló optimizmust a forint, Nyugat-Európa ünnepelt, aztán Berlusconi mindenkire ráijesztett.
Állampapír / Kötvény Három évvel ezelőtti szintre estek az olasz kötvényhozamok
Privátbankár.hu | 2013. január 11. 12:44
Olaszország könnyedén értékesítette 3 éves kötvényeit, amelyeknek a hozama 2010 márciusa óta legalacsonyabb szintre került.
Állampapír / Kötvény Parádésan sikerült a magyar kötvényaukció
Privátbankár.hu | 2013. január 10. 14:50
Magas túljegyzésre a meghirdetett összeg bő másfélszeresét értékesítette csökkenő hozammal a 3, 5 és 10 éves kötvényből az Államadósság Kezelő Központ. A forint ennek ellenére kismértékben gyengült.
Részvény / Deviza / Áru Ha az állam kifizeti tartozását, újabb kötvényeket vesz vissza az E-Star
Privátbankár.hu | 2012. október 19. 08:14
Nem tartják meg az E-Star Alternatív Nyrt. október 22-re meghirdetett közgyűlését, mert a tulajdonosi igazolások alapján nem lenne határozatképes, a megismételt közgyűlést - amely a megjelentek számától függetlenül határozatképes - november 2-án tartják, közölte a társaság.
Állampapír / Kötvény Felpörgött a magyar állampapírok piaca - elégedett az ÁKK
Privátbankár.hu | 2012. szeptember 20. 13:45
A kedvező piaci keresletre reagálva az Államadósság Kezelő Központ szeptemberig forintban jelentősen túlteljesítette az éves kibocsátási tervet. Tavaly még úgy tervezték, hogy idén 1230 milliárd forintért bocsátanak ki forint-állampapírt, de szeptember végéig már összejött 1163 milliárd. Az ÁKK-nak bejött a lakossági állampapír program is.
Állampapír / Kötvény Végre: megnyugtató spanyol kötvényaukció
Privátbankár.hu | 2012. augusztus 21. 11:37
Jelentős túljegyzés mellett alacsonyabb hozzam keltek el a 12 és 18 hónapos spanyol államkötvények.
Állampapír / Kötvény Néma feszültség az európai kötvénypiacon
Zsiborás Gergő | 2012. augusztus 13. 16:35
Az olasz aukció után hűltek egy kissé a kedélyek az európai kötvénypiacon, de a nagy befektetők szerint már német papírok sem számítanak tuti befektetésnek.
Állampapír / Kötvény 8 havi csúcson a spanyol rövid lejáratú kötvények hozamai
Privátbankár.hu | 2012. június 26. 12:40
Jelentősen megugrottak a hozamok a keddi spanyol állampapír-aukción, az ibériai ország tavaly november óta nem fizetett ilyen magas hozamot rövid lejáratra, miközben a mentőcsomagra szoruló hazai bankok részéről csökkent az érdeklődés.
Állampapír / Kötvény Nyugtatólag hathat a mai spanyol kötvényaukció
Privátbankár.hu | 2012. április 17. 11:15
A vártnál magasabb összegben és emelkedő hozamok mellett értékesítette rövid lejáratú kötvényeit mai aukcióján a spanyol államkincstár.
Részvény / Deviza / Áru Egy nagyon jó hír és egy jó gyorsjelentés emeli a Wall Street-et
Privátbankár.hu | 2012. január 19. 15:56
Erősödéssel nyitott a Wall Street, az amerikai piacok hangulatát nagyban javította a Bank of America vártnál jobb gyorsjelentése, a váratlanul nagyot javuló munkaerőpiaci adat és az is, hogy tovább enyhült a feszültség az európai kötvénypiacokon. Az amerikai munkanélküli hivatalokhoz csaknem négy éve nem érkezett ilyen kevés segélykérelem. Ez már elég tartós javuló trendnek tűnik.
Állampapír / Kötvény Franciaországban jól, a spanyoloknál felemásan sikerült a kötvényaukció
Privátbankár.hu | 2012. január 19. 12:00
Folytatódott az állampapírhozamok csökkenése Franciaországban, Spanyolországban viszont volt olyan időtáv, amin kismértékben emelkedtek. A szoros figyelemmel kísért és mértékadó európai állampapír-aukciókon a kereslet is nagy volt, többnyire csökkentek az államadósságok finanszírozási költségei. Az euró erősödik, miután napok óta folyamatosan csökkennek a hozamok, ami a bizalom lassú visszatérését jelzi.
Részvény / Deviza / Áru Parádéznak a tőzsdék, Kína és Németország menti a hangulatot
Borbély Péter | 2012. január 17. 12:01
Folytatódott a részvénypiacok emelkedése, miután második napja vannak túlsúlyban a jó hírek. A tegnapi sikeres francia kötvényaukciót hajnalban megfejelte a vártnál jobb kínai GDP adat, a német befektetői bizalom jelentős erősödése pedig ráadta a nitrót a kereskedésre. Most annak is örülnek a piacok, hogy nem bukott el a spanyol kötvényaukció. Erősödik az euró, drágulnak a nyersanyagok. Tartja magát a forint és a magyar tőzsde is.
Részvény / Deviza / Áru Elmaradt a pánik a leminősítések után – a forint is megúszta a napot
Privátbankár.hu | 2012. január 16. 17:11
Nem követte éles piaci reakció a Standard and Poors péntek esti lépést, amivel kilenc euróövezeti tagállam hitelbesorolását rontotta. Amerikában nem volt kereskedés, így a forgalom is alacsonyabb volt. A befektetők üdvözölték a sikeres francia kötvényaukciót, megállt az euró zuhanása és a pénzügyi részvények sem estek. A forint pénteken még gyengült, ma gyakorlatilag alig mozdult. A BÉT-en alig volt mozgás.
Állampapír / Kötvény A leminősítés ellenére csökkentek a francia hozamok
Privátbankár.hu | 2012. január 16. 15:43
Sikeresen értékesítette a tervezett mennyiségű állampapírját a francia állam a mai aukción. A befektetők feszülten figyelték az aukciót, ugyanis a pénteki leminősítések egyik nagy áldozata Franciaország volt. Úgy tűnik a pánik elmaradt, megállt az euró zuhanása is.
Deviza / Áru Jelentősen erősödött a forint, de csoda nem történt
Borbély Péter | 2012. január 12. 13:06
Egyelőre nem tudni mi okozta a forint hirtelen, nagymértékű erősödését dél körül. Valószínűleg a hazai fejlemények bíztató alakulása és a múlt heti jelentős gyengülés korrekciója zajlik. A forint gyengülésére játszók lassan kihátrálnak a pozíciókból. A nemzetközi hangulat is kedvező, miután csökkentek a hozamok az olasz és a spanyol kötvényaukciókon.
Állampapír / Kötvény Csökkentek, de még mindig magasak az olasz és spanyol kötvényhozamok
Privátbankár.hu | 2012. január 12. 12:17
Folytatódott a megnyugvás a kritikus helyzetben levő európai országok kötvénypiacain. A befektetők megkülönböztetett figyelemmel kísérték az olasz és spanyol hozamok alakulását. A kulcsfontosságú, 10 éves lejáratú papírok hozamai ugyan csökkentek, de még mindig nem eléggé. Közben egyre több rossz hír jön Spanyolországról.
Részvény / Deviza / Áru Alig mozdulnak a tőzsdék, az olasz kötvényaukcióra vár a piac
Privátbankár.hu | 2011. december 28. 09:27
Továbbra is alig van mozgás a tőzsdéken. A befektetők a délutáni olasz állampapír-aukció eredményét várják. A budapesti tőzsde még mindig alulteljesítő, folytatódott az OTP gyengülése. A forint napok óta nem mozdul érdemben.
Friss
hírlevél